Računalništvo, telefonija
06.07.2018 12:27
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako prihraniti pri nakupu računalnika?

..Odločili ste se za nakup prenosnika proizvajalca HP. Model, za katerega ste se odločili, stane 561 €, tovarniško obnovljen pa 450 €. Katerega izbrati in zakaj?..
Kako prihraniti pri nakupu računalnika?
Kako prihraniti pri nakupu računalnika?

Kaj pomeni »tovarniško obnovljena naprava«?

Kaj pravzaprav pomeni izraz »tovarniško obnovljeno« oz. »refurbished«? Gre za računalnike in prenosnike, ki so bili razstavni eksponati, sejemski artikli ali neprodane zaloge in so bili iz različnih razlogov vrnjeni prodajalcu – estetske pomanjkljivosti, poškodovana embalaža ipd. Taki izdelki so nerabljeni in s strani proizvajalca do potankosti preizkušeni. Na takih artiklih se odpravi vse napake, ponastavi programsko opremo in izdelek zapakira, vi pa dobite napravo, ki je kot nova. Pri PoceniPC.com njeno delovanje jamčijo z enoletno garancijo.

Kaj kupiti?

Različne elektronske naprave, kot so pametni telefoni, tablice, računalniki, prenosniki in TV sprejemniki, so lahko znižani tudi do 30 %! V Sloveniji so tovrstne naprave prisotne predvsem v kategoriji prenosnikov in računalnikov. Manj dostopni so mobilni telefoni in TV sprejemniki.

Koliko lahko privarčujete v praksi?

Teorija pravi, da lahko z nakupom tovarniško obnovljene naprave privarčujemo do 30 %. Kaj pa praksa?

Za prenosnik z dvema diskoma in i3 procesorjem bi pri večjih slovenskih trgovcih odšteli več kot 560 €., podoben tovarniško obnovljen prenosnik z več spomina in novejšim procesorjem pa vam pri PoceniPC.com nudijo že za 450€.

Primerjava računalnikov:

Nov prenosnik HP 15-bs050nm

  • Procesor: Intel Core i3-6006U (2,0 GHz)
  • Delovni pomnilnik: 4 GB
  • Zaslon: 39,6 cm (15,6”) FHD
  • Grafična kartica: Intel HD 520
  • Disk: 128GB SSD + 1TB HDD
  • Operacijski sistem: Windows 10
  • Garancija: 1 leto
  • Cena: 561,40 €

Refurbished prenosnik HP Pavilion 15-cc516nh

  • Procesor: Intel Core i3-7100U (2,4 GHz)
  • Delovni pomnilnik: 8 GB
  • Zaslon: 39,6 cm (15,6”) FHD
  • Grafična kartica: Intel HD 620
  • Disk: 128GB SSD + 1TB HDD
  • Operacijski sistem: Windows 10
  • Garancija: 1 leto
  • Cena: 450,00 €

Z nakupom tovrstnega produkta torej privarčujete kar 111,40 € ali 20 %, zmogljivejši prenosnik pa postane vaš zvesti spremljevalec v pisarni in doma!

Kako opraviti nakup?

Svetujemo vam, da se izogibate nakupovanju pri prodajalcih, ki ne omogočajo vračila izdelkov, prav tako pa se prepričajte, da prodajalec nudi vsaj enoletno garancijo. Na splošno velja, da večji kot je prodajalec, boljša je možnost, da boste dobili ustrezno preizkušeno napravo z dobro garancijo.


Eden najzanesljivejših trgovcev je prav gotovo PoceniPC.com, saj je eden redkih ponudnikov računalniške opreme, ki kupcem nudi enoletno garancijo na vse produkte, tako rabljene kot tovarniško obnovljene. Varčujte z denarjem in okoljem, kupujte pri PoceniPC.com! (P. R.)


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Foto: Freepik Pametni zasloni Potrebujete ... Več

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več