Računalništvo, telefonija
02.12.2016 10:50
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako fotografirati na smučanju

Kako fotografirati na smučanju
Kako fotografirati na smučanju

Zime ne smatramo kot najboljši čas za fotografiranje. Ko pridejo sivi, dolgočasni in hladni dnevi raje ostanemo na toplem, kot da bi se s pametnim telefonom podili za dobrimi fotografijami. Kljub temu je vredno preseči ta stereotip in se podati v lov. Zimski pogoji imajo svoje fotografske posebnosti in velja si jih zapomniti. Zimske fotografije so čudovit spomin. Še posebej, če imamo pri roki Huawei P9 v modri barvi, ki je bil razvit v sodelovanju s podjetjem Leica.

V primeru zimskih fotografij si je dobro vzeti nekoliko več časa za kadriranje in kompozicijo. Monotonost belega snega naj razbije izrazit objekt v kadru – na primer drevo, zgradba ali pa smučar s pisanimi oblačili. Takšen kader bo naredil našo fotografijo veliko bolj zanimivo.

Belino fotografije lahko popravljate na telefonu

Bolj zanimive rezultate lahko dobimo tudi z upoštevanjem ure, ko zajemamo fotografije. Zgodaj zjutraj ali pozno popoldne lahko ob jasnem vremenu sneg dobi oranžen sončni sij.

Pereč problem pri zimskih fotografijah je tudi t.i. belina oz. belo ravnovesje. Običajno je cilj zajeti fotografijo, kjer je sneg bel in ne siv oz. moder. Modri Huawei P9 nam omogoča, da nastavimo belo ravnovesje ročno (izbiramo lahko vrednosti med 2.800 K in 7.000 K). Seveda je najprej dobro preveriti, če morda telefon ni že samodejno pravilno določil beline. Te so običajno najboljša izbira.

Čas osvetlitve je prilagodljiv

Naslednji izziv je pravilen čas osvetlitve. Modri Huawei P9 s svojim Pro načinom omogoča uporabnikom ročno nastavitev časa osvetlitve. Tako kot pri profesionalnih DSLR kamerah, lahko povečamo osvetlitev za 1 oz. 2 zaslonki, kar nam omogoča, da dosežemo željen učinek pravilne osvetlitve snega in pokrajine. Pri tem moramo paziti, da prosvetlimo fotografije – da bela barva ne povzroči izgube podrobnosti na fotografiji.

Med zimsko sezono je prav tako dobro uporabljati HDR način, ki nam bo prav tako pomagal zajeti več detajlov na fotografijah. Z modrim Huawei P9 to resnično deluje dobro.

Črno-bel način fotografiranja

V kolikor so detajli in perfektnost ključni lastnosti fotografije se splača poslužiti črno-belega načina. Učinki, ki jih omogoča dodatni senzor po navadi presenetijo tudi profesionalce. Leica učinek vam bo vzel sapo.

Zimski športi so pogosto tematika zimskih fotografij. Fotografije smučarjev imajo prav tako posebne zahteve. Da jih postavimo v fokus je potrebno uporabiti kratek čas zaklopa. Dobro je zajeti več fotografij, ker zaradi hitrega gibanja lahko pride do neustrezno ostrih fotografij.

Portreti ljudi na snežnem ozadju so prav tako priljubljeni med zimo. Da bi pravilno osvetlili obraz (tudi v zelo sončnem vremenu) je pametno uporabiti vgrajeno bliskavico. Ta bo dodala svetlobo obrazu in ga s tem izenačila z ozadjem.

Večerne fotografije morate zajemati s pomočjo stojala ali pa enostavno tako, da naslonite telefon ob steno oz. mizo. Takšna podpora bo zagotovila čudovite in ostre fotografije tudi v slabih svetlobnih pogojih.

P9 omogoča RAW format

Bolj napredni fotografi lahko fotografije digitalno obdelajo, ko se vrnejo domov, saj Huawei P9 zna zajemati fotografije v surovi obliki (RAW). S pomočjo računalnika lahko dosežemo želene učinke na naših fotografijah z večjo natančnostjo.

Zimsko fotografiranje nam lahko prinese veliko veselja in zanimivih učinkov v obliki dobrih fotografij. Zaradi dvojne kamere, ki je bila za Huawei P9 razvita v sodelovanju s podjetjem Leica, je zimska fotografija postala precej bolj enostavna. Profesionalni način nam omogoča popravljanje parametrov fotografij kar na sami lokaciji, medtem ko nam RAW format omogoča nadzor nad končnim učinkom doma, kjer lahko fotografije obdelamo v grafičnih programih. Prav tako vas bo osupnil črno-beli senzor, ki zajema fotografije z značilnim Leica učinkom. Črno-bele fotografije so bistvo zime in njenega ambienta ter nostalgije. Seveda ne smemo pozabiti na toplo obleko za naše zimske sprehode s Huaweijem P9. Naredimo fotografije ledenih sveč, ivja na vejah in premraženih ptic ter nenazadnje tudi fotografije proti soncu. Fotografije, ki jih zajamete s Huaweijem P9 bodo gotovo navdušile vaše prijatelje na Facebooku in Instagramu.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Minevra, Matjaž Kramar s.p.

Krallova 31, 8000 Novo mesto, Tel: 041-649-387
Kaj lahko za vas naredi podjetje Minevra? Živimo v digitalni dobi, kjer prevladuje računalniška in tiskalna oprema. Iskanje sebi primerno opremo je izziv in za mnoge zamudno opravilo. ... Več

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več
Zlati partner

CEWE Magyarország Kft.

Béke utca 21-29, , Tel: 08 205 91 91
Čeprav živimo v digitalni dobi in skorajda vsak podatek arhiviramo v digitalnem arhivu, so fotografije redka izjema. Vse več fotografij je zajetih s pomočjo pametnih telefonov, ... Več
Zlati partner

Kaspersky

, ,
Kaspersky je globalno priznano podjetje, specializirano za raziskovanje, razvoj in ponudbo visoko zmogljivih varnostnih rešitev za informacijsko varnost in zaščito pred spletnimi ... Več