Računalništvo, telefonija
28.01.2020 20:00

Deli z drugimi:

Share

Kaj je HikCentral?

.. Zmogljiv. Prilagodljiv. Učinkovit. To je Hikcentral. Je centralno-nadzorni sistem, ki je bil razvit za izboljšanje upravljanja video sistemov na enem mestu in integracijo strojne opreme vanje ..
Kaj je HikCentral?
Kaj je HikCentral?

Pri centralnih video-nadzornih sistemih gre v osnovi za to, da vse naprave, kot so kamere, snemalniki, naprave za kontrolo pristopa in podobno, nadzirate z enega mesta. Danes se svet vrti z neverjetno hitrostjo, temu primerno imamo toliko opravkov, da je zelo dobrodošlo, če tehnologija lahko kaj opravi namesto nas.

HikCentral nadzoruje namesto vas

To dobro vedo v podjetju HIKVISION. Zato so razvili centralno-nadzorni sistem HikCentral, ki nadzoruje namesto vas in na katerega lahko priklopimo vrsto naprav, sam pa nas obvešča in opozarja, če gre karkoli narobe. Tako lahko z enega mesta pogledamo, v čem je težava in posledično pravočasno odreagiramo.

HikCentral je visokozmogljiv sistem, na katerega je lahko priključenih do 3000 kamer in do 512 dostopnih točk. Z uporabo modula za oddaljeno upravljanje spletnega mesta lahko dodate in upravljate več strežnikov, da ustvarite sistem z do 100.000 kamerami. Poleg tega lahko po svojih željah dodajamo vrsto komponent. Sestavlja ga sam sistem, potem pa lahko dodajamo video opremo (ki lahko vključuje predvajanje, optimizacijo video omrežja, pametne stene, video analizo, upravljanje vozil, termalne kamere…), kontrolo pristopa (vključuje lahko prisotnost, upravljanje s prihodi, nadzor dvigala …), upravljanje alarmov in vzdrževanje. Ključno je prav to, da ga lahko gradimo po svojih željah in potrebah.

Programska oprema lahko tudi zgolj nadomesti snemalnik, tako da jo naložimo na server. Lahko ga uporabimo samostojno ali kot omenjeni nadzorni sistem oziroma center za več objektov oziroma video-nadzornih sistemov. Možnosti je torej neskončno.

Nekaj ključnih prednosti

HikCentral na enem mestu omogoča številne razširitve, zaradi česar je možno oddaljeno upravljanje strežnikov, ki se nahajajo na različnih mestih. To je idealna rešitev za podjetja ali organizacije s podružnicami.

Hitre in natančne diagnoze napak omogočajo učinkovito vzdrževanje. Sistem, kot že rečeno, diagnosticira in ustvari podrobne dnevnike dogodkov in podpira serijo nadgradenj programske opreme.

Čeprav je zelo izpopolnjen, je centralno-nadzorni sistem HikCentral uporabniku izredno prijazen in preprost za uporabo. Preprosto povlecite ikone aplikacij na nadzornem odjemalcu in ustvarite svoje uporabniško prilagojeno namizje.

Seveda sistem omogoča funkcionalnosti, ki jih nudijo same kamere, torej gledanje v živo in predvajanje skupaj z drugimi integriranimi funkcijami, kot so prepoznavanje obraza, nadzor dostopa, upravljanje alarmov in konfiguracija, upravljanje vozil s prepoznavanjem registrskih tablic in podobno.

Več informacij najdete na www.mars-commerce.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več