Računalništvo, telefonija
21.11.2016 12:12
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Izkoristite RFID za optimizacijo različnih poslovnih aktivnosti

RFID tehnologija ob kreativni uporabi lahko za podjetje pomeni orodje za znižanje stroškov, boljši vpogled v aktivnosti, dostop do podatkov v realnem času. Na sliki je RFID nalepka, ki se ob odstranitvi samouniči ter s tem prepreči prenos na drug izdelek.
RFID tehnologija ob kreativni uporabi lahko za podjetje pomeni orodje za znižanje stroškov, boljši vpogled v aktivnosti, dostop do podatkov v realnem času. Na sliki je RFID nalepka, ki se ob odstranitvi samouniči ter s tem prepreči prenos na drug izdelek.

Na kratico RFID (radio-frequency identification) zagotovo naletite vedno bolj pogosto, saj je ta tehnologija v hitrem porastu. Prepričani smo celo, da se z RFID tehnologijo posredno srečujete bolj pogosto, kot morda mislite.

Vse več podjetij namreč RFID rešitve uporablja za optimizacijo svojih aktivnosti in posledično tudi posla. RFID tehnologija namreč ob kreativni uporabi lahko pomeni znižanje stroškov, boljši vpogled v aktivnosti, dostop do podatkov v realnem času, ipd. … poglejte kako jo lahko uporabite:

  1. Pregled na logistiko in nabavno verigo
    Podatki v realnem času so dobrodošli v proizvodnih, logističnih in distribucijskih procesih. Zagotavljajo namreč dostop do trenutnih podatkov ter omogočajo povečano učinkovitost, manjše število napak ter s tem višjo stopnjo kakovosti. Uporaba RFID omogoča enostaven nabor in pregled nad tovrstnimi podatki.
  2. Pregled nad produkti med inventuro
    Dostop do podatkov o surovinah ali izdelkih v nabavni verigi je v vsakem podjetju nujno potreben. Dodatna prednost, ki jo ponuja RFID pa je enostavna sledljivost izdelkov vse do prodajnih mest ter možnost natančne in hitre izvedbe inventure.
  3. Sledenje udeležencev na dogodkih
    Pri organizaciji konferenc je hitro in enostavno gibanje ljudi prvotnega pomena, predvsem ob vstopu ali ob izhodu iz konferenčnih dvoran. Ustrezne RFID rešitve omogočajo prav to – enostaven in transparenten nadzor nad obiskovalci dogodkov.
  4. Upravljanje dostopov (poslovni prostori, uradi, …)
    Določeni poslovni prostori ali območja za dostop zahtevajo posebna dovoljenja. RFID lahko ponudi ustrezno podporo za nadzor prehoda – od parkirišč do konferenčnih sob in poslovnih prostorov.
  5. Sledenje IT virov v podjetju
    Računalniki in računalniška oprema so ena najdražjih investicij za vsako podjetje – prav tako dragocene pa so tudi informacije in podatki, ki so na njih shranjeni. RFID oznake omogočajo hiter pregled na lokacijo in (trenutnim) lastništvom posameznega računalnika in zato predstavljajo enostavno in učinkovito nadzorno rešitev.

Več primerov uporabe lahko poiščete tudi na tej povezavi.

Ste videli, da lahko s pomočjo RFID tehnologije sledimo praktično čemurkoli? Ob premisleku in malce iznajdljivosti pa lahko pripomore tudi k optimizaciji delovanja vašega podjetja ali projekta. Ste se našli v zapisanem ali pa imate zelo specifično težavo, pa ne veste kako bi jo lahko z RFID tehnologijo razrešili? Rešitev vam lahko pomagamo najti tudi mi – pišite nam na info@identiks.si.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem IDENTIKS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri IDENTIKS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem IDENTIKS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10
Zlati partner

TIFT d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 20
Poslovni sistemi se že nekaj časa soočajo s procesom postopne digitalizacije naprav za pripravo, oblikovanje in izdelavo različnih dokumentov. Digitalni Hibridni Upravljalci Dokumentov ... Več

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934
Nov IT sistem, bodisi strojni ali programski, je lahko velika naložba. Da bi jo karseda najbolje izkoristili, je pomembno, da izberete pravega IT dobavitelja in ponudnika programskih ... Več

Minevra, Matjaž Kramar s.p.

Krallova 31, 8000 Novo mesto, Tel: 041-649-387
Kaj lahko za vas naredi podjetje Minevra? Živimo v digitalni dobi, kjer prevladuje računalniška in tiskalna oprema. Iskanje sebi primerno opremo je izziv in za mnoge zamudno opravilo. ... Več