Računalništvo, telefonija
04.04.2018 16:35
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako in kje začeti za večjo varnost podatkov?

Kako in kje začeti za večjo varnost podatkov?
Kako in kje začeti za večjo varnost podatkov?

Zavedate se, da morate nekaj narediti za večjo varnost podatkov. Ampak ne veste, kako in kje začeti? Podjetje ADM-Adria je pravi naslov za to.

V širokem naboru orodij, znanj in dolgoletnih izkušenj, ki jih imamo v našem podjetju, vam lahko priskočimo na pomoč pri teh strateško pomembnih odločitvah. Naša delovna področja so predvsem nadzor nad delovanjem velikega števila različnih podatkovnih baz in upravljanje le-teh, varovanje vsebine in zagotavljanje preglednosti dostopa do podatkov.

Hitro se nam približuje 25. maj, ko stopi v veljavo uredba o varovanju osebnih podatkov (GDPR). Ste pripravljeni? Imate postavljen načrt zagotavljanj skladnosti?

Predstavljamo vam nekaj rešitev, ki lahko vašemu podjetju olajšajo in pocenijo veliko vsakodnevnih operacij, vaši visoko usposobljeni zaposleni pa se bodo z našo pomočjo namesto s preprostimi in monotonim vsakodnevnim opravili lahko posvetili pomembnejšim in razvojno naravnanim nalogam podjetja.

Z nadzorom nad delovanjem baz podatkov zagotavljamo večjo dostopnost baz. Predlagamo uporabo orodja Foglight, ki omogoča centralni nadzor nad delovanjem različnih tipov baz podatkov. S preprostim klikanjem po konzoli hitro ugotovimo ne samo katere baze normalno delujejo, ampak tudi, kje in kakšne vrste težave se pojavljajo, tako, da lahko ukrepamo hitro in pravočasno. Z dodatkom Performance Investigator, orodje postane že pravi sistem z vgrajeno umetno inteligenco, saj nas pravočasno opozarja na možne težave v prihodnosti, s čimer lahko pravočasno ukrepamo, pomaga pa nam tudi pri planiranju potrebnih sredstev za nadgradnjo naših sistemov.

Administratorji, razvijalci in analitiki baz podatkov najraje uporabljajo orodje TOAD, ki nudi preprosto in pregledno upravljanje baz podatkov. Pregledno okolje je posebej priljubljeno pri razvijalcih programske opreme, saj jim orodje pomaga k hitrejšemu razvoju in razhroščevanju njihovih programov. Analitikom priporočamo uporabo orodja TOAD Data Point, ki omogoča preprosto in hitro analizo podatkov, ne glede na to, iz kakšnega vira podatki prihajajo, ki so lahko v različnih tipih baz podatkov, Excel datoteka, Access bazi ali celo v obliki .csv. V eni analizi lahko povežejo podatke iz vseh teh različnih virov, kot da bi dostopali do enega samega.

Ko vas zaskrbi, kdo je dostopal do vaših dragocenih podatkov, priporočamo uporabo orodja Database Activity Monitoring (DAM), s katerim zagotovite transparentno vodenje revizijske sledi. In ne samo to, s tem orodjem lahko tudi preprečite dostop nepooblaščenim osebam do podatkov, ki se nahajajo v vaši bazi podatkov in s tem zagotovite tistemu delu GDPR, ki zahteva, da do podatkov lahko dostopajo samo zanje pooblaščene osebe, s poudarkom na uporabniških računih z visoko stopnjo tveganja, kot so administratorji in upravljavci sistemov.

Kaj se dogaja z datotekami ali na Excahnge poštnem strežniku? Tudi za to imamo rešitev. Imenuje se Change Auditor, ki vodi revizijsko sled o dogajanju na datotekah. Ko pa to orodje povežemo z orodjem DAM v skupno celoto preko orodja Intrust, pa imamo na enem mestu pregled nad dogajanjem v našem sistemu tako v bazah podatkov, kot tudi na datotekah in na vašem poštnem strežniku.

Da pa še ne bi zaključili – skrbnike Oraclovih baz podatkov vedno skrbi, kaj pa, če se moj strežnik ustavi, posel pa zahteva neprekinjeno delovanje? Tudi za to imamo rešitev, ki praktično v realnem času kopira podatke in skrbi za njihovo konzistenco na več lokacijah, neglede na verzijo baze. Imenuje se Shareplex in omogoča različne konfiguracije replikacije med bazami in hkrati preprost nadzor nad delovanjem.

Imamo več virtualnih strežnikov in počasi izgubljamo nadzor nad njimi. Nočna mora sistemskega administratorja, če nima orodja VROOM, ki je namenjeno ravno pomoči v teh situacijah. Sestavljeno je iz dveh komponent – vFoglihght in Rapid Recovery. Prva komponenta je namenjena nadzoru nad delovanjem virtualnih strežnikov, druga pa zagotavljanju varnostnih kopij. S tem orodjem se vsi procesi izvajajo avtomatično, nadzor izvaja služba, ki je namenjena nadzoru, sistemski inženir pa se lahko posveti pomembnejšim opravilom.

Želite izvedeti več?

Za več informacij o ponudbi podjetja Quest Software se obrnite na podjetje ADM Adria, in sicer na info@adm-adria.eu ali telefon 059 251 955. ADM Adria je namreč specializiran in certificiran implementator rešitev Quest.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ADM ADRIA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ADM ADRIA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Kako in kje začeti za večjo varnost podatkov?

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ADM ADRIA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
B2B (prodaja poslovnim kupcem) poslovni svet se nenehno spreminja in v mnogih pogleda postaja bolj podoben B2C (prodaja potrošnikom) svetu. B2B partner si zdaj želi nakupno izkušnjo, ... Več
Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več

NCOM d.o.o.

Bičevje 5, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več