Računalništvo, telefonija
07.07.2015 11:45

Deli z drugimi:

Share

Kaj lahko naredim sam, da prodam več

Kaj lahko v 2015 naredimo sami, da povečamo prodajo preko spletne strani, ne da bi za to zapravili 1 sam cent.
Logo Dominatus d.o.o.
Logo Dominatus d.o.o.

Dnevi, ko je bilo na spletu dovolj, da smo enostavno imeli postavljeno spletno stran ali spletno trgovino in z njo mastno služili, so že zdavnaj minili. Splet je postal izjemno tekmovalno in konkurenčno okolje, saj vse več ljudi izkorišča njegove prednosti za hitrejši in učinkovitejši nakup.

O tem, kaj lahko naredite, da povečate učinkovitost spletne strani in posledično tudi prodajo, smo se pogovarjali s strokovnjakoma za optimizacijo spletnih strani iz podjetja Dominatus d.o.o., Juretom Adlešičem in Urošem Okornom, ki vam svetujeta sledeče:

1. Vzemite si čas in pripravite kvalitetno vsebino. Google ves čas nadgrajuje in posodablja svoje algoritme iskanja. Če želite, da vas potencialne stranke najdejo preko različnih brskalnikov in je vaša stran karseda blizu vrha zadetkov, je ključno, da so vaše vsebine kvalitetno pripravljene, dobro optimizirane in urejene.


Vzemite si čas in napišite vsebino tako, da boste izpostavili problem in pokazali, kako vaš produkt ta problem reši! Naslove in podnaslove uporabite, da pritegnete obiskovalčevo pozornost – pravilno oblikovani naslovi so na spletu zlata vredni! Z naslovi ne zavajajte in podajte informacije, ki jih stran vsebuje!

Google postaja čedalje pametnejši in vsako leto vse bolj pozoren na kakovost strani. Zato se čedalje pogosteje dogaja, da se v Googlu na vrhu iskanih rezultatov nahajajo strani s kvalitetno vsebino, ki imajo za uporabnika največjo dodano vrednost.

2. Ustvarite izstopajoče CTA-je (pozive k akciji). Marsikdo še vedno misli, da bo spletna stran ali spletna trgovina še vedno prodajala sama od sebe. Kupce je treba po strani voditi in jih, v primernem trenutku, k nakupu tudi pozvati. To najlažje naredite tako, da na določena mesta na strani implementirate t. i. CTA-je oz. pozive k akciji. S tem lahko dvignete stopnjo konverzije za 30 % ali več, kar zagotovo ni zanemarljiva sprememba!

Da bodo učinkoviti, morajo biti CTA-ji na strani vedno:

  • Veliki in opazni: CTA-ji ne bodo preveč uporabni, če jih boste naredili majhne in neopazne na dnu strani in to v upanju, da bo mogoče kdo kliknil nanje. Biti morajo veliki in opazni! Ne bojte se jih ustvariti v celotni širini strani, na kateri se CTA nahaja – tako jih zagotovo ne bo nihče spregledal!
  • Izstopajoči: CTA-ji se ne smejo zliti z dizajnom spletne strani! CTA-ji morajo izstopati in nemudoma pritegniti pozornost obiskovalcev! Tovrsten izstopajoč kontrast boste najlažje ustvarili tako, da uporabite barve, ki pritegnejo.

3. Dodajte mnenja in ocene strank. Postavite se v vlogo kupca, ki prvič kupuje v neki trgovini. Ali bi kupili od nekoga, ki mu ne zaupate in o njem ne veste praktično nič? Najverjetneje ne! Kaj pa, če bi vam to trgovino priporočil prijatelj ali znanec? Verjetno precej bolje, kajne?

Zato je pomembno, da vas potencialne stranke vsaj malo spoznajo in da ustvarite dovolj zaupanja, da bodo želeni izdelek ali storitev na strani tudi kupile. Ljudje še posebej velik poudarek dajemo na mnenja drugih ljudi. Zato so mnenja (testemoniali) in ocene vaših strank odlična priložnost, da zgradite kredibilnost pri potencialnih strankah, ki se prvič odločajo za nakup pri vas.

4. Naredite navzkrižno prodajo na strani. Če nimate izjemno specializirane ponudbe z enim ali dvema produktoma, večina obiskovalcev ne bo v celoti raziskala spletne strani in si ne bo ogledala vaše celotne ponudbe. Zato morate to namesto njih storiti vi!


V Dominatusu vam priporočamo, da jim poleg produkta, ki jih zanima, pokažete oz. priporočate še dodatne produkte, ki jih utegnejo zanimati. K nakupu teh produktov jih lahko še dodatno motivirate tako, da jim ponudite posebno akcijsko ponudbo, če se odločijo za nakup enega ali več dodatnih produktov.

Če npr. prodajate digitalne fotoaparate, vedno ponudite zraven še spominske kartice, objektive, torbe … in ne pozabite priporočiti boljših modelov, ki so praviloma vedno dražji! 😉

Glavni nauk zgodbe – Content is King! Ja, besedo »King« smo namenoma napisali z veliko začetnico! In sicer zato, ker je content (vsebina) tisti element na strani, ki kupca prepriča ali pa ga ne prepriča! Verjetno ste tudi vi že slišali, da je hudič v podrobnostih … in pri vsebini spletnih strani to še kako drži!

Torej, če vaša spletna stran »ne špila« tako, kot bi morala, najprej razmislite o tem, kako lahko z boljšo vsebino izboljšate uporabniško izkušnjo obiskovalcev. Če niste prepričani, kje bi začeli, pa kliknite tukaj in z veseljem vam priskočijo na pomoč.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem DOMINATUS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri DOMINATUS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem DOMINATUS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več

Pilon AEC

Dunajska cesta 144, 1113 Bežigrad, , Tel: 0590 3 0590
Informacijsko modeliranje gradenj (BIM) je veliko več kot le tehnologija – to je zapleten postopek načrtovanja in gradnje, ki arhitektom pomaga pri ustvarjanju inovativnih stavb ... Več