Računalništvo, telefonija
29.06.2020 14:06
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

iRobot Roomba: Odgovori na glavne pomisleke in dileme potrošnikov?

Kdor robotskega sesalnika doma še ni imel, ne pozna njegovih prednosti in slabosti, zato je povsem normalno, da je nekoliko skeptičen. A iRobot Roomba bo tla v stanovanju ali v hiši posesala tako, kot do zdaj niste bili vajeni.
Roomba bo tudi dlake vaših hišnih ljubljenčkov sesala sproti in brez napora.
Roomba bo tudi dlake vaših hišnih ljubljenčkov sesala sproti in brez napora.

Predvsem bo iRobot Roomba lahko sesala vsak dan in prav vsak dan se boste iz službe vrnili v čisto stanovanje. Pozabite na prah ob vogalih in podobne nevšečnosti. Roomba je narejena zato, da vas razvaja. Minusi? Ne bo posesala vaših stopnic in ne bo mogla v ozke niše (če so ožje od premera Roombe – takih roko na srce ni veliko) ter pod pohištvo, če je to manj kot 9,2 centimetra dvignjeno od tal.

Katera so najpogostejša vprašanja oziroma pomisleki potrošnikov pred nakupom robotskega sesalnika?

Ali Roomba res deluje, kot obljubljajo?

iRobot Roomba deluje. Deluje samostojno in v domačem okolju težko najdete pomočnika, ki vam bo prihranil toliko časa, kot vam ga bo prihranila Roomba. Prepozna kapljice, ovire, vrvice in podobno, zaradi česar je lahko zares učinkovita. Njeno delovanje spremlja velik nabor senzorjev, ki ji vse to pravzaprav omogoča. 3-stopenjski sistem čiščenja učinkovito odstrani prah, umazanijo, lase in ostalo nesnago z vaših tal.

Kako pa je s preprogami?

Inženirji so pri ustvarjanju Roombe in njenih zmogljivosti razmišljali tudi na preproge in ne zgolj na trda tla, kot so na primer ploščice ali parket. Čistilna glava se samodejno prilagaja in je zasnovana tako, da bo očistila tako »običajna« tla kot tudi preproge. Dvojne ščetke delujejo tako, da ena umazanijo razrahlja, druga pa jo pobira.

Bo Roomba očistila tudi težko dostopna mesta, kot so koti in tla ob stenah?

Ne samo, da bo Roomba posesala tla ob steni in kote, Roomba čisti tudi pod pohištvom. Edini pogoj je, da je od tal umaknjeno vsaj 9,2 centimetra. To vključuje večino stojal za televizije, mizice v dnevni sobi, pa tudi postelje in fotelje, če imajo le dovolj visoke »noge«. Poda se torej tudi na mesta, ki so s tradicionalnimi sesalniki težko dostopna. Stranska krtačka pa učinkovito pobira umazanijo po robovih in kotih ter na drugih težko dostopnih mestih.

Tradicionalni sesalnik že imam. Ali res potrebujem še Roombo?

Glavna prednost Roombe je, da bo tla posesala namesto vas, vi pa boste lahko čas, ki ga navadno odmerite za sesanje, porabili za kaj drugega, bolj prijetnega. Omogoča vam vsak dan čista tla brez vsakršnega napora.

Lastniki Roombe komajda uporabljajo svoj stari sesalnik. Morda boste potrebovali manjšega, če boste želeli na hitro posesati kakšno res majhno površino ali če imate doma kakšno manjšo nišo, kamor Roomba ne bo mogla. V praksi pa je takšnih mest v stanovanju malo ali nič.

Košek za smeti je v primerjavi z mojim starim sesalcem precej majhen. Bo Roomba lahko »pobrala« vse smeti?

Posoda za smeti je pri Roombi res manjša kot pri tradicionalnih sesalnikih. Ker pa Roomba lahko sesa vsak dan ali na primer na vsake 3 dni, bo tudi prahu ob vsakokratnem sesanju manj. S tem pa se tudi košek ne bo napolnil tako hitro. V praksi boste hitro ugotovili, da je košek dovolj velik, pomisleki pa odveč.

Danes si lahko omislite tudi Roombo z bazno postajo, ki sama po vsakokratnem čiščenju iz koška posesa vso umazanijo, ki se v njem nahaja. Tako boste imeli s svojo Roombo še manj dela kot sicer, saj boste nanjo lahko pozabili za približno 60 dni.

Doma imam hišne ljubljenčke. Ali je Roomba primerna tudi zame?

S krtačami, senzorji, naprednimi filtri in vsem, kar Roomba omogoča, je kot nalašč za v vašo hišo ali stanovanje. Verjeli ali ne – večina lastnikov Roombe je prevzaprav tudi lastnikov hišnih ljubljenčkov. Ker je za Roombo (in za vas) optimalno, da sesa vsak dan, bo tudi dlake vaših hišnih ljubljenčkov sesala sproti in brez napora. Tudi ljubljenčki se kaj hitro navadijo, da je Roomba del družine.

Več najdete na www.irobot.si

Preberite še:

Še vedno zapravljate čas s sesanjem? iRobot Roomba delo opravi namesto vas

iRobot Roomba: leta raziskav in inovacij za najboljše rezultate


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem iRobot Slovenija
Za več informacij so vam na voljo pri iRobot Slovenija
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem iRobot Slovenija? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Pilon AEC

Dunajska cesta 144, 1113 Bežigrad, , Tel: 0590 3 0590
Informacijsko modeliranje gradenj (BIM) je veliko več kot le tehnologija – to je zapleten postopek načrtovanja in gradnje, ki arhitektom pomaga pri ustvarjanju inovativnih stavb ... Več

Minevra, Matjaž Kramar s.p.

Krallova 31, 8000 Novo mesto, Tel: 041-649-387
Kaj lahko za vas naredi podjetje Minevra? Živimo v digitalni dobi, kjer prevladuje računalniška in tiskalna oprema. Iskanje sebi primerno opremo je izziv in za mnoge zamudno opravilo. ... Več
Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901