Računalništvo, telefonija
19.08.2014 12:13
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Inovativna delavnica za študente računalništva in informatike ter elektrotehnike.

Oktobra se bo v prostorih Halcoma odvila brezplačna delavnica za študente računalništva in informatike ter elektrotehnike s pomenljivim naslovom, Money Talks!, ki jo podjetje organizira v sodelovanju z društvom EESTEC LC Ljubljana. Študentje bodo s pomočjo Halcomovih strokovnjakov odkrivali in tudi soustvarjali trende elektronskega bančništva.
Udeleženci brezplačne delavnice Money Talks! bodo v oktobru spoznavali platforme e- in m-banke ter razvijali prototipe na tematiko gamification-a v elektronskem bančništvu. (Foto: Shutterstock)
Udeleženci brezplačne delavnice Money Talks! bodo v oktobru spoznavali platforme e- in m-banke ter razvijali prototipe na tematiko gamification-a v elektronskem bančništvu. (Foto: Shutterstock)

Halcom že vrsto let sodeluje s slovenskimi fakultetami in tako študente spodbuja k samostojnemu raziskovalnemu delu in s tem prispeva k izboljšanju sodelovanja med visokim šolstvom in gospodarstvom. Tokrat se je Halcom povezal z mednarodnim društvom študentov elektrotehnike in računalništva EESTEC in v oktobru pripravlja posebno celotedensko brezplačno delavnico, namenjeno slovenskim in tujim študentom informatike ali elektrotehnike. Ti bodo deležni intenzivnega skupnega dela, predvsem pa ga bodo nadgradili na področjih »gamification«-a, spoznavanja platform e-banke in m-banke, varnosti, inovacijskih procesov, spletnih storitev (REST, SAOP, XML, Json) itd.

V Halcomu se zavedajo, da je delo z mladimi poglavitna komponenta razvoja, zato vabijo študente, da se prijavijo na delavnico Money Talks!, ki bo potekala v prostorih Halcoma d.d. na Tržaški cesti 118 v Ljubljani. Delavnica se bo odvijala med 4. in 12. oktobrom 2014, prijave na delavnico, za katero je obrazec dostopen na spletni strani http://moneytalks.eestec-lj.org/, sprejemajo do 28. 8. 2014.

Na delavnico so vabljeni študentje smeri računalništvo in informatika ter elektrotehnika z dobrim znanjem angleščine. Zaželeno je tudi dodatno znanje in izkušnje iz vsaj enega od naštetih programskih jezikov: JAVA, HTML, JavaScript. Izbranim študentom bodo brezplačno omogočili tudi spoznavanje delovnega procesa v Halcomu ter s tem tudi spoznavanje ključnih ljudi, ki so odgovorni za posamezne veje produktov. V tednu intenzivnega izobraževanja bodo študentje pridobili izkušnje pri kreiranju in predstavljanju lastne ideje in svoje veščine izpopolnjevali ob celotedenskem mentorstvu najvišjega Halcomovega menedžmenta. Študentje bod imeli možnost opravljanja prakse v Halcomu d.d. v naslednjem šolskem letu, skupina, ki bo razvila najboljši prototip, bo prejela tudi posebno nagrado.

Delavnica je za študente izvrstna priložnost, da pridejo v stik z dobrim zaposlovalcem. Za podjetje pa, da identificira kakovosten kader prihodnosti. Sodelovanje med visokim šolstvom in gospodarstvom je vitalnega pomena, če želimo, da postanejo slovensko znanje in z njim podjetja inovativnejša in prodornejša. Hkrati pa z novim znanjem ter idejami pripomoremo k večji konkurenčnosti slovenskih podjetij na globalnem trgu,« pravi Primož Zupan, Idea manager v Halcom Studio.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem HALCOM d.d.
Za več informacij so vam na voljo pri HALCOM d.d.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem HALCOM d.d.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več
Zlati partner

EPSON

, ,

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več