Računalništvo, telefonija
15.10.2016 09:51
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaj zadržuje srednje velika podjetja v Evropi?

Kaj zadržuje srednje velika podjetja v Evropi?
Kaj zadržuje srednje velika podjetja v Evropi?

Normal
0

false
false
false

EN-GB
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;

font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;
border:none;}

Raziskava, ki jo je naročila organizacija Ricoh Evrope kaže, da utegne 75,000 srednje velikih podjetij po celi Evropi zamuditi skoraj 433 milijard € skupnega letnega prihodka ali 5.7 milijonov € na podjetje. Razlog tiči v ovirah, ki preprečujejo njihovo rast.

Medtem ko priložnostki hitijo mimo, podjetja načrtujejo svojo rast. Kar 40 odstotkov jih načrtuje v bližnji prihodnosti deleže podjetja ponuditi javnosti (IPO), še 21 odstotkov pa razmišlja o nakupu konkurence ali združitve s konkurenčnimi organizacijami, z namenom pridobitve večje konkurenčne moči.

Kljub svojim velikim ambicijam kar 93 odstotkov podjetij poroča, da se srečujejo s številnimi ovirami pri doseganju svojega polnega potenciala. Glavni trije razlogi so:

1. potreba po sprejetju in skladnem delovanju s kompleksnimi in dragimi regulativami,

2. naprezanje pri pridobivanju najboljšega kadra,

3. iskanje, nabava in implementacija pravih tehnoloških rešitev.

Srednje velika podjetja v Evropi se srečujejo s podobnimi težavami, ne glede na to v kateri državi se nahajajo ali v katerem sektorju delujejo.

“Morali bi praznovati uspehe srednje velikih podjetij v Evropi, saj poslujejo dobro, rastejo in zaposlujejo. Hkrati bi se morali tudi zavedati, da bi več podpore s strani države in gospodarstva pomenilo pomembno razliko oziroma bi močno vplivalo na to, kako ta izjemna in dostikrat spregledana podjetja delujejo,” je dejal Jyoti Banerjee, soustanovitelj M-Institute, ki zastopa srednje velika podjetja.

Glede na raziskave 30 odstotkov srednje velikih podjetij načrtuje implementacijo digitalnih rešitev, ki jim bodo omogočile, da postanejo velike znamke, zato je za njih kritično, da ujamejo nekaj prihodka, ki ga zamudijo vsako leto.

CEO Ricoh Evrope je dejal, da “je večina vladne podpore osredotočene na majhna podjetja, medtem ko se velika podjetja dobro znajdejo sama. Srednje velika podjetja se dostikrat počutijo kot zapostavljen otrok evropskega gospodarskega prostora.” 433 milijard € je veliko denarja in čas je, da ga vsaj del pogače dobijo tudi ta podjetja. To bodo dosegli s tem da vlagajo v inovacije in se čim bolj prilagodijo trgu.


Več o tehnoloških inovacijah za podjetja si lahko pogledate na spletni strani uradnega zastopnika Ricoh v Sloveniji, podjeta Vibor d.o.o.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem VIBOR d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri VIBOR d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem VIBOR d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več
Zlati partner

Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 589 81 26
Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji, je globalno tehnološko podjetje za plačilne rešitve. Družba je del mreže Mastercard, ki obsega več kot 210 držav in ozemelj po ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več