Računalništvo, telefonija
09.05.2016 12:32
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako se uspešno ubraniti vlomilcev v 21. stoletju?

Kako se uspešno ubraniti vlomilcev v 21. stoletju?
Kako se uspešno ubraniti vlomilcev v 21. stoletju?

Način življenja sodobnega človeka je povezan z veliko časa preživetega v službi ter aktivnega izkoriščanja prostega časa. Med tem, ko ste v službi, trgovini ali na rekreativnem oddihu, vaši domovi ostajajo prazni ter lahek plen za nepridiprave. Tudi kriminal je s sodobnim načinom življenja okrepil svoje razsežnosti. Tarča napadov vlomilcev niso samo stanovanja in hiše v mestu, praktično je težko predvideti območja večjih ali manjših rizikov.

Za zaščito doma, lahko povprečna družina ali posameznik, nameni določen del svojih prihodkov. Seveda različno od poslovnega statusa in finančnih zmožnosti. Tako se običajno lahko odločimo za varovanje s pomočjo profesionalne varnostne službe ali z nakupom enostavnejših alarmnih naprav, hišnega ljubljenčka ali za pomoč sosedov, ki so fizično prisotni.


Učinkovit varnostni sistem mora delovati zanesljivo, omogočati mora ustrezno stopnjo funkcionalnosti in biti prijazen uporabniku. Poleg osnovnih varnostnih komponent (Centralna enota, protivlomni senzorji, magnetni kontakti, sirene,…) mora uporabniku omogočati tudi javljanje izlitja vode, povišane temperature v prostoru, itd. Uporabniku mora omogočati tudi upravljanje alarmnega sistema in naprav na daljavo (npr. vklop klime, vklop ogrevanja, itd.), kar mu omogoča precejšnjo mero udobja. Upravljanje takega sistema mora biti enostavno in več-stopenjsko; lokalno na tipkovnici, z daljinskimi upravljalniki, ter oddaljeno z mobilno ali web aplikacijo. Velika prednost rešitve Čuvaj.si je obveščanje uporabnika, ki se lahko izvaja z klicem, SMS sporočilom in elektronsko pošto. Vse nastavitve za obveščanje si lahko uporabnik prilagaja preko prijaznega in enostavnega uporabniškega vmesnika.


Vse zgoraj omenjene lastnosti so združene v sistemu Čuvaj.si. Govorimo o kompletu Čuvaj, ki vsebuje osnovno enoto, prostorski IR senzor, magnetni kontakt ter dva daljinska upravljalnika. Osnovna enota je opremljena z tipkovnico, sireno, lasnim baterijskim napajanjem, lastno internetno GPRS povezavo, SIM kartico, slovenskim govornim menijem in z mnogo drugimi lastnosti, ki so povezane v cenovno ugodnemu kompletu. Čuvaj.si deluje s pomočjo oblaka (cloud) in deluje v vseh državah Evrope. V nasprotju s podobnimi rešitvami Čuvaj.si deluje preko varnega VPN – GPRS komunikacijskega protokola, ki vas obvesti o sabotaži tudi v primeru uporabe motilnika GSM signala, ki jih danes pogosto uporabljajo nepridipravi z namenom, da vas alarmni sistem ne more obvestiti o vdoru v vaše varovano območje.


Varnostni sistem Čuvaj.si je preprosta rešitev za uporabnika, kar ga uvršča v rubriko ‘naredi sam’. Čuvaj je narejen za potrebe prvega stika uporabnika z varnostnimi napravami, saj je njegova uporaba enostavna in je primeren za vse, ki želijo imeti dobro varovano imetje in osebni nadzor. Vabimo vas, da obiščete spletno stran www.čuvaj.si ali pokličete svetovalca za varnostne rešitve na 080 7278.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem HSI D.O.O.
Za več informacij so vam na voljo pri HSI D.O.O.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem HSI D.O.O.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70
O podjetju S-GRAF d.o.o. S-GRAF d.o.o. je eno izmed vodilnih podjetij na trgu tiskarskih storitev. Naročnikom nudijo kakovostne rešitve in nenehen razvoj na področju tiskanja. ... Več

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667

LabelProfi d.o.o. – digitalna produkcija etiket in fleksibilne embalaže

Ozare 18a, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 080 10 12
Podjetje LabelProfi d.o.o. je svojo poslovno pot začelo leta 1994 kot majhen studio za grafično oblikovanje in pripravo za tisk. V podjetju od same ustanovitve stremijo k uporabi ... Več