Računalništvo, telefonija
28.11.2020 08:00

Deli z drugimi:

Share

Imate svojo mobilno napravo zaščiteno?

.. Skrb za varnost mobilnih naprav bi morala biti danes ena izmed glavnih skrbi vsakega podjetja. Delavci na oddaljenih lokacijah namreč vse pogosteje dostopajo do poslovnih podatkov s svojih mobilnih naprav ..
Imate svojo mobilno napravo zaščiteno?
Imate svojo mobilno napravo zaščiteno?

Dostop do podatkov podjetja preko mobilnih naprav v praksi pomeni, da so podjetja na udaru bolj kot kadar koli prej. Prav zato je pomembno, da poskrbijo za varnost naprav zaposlenih.

SandBlast Mobile je vodilna rešitev, ki poslovne podatke varuje tako, da varuje mobilne naprave zaposlenih pred napadi preko aplikacij, omrežja in operacijskega sistema. Zasnovana je tako, da se popolnoma prilega obstoječemu mobilnemu okolju, namestitev je hitra, napravo pa ščiti ne da bi vplivala na uporabniško izkušnjo ali zasebnost.

Rešitev nudi popolno zaščito poslovnih podatkov pred vsemi možnimi vidiki mobilnih vdorov. Je enostavna za upravljanje, prilagodljiva in uporabniku prijazna.

Zazna nevarnost in blokira prenose

Rešitev preprečuje, da bi nepridipravi lahko z zlonamerno programsko opremo vdrli v naprave zaposlenih, tako da v realnem času zazna in blokira prenose zlonamernih aplikacij. Edinstveni mehanizem vedenjskih tveganj Check Point zažene aplikacije v okolju v oblaku, da ugotovi, ali je določena aplikacija škodljiva. Med drugim za odkrivanje nepravilnosti izkorišča strojno učenje in umetno inteligenco ter napredno statično analizo.

SandBlast Mobile omogoča zaščito mobilnih naprav pred napadi preko omrežja in s tem dodatno zmanjša izpostavljenost mobilnih naprav pred napadi.

Program blokira tudi t. i. phishing napade v vseh aplikacijah, pri katerih bi lahko šlo za lažno predstavljanje – tako z znanih kot neznanih spletnih mest. Poleg tega zagotavlja varno brskanje, saj blokira dostop do zlonamernih spletnih mest iz katerega koli spletnega brskalnika z izkoriščanjem varnostne inteligence, ki jo zagotavlja Check Point ThreatCloud.

Okuženim napravam tudi onemogoči dostop do poslovnih aplikacij in podatkov. SandBlast zazna naprave, okužene z boti, in samodejno blokira komunikacijo s strežniki. Prav tako »filtrira« URL-je, tako da označi spletna mesta kot blokirana ali dovoljena, kar preprečuje dostop do spletnih mest, ki jih korporativni pravilniki organizacije označujejo za neprimerne.

SandBlast zazna tudi zlonamerno vedenje Wi-Fi omrežij ter ob morebitni zaznavi napada samodejno onemogoči povezave.

Preprosto upravljanje

Sandblast zagotavlja varnost kateri koli mobilni napravi in se integrira s katero koli rešitvijo za upravljanje mobilnih naprav. Rešitev je razširljiva, saj zagotavlja operativno učinkovitost in učinkovitost uvajanja za upravljanje mobilne varnosti v širši varnostni infrastrukturi.

Aplikacija se namesti na naprave zaposlenih z enim samim klikom in brez njihove interakcije, pri čemer izkoristi obstoječ MDM/UEM (mobile device management/unified endpoint management). Zaščita ščiti tako službene kot osebne profile, da zagotovi celovito preprečevanje groženj.

Upravljanje je povsem enostavno saj intuitivna upravljalna konzola v oblaku omogoča nadzor nad tveganji za mobilne naprave in določanje natančnih pravil. SandBlast mobile skrbi za varnost tako, da skrbnikom zagotavlja storitev preverjanja aplikacij (tako za Android kot za iOS). V nekaj minutah prejmejo tudi popolno poročilo o analizi.

Popolna uporabniška izkušnja

Pomembno je, da lahko z aplikacijo spremljamo uporabnike, ne da bi s tem vplivali na uporabniško izkušnjo ali zasebnost. Podatki o uporabnikih in podjetjih so popolnoma zasebni. SandBlast Mobile nikoli ne analizira datotek, zgodovine brskalnikov ali podatkov aplikacij. Rešitev uporablja metapodatke stanja iz operacijskih sistemov, aplikacij in omrežij samo zato, da ugotovi, ali je naprava morda ogrožena. Podatke, ki jih uporablja za zaščito, anonimizira.

SandBlast tudi ne vpliva na uporabnost naprave in izkušnjo brskanja. Podrobna obvestila o grožnjah v realnem času s tedenskimi povzetki zaposlene ozaveščajo o mobilnih varnostnih tveganjih.

Več o celovitih varnostnih rešitvah Check Point najdete na www.checkpoint.com. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 080 33 44
V podjetju Planet GV posameznikom in podjetjem v Sloveniji pomagamo do novih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Živimo in delujemo v skladu s svojim sloganom »Povezujemo priložnosti«. Bogati ... Več

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok ... Več

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577
Se sprašujete, kje lahko na enem mestu dobite pisarniške potrebščine, opremo in potrošni material? Leta 1990 je podjetje Redoljub začelo z vzdrževanjem redu v slovenskih in ... Več