Mobilno RSS Facebook Twitter E-novice Nastavi za domačo stran Dodaj med priljubljene Podcast Rock Radio Pozabljeno geslo Registriraj se Prijava

31.01.2021      20:00
Naučite se osnov SOLIDWORKSa in SolidCAMa

Kako do znanja iz 3D načrtovanja in CNC programiranja?

.. Osvojite ali dopolnite svoje znanje SOLIDWORKSa in SolidCAMa preko skupinskih tečajev ali samostojno ..

Razvoj in napredne tehnologije so privedle do vedno večjih potreb po usposobljenem kadru, ki mora, če želi konkurirati na trgu delovne sile, imeti vsa potrebna znanja za uspešno in učinkovito opravljanje svojega dela.
Na področju 3D načrtovanja je najbolj razširjena programska oprema SOLIDWORKS, ki jo uporablja vedno več podjetij, z njo pa se srečajo že dijaki v srednjih tehničnih šolah, prav tako jo uporabljajo na Fakulteti za strojništvo, Fakulteti za elektrotehniko in drugod. V Sloveniji se SOLIDWORKSa uči več kot 5.000 študentov na 40 frazličnih akultetah in srednješolskih centrih.

SOLIDWORKS ponuja integrirane rešitve za razvoj izdelkov, ki pokrivajo načrtovanje, simulacije, upravljanje s podatki, tehnično komunikacijo, elektrotehnično načrtovanje in vizualizacijo.

Izobraževanja SOLIDWORKS
Programa se je najlažje naučiti na skupinskih izobraževanjih, ki jih organizirajo pooblaščeni zastopniki za prodajo SOLIDWORKSa. Uporablja se zelo učinkovita tehnika učenja, pri kateri se dve tretjini časa porabi za skupne vaje, vodene korak za korakom, preostali čas pa za samostojne vaje po učbeniku. Pri slednjih je na razpolago inštruktor za pomoč in nasvete. Za program je znano, da ima zelo hitro krivuljo učenja, kar pomeni, da tečajniki zelo hitro osvojijo veščine, potrebne za učinkovito načrtovanje. To jim omogoča, da so pri svojem delu natančni, dosegajo začrtane cilje in načrte pravočasno dostavijo v proizvodnjo.

SOLIDWORKS Osnove je intenziven 4-dnevni (28-urni) tečaj, namenjen novim uporabnikom, zato ga priporočajo tudi samoukom, ki bi želeli bolje spoznati pravilno tehniko modeliranja. Tečajniki na naprednejših tečajih spoznavajo napredne modelirne tehnike (modeliranje površin, pločevin …). Tečaje vodijo izkušeni inženirji z dolgoletnimi izkušnjami iz industrije.

Za tiste, ki se želijo sami učiti programa, so znotraj programa na voljo vgrajene vaje (Tutorials), ki skozi praktične primere vodijo uporabnika korak za korakom in tako zagotovijo uspešno rešitev primerov. Vaje so namenjene tako začetnikom kot tudi izkušenim uporabnikom, saj vsebujejo veščine od osnovnega modeliranja enostavnih kosov do zahtevnih inženirskih analiz.

Izobraževanja SolidCAM
Za programiranje CNC strojev je v Sloveniji na voljo zelo razširjena programska oprema SolidCAM, ki podpira 2.5D in 3D osno rezkanje, 5-osno indeksirano in simultano rezkanje, struženje, struženje v kombinaciji z gnanimi orodji, večopravilne stružno-rezkalne stroje in žično-erozijske obdelave. SolidCAM je popolnoma integriran v delovno okolje SOLIDWORKS.  Poseben modul iMachining vključuje izjemno tehnologijo rezkanja, patentirano s strani SolidCAMa. Hitri časi obdelave in znatni prihranki na rezilnem orodju omogočajo izjemne prihranke v proizvodnem procesu. Program SolidCAM v Sloveniji uporablja že preko 500 podjetij.

Tečaji SolidCAM so namenjeni tehnologom in programerjem CNC strojev, kjer se tečajniki naučijo veščin grafičnega programiranja CNC obdelovalnih strojev.

Tudi na spletnem portalu YouTube je na razpolago na stotisoče videoposnetkov, iz katerih se lahko uporabniki samostojno učijo uporabe specifičnih funkcij in trikov, tako v SOLIDWORKSU kot v SolidCAMu.

V času omejitvenih ukrepov zaradi Covid-19 vsi tečaji nemoteno potekajo preko spleta.

Za izobraževanja iz SOLIDWORKSa in SolidCAMa se obrnite na pooblaščenega zastopnika, podjetje Solid World d.o.o. iz Radomelj. Več na www.solidworld.si. (P.R.)

Povezave:Solidworld

Uporabljate za fotografiranje fotoaparat ali pametni telefon?