Računalništvo, telefonija
18.02.2015 12:18

Deli z drugimi:

Share

Je Microsoft na novo izumil prenosnik?

Je Microsoft Surface tablica, prenosnik ali kar oboje? Podjetje se je v enem od zadnjih oglasov končno odločilo. Ali pač?
Je Microsoft na novo izumil prenosnik?
Je Microsoft na novo izumil prenosnik?

Za vsakogar v življenju enkrat pride obdobje, ko se odloči, kdo je v resnici, in za Microsoftovo napravo po imenu Surface smo na ta trenutek čakali kar nekaj časa. Ko je prišla na trg, so jo opisali z besedo »gibanje«, ki pa žal ni premaknilo ljudi. Sledila je faza, v kateri je Microsoft Surface primerjal z iPadom, čes da je slednji namenjen »resnemu delu«. Kaj je torej Surface? Tablica, ki misli, da je laptop, kar bi lahko nekoliko nerodno poimenovali »tabtop«?

Končno nam je postalo jasno, da je Surface Pro 3 definitivno prenosnik. Vsaj tako pravi eden zadnjih Microsoftovih oglasov, v katerem podjetje gledalce naslovi z vprašanjem: »Kako na nova izumiš prenosni računalnik?« Odgovor se skriva v nastavljivem stojalu! Prenosnik odlikujejo tudi Officei v vsem svojem obsegu, celoto pa zaokrožujejo privlačne barve. In tako, to so lastnosti, ki jih lahko pričakujemo od novo izumljenega laptopa.

Seveda pa so tu tudi stylus, ki ga sicer zagotovo ne povezujemo s prenosnikom, in besede na koncu oglasa, ki pravijo: »Ta tablica bo zamenjala tvoj prenosnik.« In smo spet na začetku dileme o tablici/prenosniku … Vsa ta dejstva sicer ne pomenijo, da je sam izdelek slab, gre le za to, da Microsoftu ni uspelo ustvariti prave čustvene povezave, ki jo takšen izdelek potrebuje, da se lahko potrošniki z njim poistovetijo in ga posledično hočejo kupiti.

A pozor, ne smemo kar vseh Surfaceov metati v isti koš! Različice z operacijskim sistemom Windows RT, namenjenim mobilnim napravam, so med potrošniki dosegle enormni neuspeh in posledično so jih iz prodaje najprej umaknili številni prodajalci, zatem pa se je tudi Microsoft odločil prekiniti prodajo teh tablic. Čisto druga zgodba pa spremlja Surface tablične računalnike z Windowsi 8.1, ki so med uporabniki izredno priljubljeni – v zadnjem četrtletju je bilo namreč prodanih preko 2 milijona naprav. Iz vidika deleža prodaje tablic sicer še vedno vodita Samsung in Apple, a obe podjetji beležita padanje prodaje v zadnjem času.

Kakorkoli že, ne glede na to, ali je Surface prenosnik, tablica ali kar oboje, zagotovo lahko trdimo, da je nekaj drugačnega, kako se bo dokončno razvila njegova zgodba, pa bo pokazala prihodnost.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem CENEJE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri CENEJE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Ceneje.si logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem CENEJE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Enaa / Gambit trade d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Gambit trade d.o.o. je eno najstarejših in uspešnejših računalniških podjetij pri nas. S svojo inovativnostjo premikajo meje. Tako so že leta 1999 postavili tudi Enaa prvo spletno ... Več
Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več