Mobilno RSS Facebook Twitter E-novice Nastavi za domačo stran Dodaj med priljubljene Podcast Rock Radio Pozabljeno geslo Registriraj se Prijava

26.08.2020      9:10
iPROM

iPROM med prvimi v srednji in vzhodni Evropi skladen s smernicami evropskega industrijskega standarda TCF 2.0

Družba iPROM je med prvimi v srednji in vzhodni Evropi prejela potrditev skladnosti z novim standardom Ogrodje za transparentnost in soglasje 2.0 (Transparency and Consent Framework 2.0, TCF 2.0), ki ga je v okviru prizadevanj za izboljšanje preglednosti varstva podatkov potrošnikov razvila mednarodna organizacija IAB Europe. S tem korakom krepi skupno poslanstvo članic združenja IAB Europe za dvig zaupanja v digitalno oglaševanje v Evropi.

Industrijski standard ureja zajemanje in obdelavo osebnih podatkov

Z uveljavitvijo novega standarda TCF 2.0 potrošnikom zagotovimo nadzor, transparentnost in izbiro glede tega, kaj želijo, da se dogaja z njihovimi podatki. Uporabniku omogočamo jasno, informirano in svobodno privolitev, s katerimi podatki se strinja, da jih lahko založnik in z njim povezane osebe obdelujejo. Založnik lahko tako na podlagi uporabniškega odziva prilagodi ponudnike oglaševalskih storitev, zajem podatkov in uporabo sistemov za serviranje oglasov.

»iPROMova vloga je pomagati založnikom in blagovnim znamkam graditi zaupanje s spletnimi uporabniki in potrošniki ter se osredotočiti na varovanje njihove zasebnosti. Pravna skladnost, etičnost uporabe podatkov ter zagotavljanje transparentnosti in izbire pri zajemu podatkov za namene digitalnega oglaševanja postajajo vse pomembnejši. Posodobitev industrijskega standarda TCF 2.0 s strani združenja IAB Europe je ključna za dosego tega cilja. V iPROMu smo zato izredno ponosni, da smo uspešno prestali preverjanje skladnosti z novimi smernicami,« komentira pridružitev Nejc Lepen, direktor razvojnega oddelka v iPROMu.

TCF 2.0 za večjo transparentnost varstva podatkov potrošnikov

Nov standard je prvenstveno usmerjen na založnike, ki uporabljajo platforme za serviranje oglasov ali sodelujejo z različnimi tretjimi partnerji (npr. partnerske mreže, programatične tržnice itd.). Znotraj teh razmerij ureja procese, kjer prihaja do posredovanja podatkov o obiskovalcih spletnega mesta oziroma kjer potekajo zakupi oglasnega prostora na podlagi uporabniških podatkov.

Z novim standardom so uporabniki dobili večji pregled nad zunanjimi partnerji, s katerimi založniki sodelujejo, kot tudi nadzor nad tem, kateri podatki so posredovani in kako se lahko obdelujejo. Prav tako jim bo nov standard ponudil možnost, da odobrijo ali zavrnejo soglasje za obdelavo različnih vrst podatkov, in jim zagotovil boljši pregled nad tem, kdo in na kakšen način potencialno obdeluje oziroma uporablja njihove podatke. S tem se bo v Evropi okrepil nadzor nad tem, kateri podatki se lahko obdelajo za potrebe oglaševanja v digitalnih medijih

»Kot člani združenj IAB Slovenija in IAB Europe aktivno spremljamo smernice na evropskem trgu ter založnikom nudimo kakovostno tehnično in vsebinsko podporo pri doseganju novega standarda,« dodaja Lepen.

Sponzorirano

Uporabljate za fotografiranje fotoaparat ali pametni telefon?

Kakšne so prednosti SSD diskov? 3
Nelev Nedesen  |  DA in NE. Najbolj zanesljive so tračne e...
Bi vgradili tehnologijo v svoje telo? Večina ... 1
Elena Davidyuk  |  zanimivo, v trenutku vgradnje bo tehnolo...