Računalništvo, telefonija
19.02.2013 14:06

Deli z drugimi:

Share

IBM z novimi sistemi Power in Storage Systems tudi do manjših in srednje velikih podjetij

IBM je pospešil svojo strategijo zagotavljanja dostopnosti računalništva v oblaku in tehnologije velikih količin podatkov (big data) za podjetja vseh velikosti. Z novimi izdelki Power Systems in Storage Systems omogoča analitični vpogled v velike količine podatkov, poenostavlja hrambo podatkov v oblaku in zmanjšuje stroške konsolidacije.
Roche in IBM sodelujeta pri razvoju nanotehnologije za sekvencioniranje DNK
Roche in IBM sodelujeta pri razvoju nanotehnologije za sekvencioniranje DNK

IBM na trg uvaja novo družino strežnikov Power Systems, ki so zasnovani na procesorju POWER7+. Gre za vstopne in srednje zmogljive modele po dostopni ceni (najosnovnejši model ponujajo za 5.947 dolarjev). Novi sistemi so prilagojeni IBM-ovi vodilni programski opremi za analitiko in uporabljajo tehnologije, ki jih je IBM razvil pri snovanju znamenitega sistema Watson.

Veliko manjših in srednje velikih podjetij je imelo težave pri uvajanju tehnologije velikih količin podatkov in rešitev za zasebne računalniške v oblake, saj jim je primanjkovalo lastnega znanja in izkušenj za načrtovanje ter vzdrževanje strojne opreme, ki tipično ni prilagojena potrebam. IBM z novimi strežniki Power Systems te težave odpravlja, saj ti sistemi ne potrebujejo specialnega znanja in ponujajo zadnje dosežke na področju virtualizacije ter avtomatizacije, kar pospeši ustvarjanje zasebnih in hibridnih oblakov.

Omenjene tehnologije so bile prej na voljo le v izbranih sistemih IBM Power Systems, ki so bili namenjeni večjim organizacijam. Procesorji POWER so lahko precej boljša platforma za velike količine podatkov in računalniške oblake kot klasična strojna oprema, zasnovana na arhitekturi x86, saj sta vgnezdeni polnilnik in virtualizacija – ključni komponenti za analitiko in bremena računalniškega oblaka – vgrajeni v procesor. Sistemi so tako že prilagojeni vodilnim rešitvam za napovedno in poslovno analitiko, kot sta Cognos in SPSS. Manjša podjetja lahko izbirajo med sistemi Power Express 710, 720, 730 in 740. IBM je predstavil tudi dva nova strežnika PowerLinux Systems (7R1 in 7R2), ki sta prilagojena rešitvama IBM InfoSphere BigInsights in InfoSphere Streams. IBM je obenem prikazal tudi nove rešitve Storage Systems in SmartCloud, ki povečujejo učinkovitost ter zmanjšujejo stroške hrambe velikih količin podatkov v oblaku in virtualiziranih okoljih.

V okviru globalne objave je bila kot primer dobre prakse s fotografijo izpostavljena tudi IBM-ova stranka iz Slovenije, in sicer Kemofarmacija. Gospod Zoran Lemut, direktor informatike pri Kemofarmaciji, je v svoji izjavi izpostavil prednosti, ki jih dosegajo s pomočjo IBM-ove programske in strojne opreme. Fotografija je bila posneta na lokaciji stranke v Ljubljani.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem IBM SLOVENIJA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri IBM SLOVENIJA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Roche in IBM sodelujeta pri razvoju nanotehnologije za sekvencioniranje DNK

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem IBM SLOVENIJA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več

Jamada skupina d.o.o.

Cesta k Tamu 12, 2000 Maribor, Tel: 02 330 53 50
Podjetje je bilo ustanovljeno iz bivše DataLab poslovne enote Maribor. Preživeli so obdobje mladostniške zaletavosti in vihravosti. Prerasli so v zrelo podjetje z jasno vizijo, ... Več

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več