Mobilno RSS Facebook Twitter E-novice Nastavi za domačo stran Dodaj med priljubljene Podcast Rock Radio Pozabljeno geslo Registriraj se Prijava

28.02.2019      9:32
Domači prehod GPON FTTH Innbox G68

Iskratel namestil omrežje GPON FTTH za francoski Zeop v rekordnem času

Iskratel bo svoje inovativne domače prehode Innbox za GPON in NG-PON ter svoj obsežni portfelj širokopasovnih rešitev nove generacije predstavljal tudi na konferenci FTTH Conference 2019 v Amsterdamu na Nizozemskem med 12. in 14. marcem 2019.Iskratel bo svoje inovativne domače prehode Innbox za GPON in NG-PON ter svoj obsežni portfelj širokopasovnih rešitev nove generacije predstavljal tudi na konferenci FTTH Conference 2019 v Amsterdamu na Nizozemskem med 12. in 14. marcem 2019.

Iskratel, vodilni evropski ponudnik rešitev širokopasovnega dostopa, je posodobil optično omrežje francoskega ponudnika internetnih storitev Zeop. Operaterju je omogočil, da lahko svojim strankam ponuja izboljšane storitve trojčka in svoje prihodke dodatno poveča že v prvem mesecu po namestitvi.

Iskratelova rešitev domačih prehodov GPON FTTH Innbox G68 je bila nameščena v Zeopovem omrežju na otoku Réunion in je omogočila ultra hiter prenos podatkov navzdol in navzgor. Celoten projekt od prvega stika do dokončanja del je bil uresničen v manj kot šestih mesecih. Zeop lahko zdaj zadosti povpraševanju strank po UHD-vsebinah, telefoniji Voice-over-IP (VoIP) in prenosu spletnih podatkov, ki v veliki meri obremenjujejo širokopasovna omrežja.

Zeop je veliko pridobil tudi z novim prilagojenim centraliziranim nadzornim sistemom, temelječim na protokolu TR-069 organizacije Broadband Forum, ki omogoča oddaljeni nadzor in konfiguracijo opreme pri končnih uporabnikih (CPE). Tako je bilo mogoče optimizirati delovanje omrežja, zmanjšati operativne stroške in omogočiti odpravljanje težav še pred pritožbami uporabnikov. Zeop bo lahko v prihodnje s preprosto programsko nadgradnjo obogatil svojo ponudbo z omrežji Wi-Fi mesh, ki bodo omogočila povezljivost po celotnem domu in izboljšano uporabniško izkušnjo.

»Medtem ko UHD TV in široka paleta drugih aplikacij postajajo vse bolj priljubljeni, uporabniki zahtevajo hitrejše in zmogljivejše širokopasovno omrežje,« pravi Xavier Hermesse, generalni direktor Zeopa. »Potrebovali smo podobno hitro posodobitev omrežja, da bi lahko še naprej zagotavljali visoko raven storitev, na katero so se navadile naše stranke. Doseganje visokih standardov nam je prineslo tudi nagrado za najhitrejše fiksno internetno omrežje na otoku Réunion v zadnjih dveh letih. Iskratel je presegel naša pričakovanja in že en mesec po namestitvi nove opreme smo lahko uporabnikom ponudili nove storitve. Tudi edinstveni centralizirani nadzorni sistem se je izkazal za neprecenljivega, saj nam omogoča zmanjševanje stroškov vzdrževanja z nadzorovanjem omrežja in odpravljanjem težav na daljavo.

Med projektom je Iskratel razrešil tudi vprašanje, kako zagotoviti združljivost rešitve z obstoječimi Zeopovimi OLT-ji ter zadostil strogim projektnim rokom v skladu z Zeopovo strategijo rasti.

Thomas Mila, skrbnik ključnih strank v Iskratelu, je povedal: »Od prvega stika do dokončanja del je minilo manj kot šest mesecev in ta projekt je izjemen primer, kaj je mogoče doseči z rešitvami po meri. Pokazali smo, da smo dovolj velik partner, da lahko izpeljemo obsežne projekte, a hkrati dovolj majhni, da poskrbimo za podrobnosti.«

Končana inštalacija je koristila tudi Zeopovemu partnerju, podjetju Vitis (nekdanji Videofutur), operaterju virtualnega optičnega omrežja, ki ponuja širokopasovne storitve in vsebino. Zdaj, ko je namestitev za Zeop dokončana, lahko tudi Vitis strankam ponudi zelo hitro povezavo prek svoje storitve VIDEOFUTUR in storitve trojčka, kot so storitve videa na zahtevo in 4K TV.

»Z našo napredno tehnologijo GPON smo Zeop opremili z inovativno rešitvijo, ki se kosa s hitro spreminjajočimi se potrebami njegovih strank, ne da bi menjali celotno infrastrukturo,« je dodal Mila.

Sponzorirano

Trenutno ni aktivne ankete

Računalnik z ohišjem iz pravih testenin 1
Justin.Forfunky  |  Ne velja. Lepilo mora biti iz škroba.
Samsung Galaxy A60: Manjkajoči člen 4
Sandi Anžel  |  Pa še vsi nimajo AOD.
Google bo onemogočil vgrajeno prijavljavo v m... 1
skeptik  |  "prijavljavo"???Še ena v nizu vaših cvet...
Prihajajo telefoni s kar tremi kamerami za se... 3
Andre Frass  |  Tega telefona ne bo v evropo Drago uredn...