Računalništvo, telefonija
10.06.2015 15:08

Deli z drugimi:

Share

Kako izgubiti 5 kg do poletja?

Razumevanje odločevalskega procesa (Consumer Decision Journey) na področju zdravja in dobrega počutja nam razkrije, zakaj le redki potrošniki uspejo doseči zadane cilje – spremembo življenjskega stila in kako lahko blagovne znamke to izkoristijo.
Kako izgubiti 5 kg do poletja?
Kako izgubiti 5 kg do poletja?

Sodobna potrošniška družba temelji na naši obsedenosti s samim seboj. Ko poskrbimo za svoje osnovne potrebe in si lahko privoščimo stvari, ki jih ima naš sosed, postane pomembno »kdo sem«. Izobrazba, hobiji, vrednote, mentalno zdravje, lepota, prehrana, zdravje, telesna aktivnost, … izbira na področju samoizboljšanja je velika.

Rezultati lanskoletne Microsoftove raziskave procesa odločanja na področju »zdravja in dobrega počutja« so pokazali, da si ljudje večinoma zadamo po dva ali več ciljev hkrati. Najpogosteje hujšamo, izboljšujemo telesno kondicijo, znižujemo raven stresa ter rešujemo svoje zdravstveno stanje. Vendar so redki pri tem uspešni. Le 15 % ljudi zmore doseči korenito spremembo življenjskega stila.

Zakaj so spremembe tako težke?

Na poti do cilja nas ovira človeška narava: izgubljamo motivacijo, fokus, ne znamo upravljati s svojim časom, daje nas lenoba, ovirajo nas zunanji dejavniki, na katere ne moremo vplivati.

S poglobljenim razumevanjem odločevalskega procesa potrošnika (Consumer Decision Journey) na področju samoizboljšanja lahko bolje razumemo, zakaj smo pri tem tako neuspešni in kako lahko blagovne znamke to izkoristijo. Ta proces pa se precej razlikuje od običajnega odločevalskega procesa, ki ga poznamo v primeru nakupa izdelka ali storitve. Odločamo se za cilj in ne izdelek, proces nima določenega konca in imamo zelo različna merila za uspeh.

Za boljše razumevanje smo se odločili odločevalski proces in njegov 6 značilnih faz prikazati na primeru gospodične, ki želi poleti samozavestno skočiti v kopalke.

Preberite, kaj se dogaja v posamezni fazi odločevalskega procesa gospodične in katere potrebe morajo oglaševalci zadovoljiti v vsaki fazi, v novem Red Orbit blogu.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem RED ORBIT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri RED ORBIT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem RED ORBIT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več
Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več