Računalništvo, telefonija
06.09.2013 18:38
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Inteligenca in stil, združena v pametnem telefonu in tablici iz Lenova

Družba Lenovo je danes na sejmu zabavne elektronike IFA 2013 v Berlinu predstavila nova člana družine inteligentnih naprav. Pametni telefon Lenovo Vibe X ter tablica Lenovo S5000 združujeta stil in odlične zmogljivosti z vrsto pametnih funkcionalnosti.
Inteligenca in stil, združena v pametnem telefonu in tablici iz Lenova
Inteligenca in stil, združena v pametnem telefonu in tablici iz Lenova

“Lenovo nadaljuje z inoviranjem na področju mobilnih naprav. Pametni telefon Lenovo Vibe X ni le dokaz strojne premoči, temveč dokazuje, da je lahko telefon z velikim zaslonom tudi tanek in lahek, vgrajene tehnologije na področju kamer pa v zadrego spravijo marsikateri fotoaparat. S tablico S5000 pa ustvarjamo novo kombinacijo majhne, tanke, a izredno pametne naprave, ki uporabnikom polepša vsakdan,” je povedal vodja oddelka za mobilnih rešitev v družbi Lenovo Wayne Chen.

Lenovo Vibe X: zajemite in shranite svoje življenje

Pametni telefon Lenovo Vibe X v ohišju iz vrhunsko obdelanega polikarbonata z lasersko vgraviranimi 3D dizajnerskimi elementi očara na prvi pogled. Z debelino vsega 6,9 mm je debel toliko kot svinčnik, 5-palčnemu zaslonu navkljub pa tehta bistveno manj kot podobno veliki konkurenti. Tehtnica mu nameri vsega 121 gramov, kar je približno toliko, kolikor tehta pet baterij velikosti AA. Zaslon pametnega telefona je izjemen, saj sliko prikazuje v ločljivosti 1920 x 1080 pik (Full HD, 440 PPI), matrika IPS pa je zaslužna za širok vidni kot in izjemno ostro sliko. Na robovih zaobljen zaslon 20/20 Vision Display je dodatno zaščiten s prevleko Corning Gorilla Glass 3, ki ga varuje pred praksami.

Lenovo Vibe X ima vgrajeni kar dve napredni kameri, s katerima zajema odlične fotografije in video posnetke. Prednja kamera se hvali z ločljivostjo pet milijonov pik, v kombinaciji s širokokotno lečo (s kar 84-stopinjskim kotom) pa lahko brez težav zajame edinstvene samoportrete. Z uporabo številnih gest uporabnik hitro prilagodi številne nastavitve in izbere dodatno obdelavo posnetka, če tako želi. Vgrajena programska oprema pozna vrsto funkcij za olepšavo obraza in drugih motivov na posnetku. Na hrbtni strani je vgrajena kamera ločljivosti 13 milijonov pik, pri čemer do izraza prideta predvsem od zadaj osvetljen slikovni senzor ter sistem samodejnega ostrenja. V navezi z LED-bliskavico tako ta pametni telefon zajema fotografije, kakovostno primerljive z digitalnimi fotoaparati.

Pametni telefon Vibe X ima prednaloženo aplikacijo za urejanje fotografij, izdelavo kataloga fotografij ter dodajanje vsebin na fotografije. Uporabnik lahko zajete fotografije uporabi še za izdelavo sestavljank ali pa z njimi prilagodi nekatere igre. Nabor številnih filtrov omogoča napredno obdelavo fotografij, aplikacija pa zna hitro in enostavno deliti fotografije in video posnetke s prijatelji ali znanci.

Telefon Lenovo Vibe X ima nameščen operacijski sistem Android različice 4.2. Za njegovo hitro delovanje skrbi štirijedrni procesor MTK 6589T takta 1,5 GHz, vse zmogljivosti pa pridejo najbolj do izraza v igrah, zahtevnih aplikacijah in pri delu z video posnetki. 2 GB delovnega pomnilnika in 16 GB prostora za hrambo podatkov zadostuje za prenos in namestitev številnih aplikacij ter vsebin.

Lenovo bo telefon Lenovo Vibe X začel prodajati že oktobra, in sicer na Kitajskem, pozneje pa tudi v drugih državah.

Tablica Lenovo S5000: stavi na mobilnost, stalno povezljivost in privlačnost

Z debelino vsega 7,9 mm sodi tablica S5000 med najtanjše na trgu, s težo vsega 246 gramov pa je približno petino lažja od drugih premijskih konkurentov. A v tanki in lahki tablici se še vedno skriva ogromno zmogljivosti, saj jo poganja štirijedrni procesor Media Tek 8389 s taktom 1,2 GHz. 7-palčni zaslon postreže z visoko ločljivostjo 1280 x 800 pik in visoko svetilnostjo, ki poskrbi, da so vsebine dobro vidne v vseh svetlobnih pogojih.

V Lenovo S5000 vgrajeni kameri uporabniku nudita obilo svobode. Prednja z ločljivostjo 1,6 milijona pik je kos nalogam, kot so video klepet, samoportetiranje ipd., medtem ko na zadnjih strani najdemo kamero ločljivosti 5 milijonov pik. Ta zajema kakovostne fotografije in video posnetke, omogoča pa tudi povečavo oziroma približevanje oddaljenih motivov. V navezi z ustreznimi aplikacijami prepozna tudi priljubljene QR-kode ter uporabniku prikaže njihovo vsebino.

Tablica S5000 ima nameščen operacijski sistem Android 4.2, ki v navezi z baterijo zmogljivosti 3450 mAh ponuja do osem ur neprekinjenega brskanja po spletu ali šest ur uživanja v video posnetkih visoke ločljivosti. Na voljo bo proti koncu leta, v prodaji pa bo tudi model s povezljivostjo v mobilna omrežja (3G HSPA+).


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več