Računalništvo, telefonija
22.11.2012 14:15
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Imejte stres pod nadzorom!

..V razvojnem centru IKTS Žalec smo v sodelovanju z ekipo domačih in mednarodnih strokovnjakov iz Avstrije in ZDA razvili priročno informacijsko rešitev @life, ki temelji na treh znanostih – psihologiji, medicini in kineziologiji. Namenjena je vsem, ki jim je pomembno zdravo življenje in želijo odpraviti stres..
Imejte stres pod nadzorom!
Imejte stres pod nadzorom!

Kaj je @Life?

Rešitev @life sestavljata spletni portal (www.alife.eu.com) in mobilna aplikacija (http://goo.gl/zv8tw) za pametne telefone, ki sta namenjena širokemu krogu uporabnikov. Projekt je edinstven zaradi povezave treh strok, ki so do sedaj običajno delovale ločeno. Povezali smo strokovnjake iz področja medicine, psihologije in kineziologije, s celostno obravnavo pa želimo doseči, da ljudje na enem mestu dobijo koristne napotke, kako se učinkovito soočati s stresom oz. kako ga preprečiti. Psihološki deli rešitve omogočajo vpogled v osebnostne lastnosti uporabnika s ciljem spoznavanja sebe in svojega okolja. Obsežen del psiholoških informacij, tehnik in treningov je namenjen premagovanju in učinkovitem reagiranju v stresu. Strokovnjaki s področja kineziologije so pripravili natančna in strokovno utemeljena navodila za razvijanje fizične zmogljivosti. Medicina je vključena zaradi preventive, da lahko posameznik ravna v skladu s svojo psihofizično pripravljenostjo in si krepi svojo zdravstveno rezervo.

Kako @life deluje?

Ideja je, da @life uporabnika v 4 korakih pripelje do končnega cilja – učinkovitega obvladovanja stresa. Z izpolnjevanjem vprašalnikov in testov v analizi dobi informacijo o svojem psihičnem in fizičnem stanju. Nadaljuje na strani priporočil, kjer so zbrane potrebne informacije o prilagajanju aktivnosti; počutju, zdravju in telesnim zmogljivostim. @life dnevnik omogoča vnos podatkov o opravljenih aktivnostih, spremljanje stanja ter trendov skozi določeno časovno obdobje, medtem ko v napredku spremlja kako uspešen je bil pri izvajanju programov.

Registracija na portal je brezplačna. Uporabnikom prinaša dostop do zanesljivih in veljavnih psiholoških vprašalnikov, multimedijske baze športnih vaj ter psiholoških tehnik za učinkovito soočanje s stresom. Še v letošnjem letu bomo ponudili športne in psihološke programe, ki bodo na podlagi izpolnjenih vprašalnikov, individualno prilagojeni posamezniku.

Ker želimo posameznikom poenostaviti vnos podatkov in spremljanje aktivnosti, smo razvili mobilno aplikacijo, ki omogoča beleženje aktivnosti z mobilnikom in sinhronizacijo s portalom.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem RC IKTS ŽALEC d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri RC IKTS ŽALEC d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Vodstveni delavci naklonjeni uporabi mobilnih aplikacij za krepitev zdravja pri delu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem RC IKTS ŽALEC d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
O podjetju Si splet V podjetju Si splet d. o. o. od leta 2001 tržimo varnostne rešitve na področju informacijskih tehnologij. V letu 2003 smo pridobili ekskluzivno partnerstvo ... Več
Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640