Mobilno RSS Facebook Twitter E-novice Nastavi za domačo stran Dodaj med priljubljene Podcast Rock Radio Pozabljeno geslo Registriraj se Prijava

25.10.2019      9:03
360° pregled nad strankami ter vsemi prodajnimi, projektnimi, servisnimi in marketinškimi aktivnostmi na enem mestu. Intrix – slovenski CRM.

Intrix: CRM za večjo prodajo

Učinkovito upravljanje z nepregledno množico informacij, aktivnosti in nalog, ki jih ima podjetje z vsemi svojimi kontakti, je v današnjem času preobilice informacij videti zelo težavna naloga. A z dobrim CRM sistemom postane otročje lahko.

Vsa podjetja imajo isti osnovni cilj: organizirati poslovne procese tako, da bodo uspešneje pridobivala nove kupce in negovala odnose z obstoječimi.

Zadovoljne stranke omogočajo dolgoročno rast

Po podatkih in izračunih strokovnjakov je danes od 5 do 20 % možnosti, da bomo izdelek oziroma storitev prodali novi stranki – ter kar od 60 do 70 % možnosti, da se bo nakup zgodil pri obstoječih strankah. Zato so na mestu vprašanja: ali vemo, kdo so naši kupci, kakšne so njihove navade, ali imamo arhivirana vsa njihova povpraševanja in seveda opravljene nakupe?

Za širjenje in doseganje dolgoročne rasti je seveda v interesu vsakega prodajalca oziroma ponudnika pridobivanje novih kupcev. Obstoječe kupce pa je treba ne le zadovoljiti, ampak tudi presegati njihova pričakovanja. Pri tem vam lahko CRM pomaga, da iz obstoječih strank naredite zadovoljne stranke, s katerimi boste sodelovali na dolgi rok. Cilj je namreč dvosmerno zadovoljstvo. In ne pozabite: zadovoljna stanka bo svoje mnenje delila z 8 osebami, nezadovoljna pa kar z 22 (vir: https://www.intotheminds.com/blog/en/complaint-handling-in-numbers-are-customers-really-satisfied/).

Pomagajo lahko sodobne tehnologije

Nekatera podjetja imajo podatke o strankah zabeležene v glavah zaposlenih, druga v zvezkih, e-pošti ali v preglednicah, najpogostejša pa je kar kombinacija vsega naštetega. To se kot slabost izkaže vsakič, ko je treba iz vsega tega na hitro izluščiti ažurne ključne informacije ali prioritete vsakodnevnih opravil.

Marsikateri prodajni ekipi se dogaja, da se zaradi množice dogovorov in opravil klici in ponudbe strankam podvajajo, povpraševanjem pa se ne sledi dosledno ali se nanje celo pozabi. Zaradi obilice opravil podjetja pozabljajo tudi na priložnosti oz. sledi, ki jih za sabo pustijo iskalci informacij o njihovi ponudbi.

Ker je informacij, ki so pomembne za poslovanje, vse več, jih postaja “peš” nemogoče obvladovati. Zaposleni so pod stresom, saj velik del časa in energije porabljajo za to, da se poskušajo znajti. Pogosto pa se zgodi tudi to, da prave datoteke nimajo pri roki ravno takrat, ko jo potrebujejo.

Te in podobne težave rešuje Intrix CRM: podjetjem pomaga učinkoviteje pridobivati nove stranke, iz obstoječih stikov pa narediti zadovoljne stranke, ki se bodo z veseljem vračale v poslovalnice ali naročale storitve.

CRM namreč omogoča popoln pregled nad strankami. Prodajnemu procesu lahko z njegovo pomočjo dosledno sledite, pravočasno ukrepate in zato hitreje zaključite posel. CRM v povprečju poveča prihodek na prodajnega zastopnika za 41 % in število zaznav (leadov) za 300 %, stroške trženja in prodaje pa zmanjša za 23 % (vir: https://www.convergehub.com/blog/scalable-crm-important-growing-business).

Intrix omogoča še veliko več

Poleg spremljanja strank lahko z Intrixom tudi vodite projekte, kreirate ponudbe, dopise ipd. (sistem jih sam arhivira in omogoča pregled nad vsemi izdanimi dokumenti posamezni stranki) ter si olajšate pripravo in izvajanje marketinških akcij, vključno z distribucijo množične e-pošte ali sms sporočil. Vodjem in načrtovalcem prodajnih aktivnosti so v vsakem  trenutku na voljo različna uporabna poročila. Intrix je povezljiv tudi z različnimi ERP sistemi, kar vam omogoča dvosmerno sinhronizacijo podatkov o podjetjih in kontaktih ter enosmerni prenos ponudb, naročil in finančnih podatkov iz sistema ERP v Intrix.

Prilagodljivo orodje v oblaku

Intrix CRM prinaša zgledno urejeno bazo strank. Vsa povpraševanja se spremljajo na enem mestu, vse aktivnosti, ki jih kdo opravlja s strankami, pa so organizirane pregledno in v vsakem trenutku dostopne vsem izbranim sodelavcem. Ker Intrix deluje v oblaku, je mogoče do vseh podatkov dostopati kjerkoli in kadarkoli: na računalniku, mobilnem telefonu ali tablici.

Intrix je tako intuitiven in uporabniku prijazen, da ga lahko pričnete uporabljati dobesedno takoj. Prilagodljivost nastavitev specifičnim potrebam podjetja ter možnost dodajanja oziroma odstranjevanja posameznih modulov pa omogočata, da se Intrix povsem prilagodi potrebam vašega podjetja.

Intrix lahko 30 dni preizkušate brezplačno – obiščite www.intrix.si.

Kakšno je tvoje mnenje o omrežju 5G?

Več kot 120 novih iger za Google Stadia 1
peter23344  |  ...problem je, ker se nobena gamerska pl...
Neverjeten uspeh hrvaškega zaslona z e-črnilo... 13
zgubar  |  Ali si sam napisal, da ko gre za primerj...