Računalništvo, telefonija
29.06.2015 09:12
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako zamenjava papirja s sistemom za upravljanje vsebin prinese koristi celotnemu poslovanju?

Papir ni več primeren za sodoben način poslovanja!
Papir ni več primeren za sodoben način poslovanja!

Prehod iz klasičnega papirnatega poslovanja na korporativni sistem za upravljanje vsebin (Enterprise Content Management ali krajše ECM) prinese koristi celotnemu poslovanju, vključno z večjo učinkovitostjo, nižjimi stroški poslovanja in ob pravilni implementaciji se stroški relativno hitro povrnejo. Kljub temu lahko pri uvedbi sistema za uporabljanje vsebin naletimo na odpor s strani posamičnih oddelkov, saj ti pogosto v njem ne vidijo nobene dodane vrednosti, saj ne verjamejo, da se ta lahko »vgradi« v njihove poslovne procese in v njihov način dela.

Veliko odpora pogosto prihaja s strani pravne službe, saj imajo pravniki pogosto pomisleke glede pravne veljavnosti digitalnih dokumentov. Čeprav je ta »strah« v določenih primerih upravičen, novodobni trendi na področju sistemom za upravljanje vsebin kažejo na to, da se lahko z uporabo elektronskih podpisov dokončno znebimo vseh dokumentov v papirnati obliki. Pogosto ima svoje pomisleke tudi oddelek prodaje, saj uvedba elektronske dokumentacije pogosto pomeni spremembo načina, kako prodajalci sodelujejo z njihovimi strankami. Prodajalec namreč običajno posel sklene tako, da sedi s stranko in skupaj podpišeta kupoprodajno pogodbo.

Kako preseči odpor do korporativnega sistema za upravljanje vsebin?

Preden se odločimo za uvedbo korporativnega sistema za upravljanje vsebin v naše poslovanje je ključnega pomena, da prej vsakemu oddelku posebej predstavimo dejanske koristi, ki jih bodo imeli z uvedbo tovrstnega sistema v primerjavi s klasičnim poslovanje. Tu seveda imamo v mislih predvsem stroke in učinkovitost poslovanja. Tu se moramo predvsem osredotočiti na slednje, saj lahko z uvedbo digitalnih dokumentov močno pohitrimo tako prodajni kot druge procese, s čimer lahko v enakem času dosežemo več ob hkratnem zmanjšanju stroškov poslovanja. Prodajni proces na primer z uporabo klasičnih papirjev lahko traja tudi več kot 30 dni pred dejansko izvedbo plačila, z uporabo korporativnega sistema za upravljanje vsebin pa se lahko popolnoma enak proces izvede celo manj kot v 24 urah. Enake koristi lahko imajo od tega sistema tudi pravni oddelki, saj sistem poenostavi in predvsem način pridobivanja ustreznih podpisov. Ker ta razpolaga z ustreznimi revizijskimi sledmi, so vsi dokumenti pravno veljavni in imajo enako dokazno vrednost kot papirni. S prehodom na korporativni sistem za upravljanje vsebin bodo številne koristi imeli tudi zaposleni v kadrovski službi. Z njegovo pomočjo se namreč lahko poenostavi celoten zaposlitveni proces, hkrati pa se izboljša zadovoljstvo zaposlenih, saj so jim vsi dokumenti dostavljeni v elektronski obliki.

Neglede na to, ali boste pri uvedbi korporativnega sistema za upravljanje vsebin naleteli na odpor oddelka za prodajo, pravne zadeve ali kadrovske službe, številne raziskave kažejo na to, da bodo s pravilnim pristopom in pravilno uvedbo tovrstnega sistema pridobile prav vse službe v podjetju. Najbolje bo, da se projekta lotimo na način, da naenkrat vključimo le po en oddelek, saj bomo pri tem uspešnejši.

Če želite izvedeti še več glede korporativnega sistema za upravljanje vsebin ter kako bo ta rešili vašo poslovno težavo, izboljšal poslovanje in znižal stroške, vam priporočamo, da se obrnete na strokovnjake podjetja Vibor d.o.o (http://www.vibor.si/).


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem VIBOR d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri VIBOR d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem VIBOR d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več