Računalništvo, telefonija
08.03.2016 14:30

Deli z drugimi:

Share

Kako povečati obisk spletne strani?

V vrhu iskalnih rezultatov se nahajajo strani s kvalitetno in za obiskovalce relevantno vsebino!
V vrhu iskalnih rezultatov se nahajajo strani s kvalitetno in za obiskovalce relevantno vsebino!

V današnjem hiper-povezanem svetu se vse več vsakodnevnih aktivnosti seli na splet. Priložnosti in potencial spleta pa so opazili tudi različni ponudniki blaga in storitev. Zaradi njih je splet postal izjemno nasičeno in konkurenčno okolje, ki jih sili k inovativnosti in svežemu načinu pridobivanja strank.

O tem, kaj lahko naredite, da na vašo spletno stran privabite več obiskovalcev in si povečate možnosti za prodajo, smo se pogovarjali z ekipo podjetja Dominatus d.o.o. Zaupali so nam 3 načine, s katerimi lahko privabite več obiskovalcev na vašo spletno stran in tako nemudoma povečate izkupiček vaših trženjskih akcij na spletu.

3 načini za povečanje obiska spletne strani

1.) Vzemite si čas in poskrbite za vrhunsko vsebino

Google ves čas nadgrajuje in posodablja svoje algoritme iskanja. Če želite, da vas potencialne stranke najdejo preko različnih brskalnikov in da je vaša stran karseda blizu vrha zadetkov, je ključno, da so vaše vsebine vrhunsko pripravljene, dobro optimizirane in urejene.

Ko pripravljate tekste, vedno pričnite z vpadljivim naslovom. O tem, da so naslovi vredni kar 90 % oglaševalskega denarja, so fantje že pisali. Z naslovom pritegnite pozornost in napišite vaše vsebine tako, da boste izpostavili problem in pokazali kakšno rešitev imate zanj! Z naslovi in vsebino ne zavajajte, prav tako pa ne pozabite dodati poudarkov in slik, ki bodo razbili monotonost besedil.

Za ustrezno vsebino pa morate poskrbeti tudi zato, ker je Google že začel ocenjevati kvaliteto vsebine na spletnih strani. V praksi pa to pomeni, da se v vrhu iskalnih rezultatov nahajajo strani s kvalitetno in za obiskovalce relevantno vsebino!


2. Navdušite potencialne obiskovalce s prepričljivo grafiko oz. grafično vsebino

Zamislite si, da se po napornem dnevu v službi usedete za računalnik in začnete brskati po internetu. Ker ste precej utrujeni, se vam najverjetneje niti ne ljubi brati dolgih člankov in iskati želenih informacij iz njih. Brskate po Facebooku in na enkrat se vam prikaže oglas, ki vam namigne, da vas na drugi strani klika čaka zanimiva infografika ali video predstavitev produkta, ki vas zanima.

V trenutku se zaveste, da lahko brez večjega napora pridobite želene informacije o produktu, ki vas zanima. Kliknete na povezavo … in, če so lastniki spletne strani dovolj kvalitetno opravili 1. točko današnjega članka, postanete njihova zadovoljna stranka. 🙂

Različne grafične predstavitve (infografike), videi, prepričljivi in vpadljivi oglasi in podobna gradiva so primeri multimedijskih vsebin, ki nagovarjajo človekove osnovne čute. Poleg tega pa lahko, če jih pravilno uporabite, v trenutku pridobijo pozornost potencialnih strank in jih prepričajo, da obiščejo vašo stran.


3. Optimizirajte vašo stran za iskalnike

Search Engine Optimization oz. optimizacija strani za brskalnike se je v zadnjih letih precej spremenila in dodelala. Google, ki je še vedno »veliki vladar« spletnega sveta, precej redno posodablja, nadgrajuje in spreminja algoritme iskanja. Če želite, da vas in vaše storitve uporabniki najdejo tudi preko različnih iskalnikov, potem morate spletno stran nujno optimizirati, nadgrajevati in posodabljati tudi vi!


Tako kot želite, da vas opazijo stranke, pa morate poskrbeti tudi da vas opazi Google. Če želite, da se bodo Googlovi spletni pajki uspešni plazili po strani in jo ustrezno indeksirali, uporabite Google Webmaster Tools oz. Google Search Console, kot se imenuje od lanskega leta. S tem orodjem lahko uspešno poskrbite, da bo vaša stran »Google-friendly«, kar pa bo imelo pozitiven učinek na vašo organsko pozicijo med iskalnimi rezultati.

Ne pozabite, da mora biti »najprej štalca, pol pa kravca«

Na spletu predvsem zadnjih nekaj let poteka prava mala vojna za naklonjenost in pozornost uporabnikov. Ljudje smo postali izjemno zahtevni uporabniki, ki vsebine iščemo in konzumiramo izrazito selektivno. Časi, ko je bilo na spletu dovolj, da imamo postavljeno spletno stran, ki sama generira nove kupce in obiskovalce, so tako že zdavnaj minili.

S stavkom iz legendarne TV reklame vas želimo opozoriti na dejstvo, da morate najprej poskrbeti za spletno stran, šele nato pripeljite obiskovalce nanjo – če jo bodo zapustili, preden jih vaše sporočilo doseže, bodo vsi vaši napori zaman.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem DOMINATUS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri DOMINATUS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem DOMINATUS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

4WEB d.o.o.

Brodišče 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 512 80 55
O agenciji 4WEB Digitalna agencija 4WEB obstaja že 20 let in v tem času so ustvarili že mnogo uspešnih spletnih strani, spletnih trgovin in različnih aplikacij. Odlikujeta ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več

ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 01 520 28 00
S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in poslovno zrelostjo poznana kot ena vodilnih in najtrdnejših tovrstnih družb v Sloveniji. Osnovna dejavnost družbe je distribucija računalniške ... Več

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60
Skoraj nemogoče je preceniti vpliv rešitev za načrtovanje virov podjetja (ERP) v sodobnem poslovnem svetu. ERP sistemi so nadomestili nepovezane delovne tokove in nezdružljiva ... Več