Računalništvo, telefonija
25.10.2012 14:21

Deli z drugimi:

Share

JAZ SEM novi Nikon 1 V2

Nikon je predstavil nov sistemski fotoaparat z izmenljivimi objektivi, izjemno hitri Nikon 1 V2. Nova generacija z nadgrajenim dizajnom in novo ergonomijo ohranja napredno fotografsko inteligenco in intuitivno upravljanje iz prve generacije, novi dvojedrni procesor EXPREED 3A pa prinaša še hitrejšo obdelavo fotografij - do 850 milijonov slikovnih točk na sekundo. Zato lahko Nikon 1 V2 posname do 15 posnetkov na sekundo s sledenjem in samodejnim ostrenjem ali do 60 posnetkov na sekundo v polni ločljivosti z izostritvijo na fiksni točki. V fotoaparatu Nikon 1 V2 je prvič na voljo nov način zajema najboljšega trenutka, ki kombinira pametni izbor fotografij z novim počasnim pogledom.
Nikon 1 V2
Nikon 1 V2

Hitremu zajemu posnetkov brez težav sledi napredni hibridni sistem samodejne izostritve, ki kombinira hitro ostrenje z zaznavanjem faz pri hitrih premikih ter zaznavanje kontrasta za zajem podrobnosti pri šibki svetlobi. Senzor pri zajemu posnetkov in videoposnetkov glede na sceno preklaplja med 73 območji izostritve z zaznavanjem faz in 135 območji izostritve z zaznavanjem kontrasta.

Nikon 1 V2 s povečano ločljivostjo 14,2 milijona slikovnih točk in občutljivostjo ISO 160 do 6400 omogoča zajem podrobnih fotografij in video posnetkov pri šibki svetlobi. Nikonov slikovni senzor CMOS formata CX prinaša idealno ravnotežje med velikostjo sistema, hitrostjo, občutljivostjo na svetlobo, ločljivostjo in globinsko ostrino. Funkcija samodejnega čiščenja slikovnega senzorja pa kar najbolj zmanjša vpliv prašnih delcev na kakovost fotografij in videoposnetkov.

Nikon se zaveda, da je ergonomija pomembna, zato je Nikon 1 V2 kombinacija premišljenega oblikovanja in funkcionalnosti. Tako ima nova generacija sprednji del izdelan iz magnezijeve zlitine, na novo pa je zasnovana tudi enota zaklopa, ki je bila testirana za do 100.000 ciklov proženj. Sprožilec ima vgrajeno stikalo za vklop/izklop, kar omogoča hiter zagon in takojšnje fotografiranje. Izjemno zmogljivo elektronsko iskalo (EVF) s 1.44 milijona slikovnih točk je nameščeno na optični osi in pomaga pri kompoziciji.

Inovacije naslednje generacije
V Nikon 1 V2 je prvič na voljo način zajema najboljšega trenutka, ki kombinira pametni izbor fotografij z novim počasnim pogledom. Pametni izbor fotografij hitro zajame do 20 fotografij v polni ločljivosti pred in po tem, ko ste do konca pritisnili sprožilec. Počasni pogled zajame do 40 zaporednih posnetkov v polni ločljivosti in jih v počasnem posnetku prikazuje na zaslonu LCD, tako da lahko izberete točno tisti trenutek, ki ga želite ohraniti. Hitra fotografija v gibanju je zdaj shranjena kot ena datoteka, zato lahko zajeto zgodbo preprosto delimo prek različnih platform.

V naprednem video načinu lahko s fotoaparatom Nikon 1 V2 snemamo videoposnetke v polni visoki ločljivosti FullHD s 60 ali 30 posnetki na sekundo ter hitrostmi 60i, 60p in 30p, hkrati pa imamo popoln nadzor nad hitrostjo sprožilca in zaslonko. Pri uporabi manjše velikosti okvirja, lahko dosežemo dramatične učinke v izjemno počasnem posnetku s hitrostjo snemanja do 1.200 posnetkov na sekundo. Pri zajemu videoposnetkov v ločljivosti FulHD lahko kadarkoli zajamemo fotografijo v polni ločljivosti.

Nadzor luči: prihaja nova bliskavica Speedlight
Skupaj z novim fotoaparatom Nikon 1 V2 Nikon predstavlja tudi novo bliskavico Speedlight SB-N7, združljivo s sistemom i-TTL. Ponaša se z vodilnim številom 18/59 (pri ISO 100 m/čevelj), glava se nagne do 120º, priložena pa je tudi zunanja plošča za pokrivanje širšega kota.

Nikon1 V2 bo na voljo v Sloveniji v drugi polovici novembra. V kit kompletu z objektivom 1 NIKKOR 10-30 mm VR bo naprodaj po priporočeni ceni 899 EUR. V kompletu z objektivoma 1 NIKKOR 10-30 mm VR in 30-100 mm pa po priporočeni ceni 1.079 EUR. Za bliskavico SB-N7 v beli ali črni barvi bo treba od konca januarja, ko pride na naše police, odšteti 179 EUR.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Za več informacij so vam na voljo pri NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

"Bohinjsko drevo" po natanko desetih letih spet v soju (fotografskih) žarometov

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več
Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več