Varnost
12.02.2021 17:00
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Kako varno uničiti zaupne dokumente?

.. Vsako podjetje ima kup zaupnih dokumentov, za katere res ne bi bilo dobro, da pridejo v neprave roke. Zato je priporočljivo vse tovrstne dokumente ustrezno uničiti ..
Kako varno uničiti zaupne dokumente?

Dokumenti se uničujejo iz takšnih ali drugačnih razlogov. Morda njihova hramba ni več potrebna ali pa se podjetja odločijo za digitalizacijo, dokumente v papirni obliki pa želijo uničiti, saj fizičnega arhiva ne potrebujejo več.

Biti morate prepričani, da bodo dokumenti uničeni

Ko govorimo o uničenju dokumentacije, je pomembno, da so dokumenti po predaji podjetju, ki se s tem ukvarja, tudi dejansko uničeni. Tu ni prostora za negotovost. Prav tako morajo biti dokumenti uničeni v skladu z zahtevami zakonodaje. Popolna zaupnost in tajnost skozi celoten postopek uničenja je še ena izmed bolj pomembnih stvari, če želimo imeti brezskrben spanec. Podjetje Mikrografija izvaja strokovno uničenje dokumentacije na podlagi dovoljenja za uničenje s strani naročnika in v skladu z vsemi zahtevanimi standardi. To dokazuje, da je Mikrografija partner, na katerega se lahko zanesete.

Delujejo na območju celotne Slovenije, njihovi prevozi dokumentacije pa so zavarovani. Gradivo, ki jim ga izročite, je uničeno po vseh potrebnih predpisih (ZVDAGA in UVDAG), prav tako pa je strojna oprema, ki jo uporabljajo, skladna s standardom DIN 66399. Če vam te številke ne povedo veliko, v preprostem jeziku to pomeni, da je dokumentacija uničena po vseh potrebnih predpisih in standardih.

S svojimi storitvami se povsem prilagodijo naročniku in njegovim željam, posebno pozornost pa namenjajo tudi Zakonu o varstvu osebnih podatkov.

Različni načini izvajanja storitve

Dokumentacijo lahko naročnik že pred prevzemom zloži v škatle, najpogosteje pa se prevzemi izvajajo tako, da izvajalec na več lokacijah naročnika prevzema registratorje iz arhivskih polic in jih zloži v svoje škatle za transport. Prvi izmed načinov je torej neposredni prevzem dokumentacije iz polic naročnika.

V primeru, ko izločanje dokumentacije izvede naročnik, pa izvajalci podjetja Mikrografija samo prevzamejo že pripravljeno dokumentacijo.

Lahko se odločite tudi za mesečni najem zabojnika z režo za odlaganje dokumentacije. Za dostavo zabojnika in za njegov odvoz seveda poskrbijo v podjetju Mikrografija, tako da vi nimate nikakršnega dodatnega dela. Vse, za kar morate poskrbeti, je odlaganje dokumentacije v zabojnik. Enostavno, kajne?

Po potrebi lahko izvajalec izvede tudi predhodni popis in pripravi dokumentacijo na uničenje. To se nanaša predvsem na izločanje kovinskih delov, PVC mapic in podobno. Uničenje se lahko izvaja s predelavo v surovino, kot so na primer rezanci in tekoča masa ali s sežigom.

Komisija in zapisnik, da je vse tako, kot mora biti

Po izvedeni storitvi naročnik prejme tudi Zapisnik o komisijskem uničenju dokumentacije. Pri uničenju je namreč vedno prisotna tričlanska komisija.

Več najdete na www.mikrografija.si.

Mikrografija poskrbi za:

• Prevzem dokumentacije in podpis dovoljenja za uničenje
  • Varno uničenje dokumentacije
  • Izdajo Zapisnika o komisijskem uničenju dokumentacije

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MIKROGRAFIJA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri MIKROGRAFIJA d.o.o.

www.mikrografija.si

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MIKROGRAFIJA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več

REMIS d.o.o.