Računalništvo, telefonija
28.02.2020 17:00

Deli z drugimi:

Share

Huawei vabi razvijalce, naj se pridružijo tržnici AppGallery

Huawei vabi razvijalce, naj se pridružijo tržnici AppGallery
Huawei vabi razvijalce, naj se pridružijo tržnici AppGallery

Huawei je objavil pomembne posodobitve tržnice z aplikacijami Huawei AppGallery. Na dnevih za razvijalce je Yanmin Wang, predsednik za globalna partnerstva in ekološki razvoj pri podjetju Huawei Consumer BG orisal napredek, ki ga je podjetje doseglo pri svoji viziji, da tržnica AppGallery postane inovativna in odprta platforma za distribucijo aplikacij. Ta je prosto dostopna in prinaša pametno inovativno izkušnjo, poleg tega pa tudi varuje uporabnikovo zasebnost in mu zagotavlja varnost. Wang je v pozdravnem govoru podrobno opisal ukrepe za varovanje zasebnosti, dosedanje dosežke pri razvoju tržnice in njeno prihodnost.

»Aplikacije so bistvene za izkušnjo rabe pametnih telefonov, tržnice z njimi pa igrajo ključno vlogo v dobi omrežij 5G. Tržne raziskave so pokazale, da uporabnike najbolj skrbi zasebnost in varnost, kar je podkrepilo Huaweievo vizijo, da skupaj z razvijalci oblikujejo varen ekosistem, ki bo koristil uporabnikom in razvijalcem,« je dejal Yanmin Wang.

Sodelovanje z razvijalci za izgradnjo varnega ekosistema

Trdne temelje za razvoj varnega ekosistema predstavlja na stotine milijonov Huaweievih uporabnikov po vsem svetu. Samo lani jim je Huawei razposlal 240 milijonov pametnih telefonov in se še bolj zasidral kot drugi največji proizvajalec pametnih telefonov na svetu. Njegov ekosistem mobilnih storitev HMS pa ima do tega trenutka 600 milijonov uporabnikov v več kot 170 državah.

Brand Finance 2020 je lani blagovno znamko Huawei uvrstil na deseto mesto lestvice najbolj vrednih blagovnih znamk. Prav tako pa se je podjetje že četrto leto zapored uvrstilo med prvih 50 podjetij na lestvici BrandZ stotih najbolj dragocenih blagovnih znamk.

Huawei ima potrebno tehnološko znanje za gradnjo varnostne infrastrukture, ima pa tudi devet let izkušenj z združevanjem in razvojem aplikacij ter 270 strokovnjakov, ki podpirajo razvijalce pri njihovem delu.

Pričakovano naj bi vlaganja v raziskovanje in razvoj v letu 2019 presegla 18 milijard dolarjev, Huaweievi čipi, naprave in zmogljivosti v oblaku, vključno z naborom orodji HMS Core, pa so v celoti na voljo, da pospešijo inovacije. Podpora za celoten življenjski cikel aplikacij za razvijalce pa še dodatno okrepi razvoj ekosistema.

Kaj je Huawei dosegel do zdaj?

Huawei tvorno sodeluje z 1,3 milijona razvijalcev, ki so se prijavili v ekosistem mobilnih storitev HMS, da bi razširili izbor najboljših aplikacij, ki so jih uporabniki vzljubili in katere so postale del njihovih življenj. Podjetje pa je sredstva ter čas vložilo tudi v tri tisoč inženirjev, ki delujejo na tem področju.

Odprtje nabora orodij, kot so nabori orodij za zemljevide, strojno učenje, upravljanje z računi uporabnikov ali za mobilno plačevanje, je prispevalo k povezovanju 55 tisoč aplikacij v ekosistem HMS Core. Tudi zaradi tega se vanj prijavlja vse več razvijalcev in začenja nuditi aplikacije prek tržnice Huawei AppGallery, da bi skupaj zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo za uporabnike iz celega sveta.

Kakšna je vizija prihodnosti?

Dolgoročna strategija Huaweia je razvoj poštenega in odprtega ekosistema, hkrati pa se tudi zavezuje, da bo imel ključno vlogo pri njegovi promociji in težnji k uspehu. Zato je Huawei oblikoval tri ključne stebre, spoštovanje zasebnosti in varnost, dostop do kakovostnih aplikacij ter nudenje inovativnih načinov prenosa in namestitve na naprave.

Huawei je pred kratkim sklenil sodelovanje s partnerji s področji športa in fitnesa, da bi uporabnikom ponudil boljšo izkušnjo uporabe obstoječih aplikacij, ki so na voljo samo v tržnici Huawei AppGallery. S pomočjo orodij ekosistema HMS Core in zmogljivosti Huaweievih naprav, uporabniki akcijskih kamer lahko delijo video posnetke na družbenih omrežjih v realnem času. Uporabijo lahko kamero in še dodatni mikrofon, ki ju nadzira pametni telefon Huawei. Neka druga aplikacija pa uporabniku takoj postreže s povratnimi informacijami na njegovo vadbo, kot da bi sodeloval z osebnim trenerjem.

Varovanje zasebnosti in varnost za razvijalce in uporabnike

Huawei je pred svojimi tekmeci na področju zasebnosti, varnosti in posledično zaupanja, da lahko uporabnikom tržnica AppGallery tudi dejansko to zagotovi. V ta namen ima sistem preverjanja razvijalca in postopek pregleda aplikacije v štirih korakih, s katerimi se prepričajo o njeni varnosti. Vsi podatki o uporabniku so anonimni in shranjeni lokalno v enem izmed 15 globalnih podatkovnih središč.

Globaliziran in lokaliziran pristop

Huawei AppGallery, kot ena od treh največjih tržnic z aplikacijami, podpira tako globalno kot tudi lokalno uporabniško izkušnjo. Najboljše aplikacije iz regij, kot so Evropa, Latinska Amerika, Bližnji vzhod in mnoge druge, so že na voljo v tržnici, tako da imajo uporabniki vedno na voljo ustrezne vsebine.

Globalizirana distribucija omogoča podjetju Huawei pametnejša priporočila aplikacij v tržnici AppGallery glede na lokacijo uporabnika. Od tega imajo koristi tudi razvijalci, ki želijo razširiti poslovanje in pridobiti dostop do več uporabnikov na regionalni in svetovni ravni.

V tržnici AppGallery lahko uporabniki najdejo aplikacije, ki združujejo edinstvene strojne in programske zmogljivosti Huaweievih naprav. Kadar pa želene ne najde, lahko njeno ime doda za seznam želja in pričakuje obvestilo, ko bo na voljo. Na ta način tudi uporabniki postanejo aktivni člen v razvoju tržnice.

Oblikovanje inovativne in pametne prihodnost skupaj z razvijalci

Huawei je pred kratkim izdal novi HMS Core 4.0, ki pomeni največji mejnik Huaweia pri gradnji globalnega ekosistema mobilnih storitev HMS. Orodja za razvoj, med njimi orodja za delo z uporabnikovim računom (Account Kit), za pošiljanje informacij iz oblaka na naprave (Push Kit), orodja za plačevanje (Wallet Kit) in oglaševanje (Ads Kit), analitiko (Analytics Kit), hranjenje podatkov v oblaku (Drive Kit), orodja za lokacijo in zemljevide (Location Kit) in storitve za mobilne igre (Game Service), so se izkazala za stabilna, na željo razvijalcev pa so bila dodana tudi nova, ki izpopolnjujejo Huaweievo zbirko. Orodja za strojno učenje (Machine Learning Kit), Awareness Kit, Scan Kit, Nearby Service, Panorama Kit, Safety Detect, Dynamic Tag Manager, Fast Identity Online, Site Kit, Quick App, WisePlay, Health Kit in Identity Kit.

Odprta platforma zmogljivosti umetne inteligence Huawei HiAi omogoči razvijalcem, da se osredotočijo na inovacije, pospešijo razvoj aplikacij ter uporabnikom ponudijo boljšo uporabniško izkušnjo. Huawei razvijalcem prek storitve AppGallery Connect ponuja celovito podporo, od ideje, razvoja, distribucije, delovanja do analitike podatkov. Inovacije v razvoju pa spodbuja prek lokalne platforme DigiX Inovation Studio in globalnega DigiX Laba. Huawei je predstavil tudi t. i. program sijoče zvezde (Shining-Star) s skladom v višini milijarde dolarjev za podporo razvijalcem.

Razlike v operacijskih sistemih povzročajo težave pri skupni rabi vsebin na različnih napravah. Storitev Huawei Share zato prinaša novo inovativno izkušnjo tovrstne funkcionalnosti. Vsebine lahko namreč preprosto delite na različnih napravah z vgrajeno tovrstno zmogljivostjo. Kot primer Huawei navaja tiskanje fotografij. Uporabnik lahko namreč na svojem pametnem telefonu izbere fotografije in jih prek funkcije Huawei Share hitro in preprosto pošlje podjetju Cewe, da jih natisne.

Z napredkom tehnologije omrežij pete generacije 5G in naprav interneta stvari v življenje uporabnika vstopa vse več povezanih naprav. Še vedno pa mu je cilj ponuditi brezhibno uporabniško izkušnjo uporabe naprav različnih proizvajalcev in z različnimi operacijskimi sistemi. V dobi omrežij 5G bodo uporabniki zahtevali pametno vseživljenjsko izkušnjo v vseh primerih rabe, zato Huawei iskreno vabi partnerje in razvijalce, da se pridružijo ekosistemu HMS in uporabnikom ponudijo vrhunsko uporabniško izkušnjo.

Za več informacij obiščite https://consumer.huawei.com/si/mobileservices/appgallery/


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več

8000plus d.o.o.

Kajuhova ulica 64, 2310 Slovenska Bistrica, Tel: 064 248 123 (podpora), 031 782 321 (nakup)
8000plus: 1, 2, 3 – vse digitalne rešitve na enem mestu Od spletnega gostovanja, oblačnih rešitev in programiranja do urejanja dokumentacije za razpise, kibernetske varnosti, ... Več