Mobilno RSS Facebook Twitter E-novice Nastavi za domačo stran Dodaj med priljubljene Podcast Rock Radio Pozabljeno geslo Registriraj se Prijava

26.08.2019      8:00
SOLID WORLD

Kako do znanja iz 3D modeliranja in CNC programiranja?

.. Osvojite ali dopolnite svoje znanje SOLIDWORKSa in SolidCAMa preko skupinskih tečajev ali samostojno ..

Na področju računalniško podprtega načrtovanja (CAD-a) in računalniško podprte proizvodnje (CAM-a) je razvoj zelo hiter. Kdor želi slediti trendom v industriji in biti zaposlen v uspešnem, inovativnem podjetju, mora svoje znanje nenehno dopolnjevati ter nadgrajevati.

Ta miselnost počasi prodira tudi v Slovenijo, kar se kaže v vedno večji rabi CAD/CAM programov v podjetjih in šolah.

Zelo razširjen program za 3D načrtovanje je SOLIDWORKS, ki se uporablja v vseh vejah industrije ter omogoča široko paleto načrtovalskih rešitev.

SolidCAM pa je programska rešitev, ki omogoča CNC programiranje obdelovalnih strojev, kot so rezkalni stroji, stružnice …

Kot del učnega procesa se SOLIDWORKS in SolidCAM uporabljata v srednjih šolah in na fakultetah. Dijaki in študenti se na tak način že zelo zgodaj spoznajo z osnovami programa, njegovo uporabo ter tudi lastnimi zmožnostmi, posledično pa se lažje odločajo o svoji poklicni poti.

Izobraževanja SOLIDWORKS
Program se je najlažje naučiti na skupinskih izobraževanjih, ki jih organizirajo pooblaščeni zastopniki za prodajo SOLIDWORKSa. Uporablja se zelo učinkovita tehnika učenja, pri kateri se dve tretjini časa porabi za skupne vaje, vodene korak za korakom, preostali čas pa za samostojne vaje po učbeniku. Pri slednjih je na razpolago inštruktor za pomoč in nasvete. Za program je znano, da ima zelo hitro krivuljo učenja, kar pomeni, da tečajniki zelo hitro osvojijo veščine, potrebne za učinkovito načrtovanje, kar jim posledično omogoča, da so pri svojem delu natančni, dosegajo začrtane cilje ter načrte pravočasno dostavijo v proizvodnjo.

Za začetnike oz. nove uporabnike je namenjen tečaj SOLIDWORKS Osnove, priporočljiv tudi za samouke, ki bi želeli bolje spoznati pravilno tehniko modeliranja. Udeleženci naprednješih tečajev spoznavajo napredne modelirne tehnike (modeliranje površin, pločevin, varjencev, sestavov, kako izdelati delavniško dokumentacijo …). Tečaje vodijo izkušeni inženirji z dolgoletnimi izkušnjami iz industrije.

Za tiste, ki se želijo sami učiti programa, so znotraj programa na voljo vgrajene vaje (Tutorials), ki skozi praktične primere vodijo uporabnike korak za korakom in s tem zagotovijo uspešno rešitev primerov. Vaje so namenjene tako začetnikom kot izkušenim uporabnikom, saj vsebujejo veščine od osnovnega modeliranja enostavnih kosov do zahtevnih inženirskih analiz.

Izobraževanja SolidCAM
Za programiranje CNC strojev je v Sloveniji na voljo zelo razširjena programska oprema SolidCAM, ki podpira 2.5D in 3D osno rezkanje, 5-osno indeksirano in simultano rezkanje, struženje, struženje v kombinaciji z gnanimi orodji, večopravilne stružno-rezkalne stroje in žično-erozijske obdelave. SolidCAM je popolnoma integriran v delovno okolje SOLIDWORKS.  Poseben modul iMachining vključuje izjemno tehnologijo rezkanja, patentirano s strani SolidCAMa. Hiter čas obdelave in znatni prihranki na rezilnem orodju omogočajo izjemne prihranke v proizvodnem procesu. Program SolidCAM uporablja v Sloveniji že preko 500 podjetij.

Tečaji SolidCAM so namenjeni tehnologom in programerjem CNC strojev, kjer se tečajniki naučijo veščin grafičnega programiranja CNC obdelovalnih strojev.

Posebnost SOLIDWORKSa je zelo močna SOLIDWORKS skupnost, ki šteje že več milijonov uporabnikov, na stotine pooblaščenih zastopnikov po vsem svetu, preko 160.000 članov foruma. Talent in izkušnje v skupnosti so brez primere v industriji. SOLIDWORKS skupnost vsem uporabnikom omogoča, da preko portala MySolidWorks, blogov, forumov in socialnih omrežij najdejo informacije o programu.

Tudi na spletnem portalu YouTube je na razpolago stotisoče videoposnetkov, iz katerih se lahko uporabniki samostojno učijo uporabe specifičnih funkcij in trikov, tako v SOLIDWORKSu kot v SolidCAMu.

Za izobraževanja iz SOLIDWORKSa in SolidCAMa se obrnite na pooblaščenega zastopnika podjetje Solid World d.o.o. iz Radomelj. (P.R.)

Povezave:Solidworld

Ste kdaj trgovali z nafto, morda s CFD-ji? Cene nafte so zdaj zgodovinsko nizke.

Cena nafte je strmoglavila - se splača vlagati?

Novi Raspberry Pi 4 preseneča v vseh pogledih... 1
user543  |  "preseneča v vseh pogledih"... to je: 8g...
Vrhunski Solid State za ljubitelje iger! 1
Klavdij Mervič  |  Kaj je tu vrhunskega? Jaz imam za boot d...