Mobilno RSS Facebook Twitter E-novice Nastavi za domačo stran Dodaj med priljubljene Podcast Rock Radio Pozabljeno geslo Registriraj se Prijava

31.05.2019      15:00
Iskratel

Iskratel prejel regionalno zlato priznanje GZS-ja za inovacijo SI3000 Lumia GPON OLT

Iskratel je prvi na svetu najavil GPON OLT »dvoživko«. S programsko nadgradnjo se GPON OLT spremeni v pOLT, kjer programje teče v oblaku, ni pa potrebe po strojni nadgradnji.Iskratel je prvi na svetu najavil GPON OLT »dvoživko«. S programsko nadgradnjo se GPON OLT spremeni v pOLT, kjer programje teče v oblaku, ni pa potrebe po strojni nadgradnji.

Iskratel je gostil 17. slavnostno podelitev priznanj najboljšim inovatorjem Gorenjske, ki jih podeljuje Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) - Regionalna zbornica Gorenjska. Med prejemniki zlatih priznanj je tudi Iskratel za inovacijo SI3000 Lumia GPON OLT kot hibridni produkt (dvoživka). Zlati priznanji sta prejeli še podjetji Mediainteractive Franc Dolenc, s. p. in Domel, d. o. o. Podelili so še pet srebrnih in dve bronasti priznanji.

Iskratel je prvi na svetu najavil GPON OLT »dvoživko«. S programsko nadgradnjo se GPON OLT spremeni v pOLT, kjer programje teče v oblaku, ni pa potrebe po strojni nadgradnji. V podjetju so zelo ponosni na prvi produkt, s katerim se operaterji izognejo celotnemu investicijskemu ciklu pri preobrazbi omrežja dostopa naslednje generacije. Rešitev namreč omogoča cenovno ugodno nadgradnjo obstoječe infrastrukture, še preden se operaterji lotijo varne vpeljave popolnoma virtualizirane arhitekture NGPON. Novi OLT je bil prikazan tudi na SDN NFV World kongresu. Avtor je Andrej Kržišnik z ekipo.

Zlato priznanje z največ točkami, je prejelo podjetje Mediainteractive Franc Dolenc, s. p. za inovacijo MiTeam MediColl. Najbolj žlahtno priznanje je šlo v roke tudi podjetju Domel, d. o. o. za razvoj PM motorja NZ 270. Vse tri inovacije, nagrajene z zlatim priznanjem, se bodo potegovale za nagrade tudi na nacionalnem izboru.

Srebrna priznanja petim gorenjskim podjetjem

Srebrna priznanja so prejeli: podjetje Domel, d. o. o. za razvoj hladilne centrifuge - CENTRIC 260R, podjetje Lotrič Meroslovje, d. o. o. za univerzalno gravimetrično metodo za kalibracijo volumetričnih meril – ALHS celovita rešitev, podjetje M SORA, d. d. za okenski sestav z ojačitvenimi elementi za prerazporeditev napetosti - FlowCORE, podjetje SIJ Acroni, d.o.o. za digitalizacijo premera svitkov na navijalnih bobnih in zdrsa v valjčni reži valjavskega ogrodja Sendzimir ter podjetje INT vrata, d.o.o. za inovacijo skrita lesena vhodna vrata poravnana s fasado – Panorama 621.

Bronasti priznanji dvema inovacijama

Bronasti priznanji podjetju zavse.eu, naravni kozmetični izdelki Edi Bagar, s.p. za 100 % naravno domače trdo milo Razkošni oreh z vrvico ter podjetju Polycom Škofja Loka, d. o. o. in Lovran, d. o. o. za inovacijo fleksibilni dozirni sistem 104 – Polyflex 104.

Podelitev priznanj letos gostili v Iskratelu

Gospodarska zbornica Slovenije, Regionalna zbornica Gorenjska, je tokrat priznanja, s katerimi spodbujajo, iščejo in nagrajujejo uspešne zgodbe inovativnih podjetij in njihovih zaposlenih, letos podelila že 17. zapored. Letošnjo podelitev, ki so jo gostili v Iskratelu, so začeli nekoliko  drugače - z uradnim odprtjem trenutno najhitrejše javne polnilnice za električna vozila v Sloveniji. Zbrane inovatorje in goste sta nagovorila gostitelj dogodka, glavni direktor Iskratela, mag. Željko Puljić in predsednik Gospodarske zbornice Slovenije (GZS), Boštjan Gorjup. Samo podelitev je z motivacijskim nagovorom "začinila",  dr. Sanela Banović.

Trenutno ni aktivne ankete

Prodaja mobilnih telefonov 5G boljša od vseh ... 3
Orbit_NG  |  Naj ga imajo. Ne pogrešam, ker bo 3G dov...
Jaguar Land Rover: spoznajte novo smer mobiln... 1