29.09.2017      11:51

Huawei za uporabnike pametnih telefonov predstavil nov mobilni oblak za shranjevanje podatkov

Novi Huaweijev mobilni oblak ponuja uporabnikom Huaweijevih pametnih telefonov preprosto in varno storitev za varnostne kopije in sinhronizacijo.

Od septembra dalje bo Huawei Mobile Cloud počasi na voljo na Huaweijevih modelih P10, P10 Plus ter P10 Lite. Kmalu pa jim bodo sledili še ostali modeli. Vse fotografije in posneti video posnetki se bodo lahko samodejno prenesli na oblak. Uporabnik bo preprosto dostopal do teh podatkov tudi preko brskalnika na računalniku z obiskom povezave cloud.huawei.com ali pa preko aplikacije Galerija na njegovi napravi.

Podatki se lahko preprosto sinhronizirajo med vsemi Huaweijevimi mobilnimi telefoni, zato je preprosto dostopati do kontaktov, koledarja, Wi-Fi nastavitev in zapiskov s pomočjo Huawei ID računa. S podatki pa se lahko upravlja tudi preko Cloud Web Portala. Ob predstavitvi bo Huawei ponudil 5 GB brezplačnega prostora na oblaku, ki ga bo mogoče razširiti z različnimi paketi od leta 2018 dalje.

Podatki se shranjujejo izključno znotraj EU na evropskih strežnikih, v skladu z evropskim odloki za varovanje podatkov in zasebnosti. Vse storitve so bile zasnovane z mislijo na zasebnosti uporabnikov, zato so Huawei Mobile Services certificirane s strani Cloud Security Allience /CSA Star skupine (ISO/IEC 27001).

“Predstavitev in zagon Huawei Mobile Cloud storitev označuje našo predanost k ustvarjanju bolj priročne mobilne izkušnje za naše uporabnike.  Zagotavljamo enostavno varnostno kopiranje in obnavljanje podatkov, pri čemer ostaja storitev varna,” je komentiral Yanmin Wang, predsednik in izvršni direktor Nordijske regije Huawei Business Consumer Group. “Vse datoteke in fotografije ostanejo na stežnikih znotraj EU. Imamo pa tudi lokalne strokovnjake s področja prava, varnosti in zasebnosti in tako nam lahko uporabniki zaupajo..”

Polna podpora za vse funkcije Huaweijevega mobilnega oblaka bo prvotno na voljo na Finskem, Poljskem, v Nemčiji, Italiji, Franciji, Španiji in Združenemu kraljestvu ter na Nizozemskem; sledile pa jim bodo tudi druge države. Nadgradnja za modela P10 in P10 Plus bo na voljo 30. septembra. Sledil jima bo P10 Lite, ki nadgradnjo prejem 10. oktobra. Točni datumi pa so odvisni tudi od lokalnih ponudnikov mobilnih storitev (operaterjev).

O podjetju Huawei Consumer BG

Huawei je vodilno globalno podjetje, ki ponuja inovativne IKT rešitve, ki se uporabljajo v več kot 170 državah in regijah in služijo več kot tretjini svetovne populacije. Po številu prodanih telefonov se v svetovnem merilu uvršča na tretje mesto. V dvajsetih letih v telefonski industriji so zgradili globalno mrežo z šestnajstimi razvojnimi centri po vsem svetu, od ZDA, Nemčije, Švedske, Rusije, Indije in Kitajske. Tako dokazujejo, da so svojim kupcem resnično zavezani s ponudbo najmodernejših tehnoloških inovacij. Poganjajo jih v potrošnike usmerjene inovacije in odprta partnerstva. Huawei je ustvaril popoln portfolio IKT rešitev, ki potrošnikom ponuja več v  telekomunikacijskih in poslovnih omrežjih, napravah in storitvah oblaka. Huawei Cosumer BG je ena izmed treh poslovnih enot Huawei in pokriva pametne telefone, računalnike, tablice, pametne ure in storitve v oblaku

Boste kupili enega od iPhonov 8, ali raje počakali na iPhone X, ki prihaja naslednji mesec?

Zvrhan koš svežih jabolk

Western Digital napovedal trde diske kapacite... 2
jerry3284  |  Za navadnega uporabnika je že 500GB povs...
Huawei predstavil Mate 10 in Mate 10 Pro 1