20.10.2011 09:40
Posodobljeno 12 let nazaj.

Jesenski Red Orbit Šejk 2011

V dnevih, ko je svet preplavila novica, da nas je zapustil velikan digitalne tehnologije, je zagotovo marsikdo med nami pomislil na skoraj neskončen manevrski prostor, ki ga je v marketinške vode prinesla ravno digitalizacija. Digitalni marketing je še vedno področje, čigar razsežnosti se vedno znova povečujejo in tako ustvarjajo vedno nove možnosti njihove uporabe.
Dobro razpoloženi udeleženci so ustvarili odlično vzdušje.

Predstavniki podjetja Red Orbit in njihovi vabljeni gostje so udeležence Jesenskega Red Orbit Šejka seznanili z novimi, domačimi in tujimi trendi na področju digitalnega marketinga. V sklopu programa sta bili predstavljeni še dve nadvse zanimivi in uspešni študiji primerov ter vroča okrogla miza na temo najpopularnejšega družabnega omrežja Facebook in njegovega prispevka na področju marketinga.

Urška Čadež Kržišnik, nova direktorica projektov v Red Orbitu, ki je prisotne seznanila z aktualnimi trendi na področju digitalnega marketinga, je po koncu dogodka povedala: »Razvoj na področju digitalnega marketinga se odvija s svetlobno hitrostjo. Ni več dovolj, da so spletne strani funkcionalne, polne pomembnih informacij in prilagojene mobilnim telefonom, ampak je potrebno razmišljati, kako uporabnike v vsakem trenutku in na vsakem mestu čim bolje vključiti v blagovno znamko, se z njimi emocionalno povezati in jim konstantno nuditi najlažji dostop do želenih informacij.«

Na prizorišču se je tokrat zvrstilo kar nekaj zvenečih imen iz sveta digitalnega marketinga v Sloveniji, in sicer so svoja mnenja in poglede ob okrogli mizi z naslovom Vpliv Facebooka na uspeh blagovne znamke strnili Alan Šćuric (Danone), Jugoslav Petković (Mimovrste), Zenel Batagelj (Valicon) in Ksenja Klepec Šimenc (Kakadu). Vsi zbrani so se strinjali, da brez Facebooka in specifičnega načina komunikacije, ki ga je le-ta prinesel, danes ne gre. Batagelj je še dodatno poudaril, da je nastop na družabnih omrežjih kljub težko opredeljivim vplivom na uspeh blagovne znamke za vidnejše in bolj izpostavljene blagovne znamke nujen.

Jelena Milinković (Droga Kolinska) in Katja Klepec (Red Orbit) sta ob študiji primera predstavili prvo digitalno kampanjo za blagovno znamko Barcaffe z imenom Gremo na kavo, ki je za svoj komunikacijski medij izbrala družabno omrežje Facebook.

– Konec avgusta je blagovna znamka Barcaffe na svoji Facebook strani Barcaffe za lepši dan lansirala spletno aplikacijo z imenom Gremo na kavo. Ta je bila razvita s prav posebnim namenom, in sicer spodbuditi dejansko druženje ob skodelici kave, ki so ga družabna omrežja s svojim razcvetom dodobra oklestila. Facebook – medij, na katerem je kampanja temeljila, in »krivec« za upad dejanskih socialnih stikov – je bil tisti kanal, ki je uporabnike spet povezal in bil povod za obuditev in vzdrževanje pristnih prijateljskih stikov. Aplikacija je doživela velik uspeh: poslanih je bilo kar 150.000 vabil na kavo, od tega pa 50.000 dejanskih druženj, ki so jih uporabniki potrdili tudi s sliko.

Amanda Amon (Universal Music Slovenia) pa je predstavila uspešno kampanjo, pri kateri sta si »roki podali« glasbena in avtomobilska industrija.

– Ford in Universal Music sta v letu 2010 v Franciji združila moči in pripravila zanimiv koncept, v katerem sta povezala mlade, avtomobilsko industrijo in glasbo. Na glasbeni platformi, ki jo je Universal Music razvil posebej za Ford in ki je bila integrirana neposredno v Fordove avtomobile, so uporabniki lahko med drugim glasovali tudi za nove glasbene zvezde. Rezultati so bili izjemni, saj so v letu 2010 prejeli več kot 11 milijonov glasov ter vidno povečali prepoznavnost in priljubljenost blagovne znamke Ford med mladimi.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem RED ORBIT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri RED ORBIT d.o.o.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem RED ORBIT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več
Diamantni partner