Mobilno RSS Facebook Twitter E-novice Nastavi za domačo stran Dodaj med priljubljene Podcast Rock Radio Pozabljeno geslo Registriraj se Prijava

30.09.2019      7:00
CIO 2019

Izkušeni predavatelji na 13. konferenci CIO leta o spremenjeni vlogi informacijskih tehnologij in poslovni agilnosti

Klod Kolaro, podpredsednik in generalni direktor podjetja Comtrade System Integration InternationalKlod Kolaro, podpredsednik in generalni direktor podjetja Comtrade System Integration International

Tehnologija spreminja poslovanje in zahteva spremembe. To danes slišimo pogosto. Pred nekaj leti, ko je bil razvoj počasnejši kot danes, podjetja morda niti slutila niso, kakšni izzivi jih čakajo v prihodnosti. Danes živimo v tej prihodnosti in podjetja so prisiljena spremeniti poslovanje in navade.

O izzivih in spremembah, ki danes spremljajo podjetja, je bilo govora na letošnji konferenci CIO leta, kjer so izkušeni predavatelji kot rešitev na te izzive in spremembe ponudili pristop poslovne agilnosti. O slednji je Klod Kolaro, podpredsednik in generalni direktor podjetja Comtrade System Integration International, povedal: »Agilnost je drugačna, saj išče zanesljivost in dinamičnost hkrati. Namesto fizične ločenosti vodstva in zaposlenih, agilni pristop posameznike, ki prispevajo k dodani vrednosti projekta, združuje v ekipe skupaj z vodjami. Ti se jim pridružijo, jim zagotavljajo informacije in razdeljujejo prednostne naloge.«

Da je agilni pristop eden od najučinkovitejših odgovorov na spremembe, ki so rezultat hitrega razvoja tehnologije, so potrdili številni udeleženci. Dogodka se je udeležilo več kot 200 informacijskih (CIO), tehnoloških (CTO) in izvršnih (CEO) direktorjev ter ostalih odločevalcev v podjetjih.

Prestižno nagrado CIO leta 2019, je prejel Edmond Pajk, direktor sektorja za informacijsko tehnologijo na ZPIZ-u. Tretjič je bila podeljena tudi nagrada za Digitalno preobrazbo leta, ki se podeljuje širše – podjetju oz. vsem deležnikom, ki izvajajo procese digitalne preobrazbe. Za leto 2019 jo je prejela bolnišnica Topolšica za uspešno in popolno preobrazbo v digitalno podjetje. Marko Oberstar, odgovoren za informatiko v bolnišnici Topolšica, je ob prejemu priznanja povedal: »Uspešna uvedba informacijske rešitve za zagotavljanje pravne veljavnosti zdravstvene dokumentacije v digitalni obliki je le odskočna deska za nadaljnji potek začrtane digitalne preobrazbe procesov v bolnišnici.«

Dogodek, ki je že trinajstič uspešno združil vodilne slovenske managerje v IT-panogi, se je zaključil z okroglo mizo, ki jo je vodil mag. Tomaž Poznič, NLB. Začel je s strokovno predstavitvijo izsledkov aktualne raziskave z naslovom Razvoj digitalne transformacije v slovenskih podjetjih, ki jo je podjetje Comtrade izvedlo v sodelovanju s podjetjem Housing Co. Debato na okrogli mizi so zaključili Miha Kralj, dr. Uroš Klančar, Klod Kolaro, Pawel Bialka in Mihael Krišelj.

Raziskavo najdete na uradnem profilu podjetja Comtrade System Integration International na omrežju LinkedIn. Zagotovite pa si jo lahko z všečkanjem objave Razvoj digitalne transformacije v slovenskih podjetjih.

Uporabljate za fotografiranje fotoaparat ali pametni telefon?

Google z aplikacijo za varnostno kopiranje te... 1
alex_vega71  |  Ne hvala.Mi pa gre še zmeraj hudo na sme...
Vrhunsko gorsko električno kolo brez primere 8
alex_vega71  |  Podpiranje lenobe.
Bo TikTok v ZDA kmalu prepovedan? 1
slo81a  |  kaj ni ameriško je treba zatreti,uničiti...
Vrhunsko gorsko električno kolo brez primere 8
Bozidar Drozg  |  OMG. Ali res nihče, vključno z avtorjem ...
Vrhunsko gorsko električno kolo brez primere 8
krmark9  |  In zakaj bi odvzel pedala, če je kolo?