Računalništvo, telefonija
15.03.2013 16:19
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako iz uporabnikov družabnih omrežij narediti kupce?

Mnoga podjetja so že na Facebooku, a le redka dosegajo željene rezultate – zaradi nepoznavanja velikega potenciala in pravil, ki vladajo na novih spletnih platformah. Naučite se jih izkoristiti.
Kako iz uporabnikov družabnih omrežij narediti kupce?
Kako iz uporabnikov družabnih omrežij narediti kupce?

Facebook je zdaj in. Skoraj ni podjetja, ki ni na največjem omrežju na svetu postavilo svojo virtualno parcelo. Lahko je to vaša izložba, trgovina, delavnica, testni poligan ali debatni krožek. V teh kriznih časih je lahko to orodje, ki z minimalno investicijo prinaša odlične rezultate. Seveda, če znate to orodje tudi uporabljati. Povečanje prepoznavnosti, ugleda, prodaje izdelkov ali storitev so samo osnove prednosti. Neprestan feedback vaših uporabnikov, viralno širjenje dobrega glasu o vas in nenazadnje povečanje konkurenčnosti podjetja.

A na družabnih omrežjih veljajo drugačne zakonitosti marketinga kot ste bili navajeni do sedaj. Ne gre za veliko brezplačno oglasno desko, kamor boste lahko pripenjali vaše reklamne plakate. Ne gre za čarobno palčko, ki bo čez noč spremenila vaš svet na bolje. Uporabniki so se na Facebook prišli zabavati in kratkočasiti, niso prišli gledati vaših oglasov. Zato je potrebno prilagoditi način vaše komunikacije. Preučiti vaš avditorij, narediti strategijo nastopa na Facebooku, določiti vsebine, zastaviti realne cilje in na kakšen način bomo merili dosežke. Mnogi so prehitro skočili na Facebook in bili razočarani nad rezultati. Kaj če Facebook sploh ni primeren za vas, kaj če so vaše stranke tudi na Twitterju, Pinterestu ali Instagramu?

Ali poznate osnovne zakonitosti novih platform, kaj je dovoljeno in kaj ne? Kako opozoriti nase v vsej množici vsebin na omrežjih? Na kakšen način hitro zgraditi odzivno in kvalitetno bazo uporabnikov, ki vam bodo sledili? Kako učinkovito predstaviti izdelek oz. storitev in povečati prodajo brez, da bi bili vsiljivi in odbijajoči? Kako preplesti vaše ostale spletne aktivnosti, mailing marketing, povečati obisk spletne strani? Kakšna je učinkovita navzkrižna promocija med offline in online svetom? Kako iz vaših uporabnikov narediti stranke. Ali še bolje – prijatelje? Stranke pridejo in gredo, prijatelji pa ostanejo! Vprašanja si kar sledijo in na vse potrebujete odgovor še preden boste naredili prve korake. Samo enkrat imate možnost narediti dober prvi vtis.

Mnogim je uspelo. Naredili so lastne skupnosti oboževalcev, z njimi odlično komunicirajo, povečala se je prepoznavnost podjetja in kar je najpomembneje, prodaja se je strmo vzdignila. In investicija v omrežja je še vedno zanemarljivo majhna v primerjavi s klasičnim marketingom. V naši agenciji držimo slovenski rekord, v samo 4 dneh smo naročniku uspeli zagotoviti kar 20.000 novih Facebook fanov. Za nami je veliko uspešnih viralnih akcij, svetujemo in upravljamo s skupnostmi mnogih priznanih domačih in tujih blagovnih znamk ter podjetij. A vsaka zgodba o uspehu je drugačna, zahteva svojo strategijo, analizo in pristop. Ker ima vsako podjetje, storitev ali blagovna znamka drugačne tipične uporabnike in cilje. In kakšen cilj je vaš?

Na seminarju Face it 9. aprila v Mariboru vas čaka 100 uspešnih praktičnih primerov iz sveta spletne poslovne komunikacije. Vabljeni.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Špehar matej s.p.
Za več informacij so vam na voljo pri Špehar matej s.p.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Špehar matej s.p.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več