Računalništvo, telefonija
04.09.2017 11:02

Deli z drugimi:

Share

IFA 2017: mobilna UI

IFA 2017: mobilna UI
IFA 2017: mobilna UI

Izvršni direktor Richard Yu je predstavil Kirin 970, Huaweijevo prvo mobilno platformo za umetno inteligenco (UI)

Huawei Consumer Business Group je na sejmu IFA 2017 predstavil novo ero inovacij na področju pametnih telefonov. Izvršni direktor Richard Yu je v delu svoje predstavitve razkril Huaweijevo vizijo za prihodnost umetne inteligence z razkritjem Kirina 970. Z združitvijo moči oblaka s hitrostjo ter odzivnostjo lastnega procesiranja umetne inteligence, bo Huawei prinesel izkušnjo umetne inteligence v svet in spremenil interakcije z našimi napravami.

“Ko gledamo na prihodnost pametnih telefonov, smo na pragu nove in razburljive ere,” je dejal Richard Yu, izvršni direktor Huawei Consumer Business Grup. “Mobilna umetna inteligenca = umetna inteligenca na napravi + umetna inteligenca v oblaku. Huawei je predan preobrazbi pametnih naprav v inteligentne naprave z grajenjem celovite rešitve, ki podpira koordiniran razvoj čipov, naprav in oblaka. Končni cilj je zagotavljanje bistveno boljše uporabniške izkušnje. Kirin 970 je prvi v seriji novih sistemov na čipu, ki bodo prinesli zmogljive funkcije umetne inteligence v naše naprave in jih s tem ponesle pred konkurenco.”


Po letih razvoja je umetna inteligenca v oblaku doživela širšo uporabo. V uporabniški izkušnji pa je še vedno prostor za izboljšave, kot so zakasnitev, stabilnost in zasebnost. Umetna inteligenca v oblaku in v napravi lahko dopolnjujeta druga drugo. Umetna inteligenca v napravi ponuja zmogljive možnosti za zaznavanje, ki so temelj pri razumevanju in pomoči ljudem. Senzorji zagotavljajo ogromno količino podatkov v realnem času in situaciji ter personalizirane podatke. S podporo zmogljivih računskih zmožnosti procesorjev se bodo naprave bolj zavedale uporabnikovih potreb in tako ponudile bolj osebne in bolj dostopne storitve.

Novi sistem na čipu Kirin 970 je Huaweijeva prva platforma za mobilno umetno inteligenco, ki se ponaša z namensko nevralno procesno enoto (NPU, Neuram Processing Unit). Kirin 970 je izdelan z naprednim 10 nm procesom. V paketu, ki je manjši od kvadratnega centimetra vsebuje 5,5 milijona tranzistorjev. Vezje poganja 8-jedrni glavni procesor, skupaj z 12-jedrnim grafičnim procesorjem. V primerjavi s 4-jedrnim Cortex-A73 procesorskim paketom, heterogena računska arhitektura Kirina 970 zagotavlja kar 25× višjo zmogljivost ob 50× višji energetski učinkovitosti. Enostavno povedano, lahko Kirin 970 izvaja enake naloge umetne inteligence hitreje ter ob manjši porabi energije. V sintetičnih testih prepoznave slik je Kirin 970 pregledal 2.000 slik na minuto, kar je bilo hitreje kot drugi sistemi na trgu.

Novi napredki na področju umetne inteligence potrebujejo skupen trud celotne verige, vključujoč desetine milijonov razvijalcev ter izkušnje in povratne informacije stotine milijonov uporabnikov. Huawei postavlja Kirin 970 kot odprto platformo za mobilno umetno inteligenco z odpiranjem tega sistema na čipu razvijalcem in partnerjem, ki bodo lahko našli nove in inovativne načine rabe njegove procesorske moči.

O podjetju Huawei Consumer BG

Huawei je vodilno globalno podjetje, ki ponuja inovativne IKT rešitve, ki se uporabljajo v več kot 170 državah in regijah in služijo več kot tretjini svetovne populacije. Po številu prodanih telefonov se v svetovnem merilu uvršča na tretje mesto. V dvajsetih letih v telefonski industriji so zgradili globalno mrežo z šestnajstimi razvojnimi centri po vsem svetu, od ZDA, Nemčije, Švedske, Rusije, Indije in Kitajske. Tako dokazujejo, da so svojim kupcem resnično zavezani s ponudbo najmodernejših tehnoloških inovacij. Poganjajo jih v potrošnike usmerjene inovacije in odprta partnerstva. Huawei je ustvaril popoln portfolio IKT rešitev, ki potrošnikom ponuja več v telekomunikacijskih in poslovnih omrežjih, napravah in storitvah oblaka. Huawei Cosumer BG je ena izmed treh poslovnih enot Huawei in pokriva pametne telefone, računalnike, tablice, pametne ure in storitve v oblaku.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več

MA-KO d.o.o.

Tovarniška cesta 2b, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 368 11 10
Se sprašujete, kako najti najboljšega ponudnika računalniških sistemov in storitev? Kriteriji dolgoletne izkušnje, kakovostne storitve in zadovoljstvo strank takoj obrodijo ... Več

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več