Računalništvo, telefonija
20.06.2012 15:12
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

V čem je skrivnost uspešnih podjetij?

Z uporabo rešitve poslovne inteligence podjetje lahko zniža stroške po aktivnostih ter identificira skrite stroške in izgubljene priložnosti. Na osnovi ugotovitev z orodjem poslovne inteligence lahko naredimo realokacijo virov, tako da jih več namenimo bolj dobičkonosnim produktom..
V čem je skrivnost uspešnih podjetij?
V čem je skrivnost uspešnih podjetij?

Kako lahko podjetje zniža stroške in poveča prihodke? Uporaba poslovne inteligence lahko zniža stroške poslovanja. Na osnovi ugotovitev z orodjem poslovne inteligence lahko naredimo realokacijo virov, tako da jih več namenimo bolj dobičkonosnim produktom, kupcem in projektom ter s tem povečamo skupno dobičkonosnost. Podjetja običajno namenjajo največ pozornosti tistim kupcem, s katerimi ustvarijo največji obseg prodaje. Vendar pa lahko ti kupci zahtevajo nesorazmerno velik delež virov ob ne najvišji dobičkonosnosti.

Uporaba poslovne inteligence lahko zniža stroške z doseganjem boljših pogojev poslovanja s kupci in dobavitelji. Ključ do uspešnih poslovnih pogajanj so dobre priprave. Jasen pregled nad vsemi podatki je neprecenljiv pri pogajanjih in sklepanju pogodb. Če lahko analiziramo kakovost dobavitelja tako, da proučimo trend pravočasnih dobav, delež neustreznih dobav in dinamiko gibanja cen, smo v odlični pogajalski poziciji za dogovarjanje o vseh točkah pogodbe. Enako velja za analize kupcev. Kar lahko pogosto uporabimo v dobro kupca, tako da ugotovimo dinamiko njegovih naročil in prilagodimo načrtovanje proizvodnje in dobav njegovim potrebam.

Z uporabo orodja BIView lahko managerji in poslovne vodje identificirajo dejanske stroške in dobičke ter se s pomočjo BIView poročil uspešno pripravljajo na poslovna pogajanja.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem RESULT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri RESULT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Result logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem RESULT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več