Računalništvo, telefonija
07.09.2020 14:20
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako zaščititi OT okolja s Trend Micro rešitvami?

Vrzeli v starih, pozabljenih napravah in rešitvah predstavljajo veliko tveganje v OT okoljih, saj so polne ranljivosti. Zato je nujno potrebno zagotoviti nemoteno delovanje tistih virov, ki igrajo pomembno vlogo v samem OT okolju. V modernem, globaliziranem svetu se namreč industrijska okolja vedno bolj povezujejo s poslovnimi okolji, kar pa seveda prinaša nova tveganja in varnostna vprašanja. Prav zaradi tega je potrebno pred združitvijo industrijskih in poslovnih procesov okrepiti zaščitne mehanizme, saj je nedelovanje posameznih sklopov ali celotnega industrijskega okolja in s tem ključnih sistemov za podjetje lahko katastrofalno.
Kako zaščititi OT okolja s Trend Micro rešitvami?
Kako zaščititi OT okolja s Trend Micro rešitvami?

Trend Micro skupaj s txOne predstavlja novo generacijo strojne opreme, ki je namenjena prav zaščiti specifičnih okolij. EdgeFire™ in EdgeIPS™ sta napravi, pri katerih zaščita temelji na osnovi industrijskih protokolov in sta najbolj primerni za zaščito industrijskih sistemov.


EdgeFire™ (Industrial Next Generation Firewall) je požarni zid nove generacije, ki zagotavlja učinkovito odkrivanje groženj neposredno na sami povezavi, neprekinjeno delovanje potencialno ranljivih sistemov ter upravljanje in odziv na incidente, hkrati pa je zelo pomemben pri izvajanju mikro segmentacije OT omrežja.


EdgeIPS™ (Intrusion Prevention System) je IPS nove generacije, ki je namenjen prav industrijskim sistemom. Transparentno varuje naprave, ki bi lahko utrpele kritične posledice ter hkrati zagotavlja učinkovito odkrivanje groženj neposredno na sami povezavi, neprekinjeno delovanje kritičnih sistemov ter upravljanje in odziv na incidente. Namenjen je preprečevanju vdorov. Podobno kot požarni zid pozna najbolj razširjene industrijske protokole različnih proizvajalcev in se integrira z EdgeFire™ požarnim zidom.


OT Defense Console je centralni sistem za upravljanje, ki omogoča celovito upravljanje ter neprekinjeno spremljanje varnostnih groženj za nemoteno delovanje proizvodnih oz. potencialno ranljivih sistemov. Konzola je namenjena upravljanju EdgeFire™ in EdgeIPS™ naprav in je osnovna, s katerim lahko spremljamo, upravljamo in poročamo glede varnosti v OT okolju.


Trend Micro Portable Security™ 3 je USB ključ, ki je namenjen izvajanju preverjanja obstoja škodljive programske kode in njenemu odstranjevanju. Programska zaščita se zaganja neposredno z USB ključa, zato je še posebej primerna za sisteme, ki nimajo internetne povezave. Trend Micro Safe Lock™ omogoča varovanje pred namestitvijo in zaganjanjem nepooblaščenih aplikacij, kar lahko privede do motenj v delovanju sistema. Rešitev omogoča tudi zaščito pred vnosom škodljive kode iz zunanjih virov (diskov). Dopolnjujoči si rešitvi omogočata zaščito starejših, zaprtih sistemov, nepovezanih v internet, brez možnosti nameščanja protivirusne zaščite in varnostnih popravkov.


Več informacij lahko dobite na: https://veracompadria.com/sl/distributions-sl/trend-micro/


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Exclusive Networks Slovenia d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Exclusive Networks Slovenia d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Exclusive Networks Slovenia d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640

HERLAH d.o.o.

Efenkova cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 586 35 60
Herlah d.o.o. se ukvarja z izdelavo celovitih programskih rešitev s področja računovodstva, trgovine in proizvodnje. Več

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178