Računalništvo, telefonija
16.04.2020 11:00

Deli z drugimi:

Share

Kaj je SDN in v katero smer se razvija tehnologija?

Ideja o programabilnosti je osnova za najbolj natančno opredelitev, kaj je SDN (Software Defined Networking) oz. programsko določena omrežja.
Kako pospešiti informacijsko infrastrukturo vašega podjetja?
Kako pospešiti informacijsko infrastrukturo vašega podjetja?

Tehnologija, ki ločuje upravljanje nadzorne ravnine omrežnih naprav od osnovne podatkovne ravnine, ki posreduje omrežni promet.


Omrežja podatkovnih centrov so učinkovitejša na področju obremenitev aplikacij s pomočjo samodejnega (s tem hitrejšega) zagotavljanja programskega upravljanja, ki omogoča neposredno integracijo v platforme za orkestracijo v oblaku.


Idej za razvoj SDN je veliko. Na primer:

  • koncept obljublja zmanjšanje zahtevnosti tradicionalno definiranih omrežij,
  • precej olajša samodejno delovanje omrežij,
  • enostavnejše zagotavljanje in upravljanje omrežnih virov idr.

Kakšna je vloga SDN omrežij v komputaciji na robu, IoT in oddaljenem dostopu?

Premikanje računalniške moči na rob omrežja, premikanje funkcij podatkovnega centra na rob, uvajanje računalništva v oblaku in podpiranje okolij IoT – vse omenjene koncepte lahko tehnično učinkovito implementiramo s pomočjo SDN tehnologije. Celotna rešitev pa nam omogoča stroškovno optimalno rešitev.


Upravljalci omrežij SDN imajo kontrolo nad aplikativnim in omrežnim delom, kar pomeni, da lahko upravljajo s podatkovne ali upravljalne ravnine za podporo različnim aplikacijam in konfiguracij. Na tak način lahko hitreje in enostavnejše uvajajo nove storitve npr. v IoT segmentu.


SDN tehnologija je primerna tudi pri distribuiranih lokacijah, še posebej tam, kjer IT-osebje ni na voljo.


Sodobne aplikacije zahtevajo hitro prilagodljivost in odzivnost omrežja, česar pa tradicionalna WAN omrežja ne zmorejo. Stopite v stik z nami, če želite podrobnejše informacije, kako pospešiti informacijsko infrastrukturo vašega podjetja.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SMART COM d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SMART COM d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SMART COM d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MA-KO d.o.o.

Tovarniška cesta 2b, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 368 11 10
Se sprašujete, kako najti najboljšega ponudnika računalniških sistemov in storitev? Kriteriji dolgoletne izkušnje, kakovostne storitve in zadovoljstvo strank takoj obrodijo ... Več
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več
Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več