Računalništvo, telefonija
06.07.2015 08:36

Deli z drugimi:

Share

Kako upravljati uporabnike s posebnimi dovoljenji?

Izvedba strategije omejenih dostopov do informacijskega sistema podjetja ali organizacije je kompleksna in časovno zahtevna naloga. IT oddelki zato za lažje doseganje ciljev med sabo pogosto uporabljajo in delijo gesla z vrhovnim administratorskim dostopom. S tem pa je povezana cela vrsta težav. Primerno upravljanje nivojev dostopov ni več le sistem za lajšanje nespečih noči vodij, temveč postaja tudi zakonska zahteva.
Kako upravljati uporabnike s posebnimi dovoljenji?
Kako upravljati uporabnike s posebnimi dovoljenji?

Podjetjem in organizacijam je lahko v veliko pomoč robusten sistem za upravljanje z dostopi in administrativnimi pravicami. Ta mora nuditi preglednost potrebnih pravic, zmanjšati uporabo deljenih računov, vsebovati metodo za preverjanje privilegijev posameznih računov ter imeti metodo za nadzor uporabe teh pravic.

V ADM Adriji nudijo rešitev, zasnovano na napravi, na kateri tečeta dve programski opremi z enotnim upravljanjem prek spletnega vmesnika.

Quest One Privileged Password Manager avtomatizira in zavaruje celoten proces izdajanja administratorskih računov potrebnih za izvajanje aktivnosti na posameznih sistemih. Sistem se drži natančnega procesa za dodeljevanje in upravljanje z gesli (slika). Na primer, ko uporabnik zahteva povišane pravice za opravljanje svojih nalog, je ta zahtevek odobren glede na pravila, določena v produktu, in potrditev odgovorne osebe. Sistem omogoča tudi programske klice s katerimi je možno zamenjati statično zapisana gesla v programih in skriptah. Celotna rešitev se lahko integrira v obstoječe okolje v podjetju (AD, LDAP).

Quest One Privileged Session Manager omogoča nadzor nad sejami vseh uporabnikov, ki se povezujejo na kritične sisteme. Je centralno mesto za dodajanje in omejevanje dostopov, pregled aktivnih sej, snemanje vseh aktivnosti, obveščanje o preteku določenih omejitev za trajanje sej (časovnih ali funkcionalnih) ter prekinjanje in zaključevanje aktivnih sej. Vse povezave potekajo prek QPSM posredniškega (proxy) strežnika, ki poskrbi, da uporabniki nimajo direktnega dostopa do sistemov in so zaščiteni pred grožnjami (virusi, črvi, direktni napadi, DOS napadi …). Sistem omogoča tudi avtomatsko prijavo brez poverilnic (uporabniškega imena in gesla). Vsaka aktivnost vključno s premiki miške in vsi vnosi tipkovnice so posneti za kasnejši pregled.

V ADM Adria omogočajo celovito rešitev namestitve obeh programov. Nudijo vam predstavitev, teste, instalacije, implementacije, vzdrževanje sistemov, izobraževanje in svetovanje.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ADM ADRIA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ADM ADRIA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Kako in kje začeti za večjo varnost podatkov?

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ADM ADRIA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več
Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več
Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Podjetje Genis je eden vodilni slovenskih proizvajalcev informacijskih rešitev za poenostavitev in digitalizacijo delovnih postopkov v srednjih in velikih podjetjih. Njegove ... Več

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več