Računalništvo, telefonija
12.11.2019 08:00

Deli z drugimi:

Share

Iskratel za T-2 uspešno namestil razprostrto (mesh) omrežje Wi-Fi

Kranjski Iskratel, ki je v letošnjem letu predstavil rešitev razprostrtega (mesh) Wi-Fi, le-to vpeljuje z nadgradnjo ponudbe Wi-Fi pri vodilnem slovenskem ponudniku optičnih širokopasovnih storitev T-2. Z njo bo lahko operater omogočil gladko brezžično povezanost z gigabitno povezljivostjo v celotnem domu.
Končni uporabniki imajo dostop do mobilne aplikacije, preproste za uporabo, ki jim omogoča spremljanje učinkovitosti delovanja omrežja Wi-Fi.
Končni uporabniki imajo dostop do mobilne aplikacije, preproste za uporabo, ki jim omogoča spremljanje učinkovitosti delovanja omrežja Wi-Fi.

Iskratel je rešitev razprostrtega Wi-Fi prvič predstavil v letošnjem letu, zdaj pa jo je uspešno testiral v omrežju T-2. Končnim uporabnikom bo omogočila dostop do visokozmogljivega, nizkozakasnitvenega Wi-Fi v vsakem kotičku doma. T-2 po uvedbi pričakuje opazne rezultate, med njimi manjši osip ter večje zadovoljstvo in trdnejšo zvestobo strank.

Rešitev, zgrajena z Iskratelovimi dostopovnimi točkami Innbox M60, ki z uporabo večuporabniškega MIMO (MU-MIMO) omogočajo hitrosti do 1200 Mb/s, lahko zagotovi zanesljivo pokritost z omrežjem Wi-Fi z gladkim in samodejnim prehajanjem številnim brezžičnim odjemalcem, ne glede na velikost lokacije.

“Smo predan ponudnik vrhunskih tehnologij po sprejemljivih cenah, zato se moramo nenehno prilagajati potrebam svojih strank in biti v koraku s tehnološkimi inovacijami. Tako lahko uporabnikom ponudimo tisto, kar hočejo, ob tem pa redno optimiziramo delovanje omrežja in bdimo nad obratovalnimi stroški,” je povedal Jože Zrimšek, tehnični direktor pri T-2.

Gorazd Penko z oddelka za raziskave in razvoj pri T-2 pa dodaja: “Za vsakega ponudnika storitev je danes ključno, da zadosti pričakovanjem končnih uporabnikov glede vse bolj ‘požrešnih’ brezžičnih storitev doma, kjerkoli in kadarkoli. Iskratelova nova rešitev razprostrtega Wi-Fi je namenjena prav temu.”

Rešitev se namesti samodejno in omogoča upravljanje, omogočanje storitev in diagnostiko, vse to pa je mogoče integrirati z domačimi prehodi GPON in sistemom za avtomatsko konfiguriranje TR-069. Tako je pri T-2 omogočena optimizacija omrežja, ki bo zmanjšala obratovalne stroške in izboljšala nadzor nad opremo, težave z omrežjem pa bo mogoče odpravljati še pred pritožbami strank. Poleg tega imajo končni uporabniki dostop do mobilne aplikacije, preproste za uporabo in jim omogoča spremljanje učinkovitosti delovanja omrežja Wi-Fi.

Iskratel je uspešno opravil testiranje rešitve razprostrtega Wi-Fi tudi pri drugih telekomunikacijskih operaterjih v Franciji, na Norveškem, vSloveniji in Španiji, kjer že načrtujejo komercialno vpeljavo.

“Izredno veseli smo, da operaterji kot je T-2 prepoznavajo odličnost naše rešitve razprostrtega Wi-Fi, tako s tehnološkega kot s poslovnega vidika,” je poudaril Mitja Golja, vodja rešitev za širokopasovna omrežja pri Iskratelu. “S to rešitvijo dobijo operaterji optimalno razmerje med visoko učinkovitostjo in preprostim upravljanjem omrežja, zmanjšajo se tudi njihovi obratovalni stroški, kljub temu pa lahko še vedno zadostijo zahtevam strank, ki želijo pokritost z omrežjem Wi-Fi po celotnem domu z ultrahitro povezavo.”


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Kontron, d. o. o.
Za več informacij so vam na voljo pri Kontron, d. o. o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Kontron, d. o. o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Jamada skupina d.o.o.

Cesta k Tamu 12, 2000 Maribor, Tel: 02 330 53 50
Podjetje je bilo ustanovljeno iz bivše DataLab poslovne enote Maribor. Preživeli so obdobje mladostniške zaletavosti in vihravosti. Prerasli so v zrelo podjetje z jasno vizijo, ... Več
Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več
Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več