Računalništvo, telefonija
26.06.2020 20:00

Deli z drugimi:

Share

Kakovostni in dostopni 3D tiskalniki 3DWOX

.. Kakovostni, enostavni za uporabo in cenovno dostopni 3D tiskalniki ..
Kakovostni in dostopni 3D tiskalniki 3DWOX
Kakovostni in dostopni 3D tiskalniki 3DWOX

3D tiskalniki 3DWOX južnokorejskega podjetja Sindoh prihajajo iz podjetja, ki ima dolgo tradicijo v proizvajanju pisarniške opreme. Leta 1960 so začeli s proizvodnjo kopirnih strojev in 2D tiskalnikov. Na podlagi izkušenj so pred nekaj leti videli novo priložnost v 3D tiskalnikih. Odločitev je bila prava, saj so postali eden izmed vodilnih svetovnih proizvajalcev 3D tiskalnikov.

Uporabniku prijazni

Glavna značilnost 3D WOX tiskalnikov je preprosta uporaba in mnogo funkcij, prijaznih uporabniku (intuitivni uporabniški vmesnik, govorni asistent, spletni nadzor nad tiskanjem, vodeno niveliranje podlage in podobno).

3D tiskalniki 3DWOX so na slovenskem trgu že od leta 2016. Odzivi strank so pozitivni, saj zadostujejo njihovim potrebam, tiskajo kakovostne izdelke, so izredno tihi in, kar ni nepomembno, tudi cenovno dostopni. Njihova uporaba se je precej razširila tudi v šolah, fakultetah in knjižnicah.

Na trgu je 7 modelov

Trenutno je na trgu 7 modelov 3D tiskalnikov 3DWOX. Večina od njih (šest modelov) uporablja tehnologijo FFF – ciljno nalaganje termoplastičnega materiala, ki v obliki strjene niti potuje skozi grelno šobo. Tam se raztopi in se v plasteh nalaga na podporno mizico.

Materiali, ki jih uporabljajo so PLA (vsi modeli), ABS (modeli DP200, 3DWOX1, 1X, 2X, 7X), raztegljiv material (flexible), podoben gumi (modeli 1X, 2X in 7X) in PVA.

PVA je podporni material, topen v vodi, kar je še posebej primerno za tiskanje geometrijsko zahtevnih previsnih oblik. Možen je le pri tiskalnikih 2X in 7X, ki imata dve neodvisni šobi.

Prosta izbira materialov

Prvotna modela 3D tiskalnikov (DP200, DP 201) pogojujeta uporabo le Sindohovih filamentov. Vsi naslednji modeli pa omogočajo tudi prosto izbiro materialov (open material), kar pomeni, da uporabnik ni vezan na uporabo proizvajalčevih kartuš, ampak se samostojno odloči, kateri filament bo uporabljal. Materiali, ki jih podpirajo zadnji modeli so PLA, ABS, flexible … od Sindoha in drugih proizvajalcev: PLA, ABS, ASA, PETG, PA in drugi. Sindoh je tako sledil potrebam trga in se pridružil konkurenci, ki to storitev že ponuja.

Novejši izmed Sindohovih 3D tiskalnikov je model 3DWOX 7X, ki omogoča tiskanje velikih izdelkov. Maksimalna velikost izdelka je 380 x 390 x 450 mm. To je profesionalni tiskalnik za podjetja, ki jim služi za izdelavo prototipov in manjših serij 3D modelov. Posebnost je ogrevana tiskalna komora, ki omogoča še bolj precizno tiskanje izdelka. Ima dve neodvisni šobi, ki omogočata tiskanje v dveh barvah oz. različnih materialih.

Modeli 2X, 3DWOX1 in 7X vsebujejo tudi HEPA filter, ki absorbira prah, ustvarjen med tiskanjem. Filter z visokim izkoristkom (HEPA – High Efficiency Particulate Air), ki se običajno uporablja v čistilcih zraka, je zasnovan tako, da učinkovito ustavi zelo drobne delce. Ti modeli vsebujejo tudi novejšo tehnologijo tišjega tiskanja in virtualnega govornega asistenta Alexa.

A1+ za profesionalno rabo
S koncem leta 2019 je na slovenski trg vstopil tudi profesionalni laserski stereolitografski (SLA) 3D tiskalnik A1+. Tiskalnik deluje z uporabo svetlobnega vira – laserja ali projektorja tako, da strjuje tekočo smolo v utrjeno plastiko.

SLA kosi imajo najvišjo ločljivost in natančnost, najostrejše detajle in najbolj gladko površinsko obdelavo od vseh tehnologij 3D tiskanja, vendar je glavna prednost stereolitografije v vsestranskosti materialov.

Velika prednost 3DWOX tiskalnikov je, da imajo enostavno in učinkovito programsko opremo ter so zelo enostavni za uporabo. Enakega mnenja so tudi uporabniki. Kar 90 % je dalo tiskalniku 3DWOX DP200 najvišjo oceno 5!

Zaradi vedno bolj rastoče distribucijske mreže v Evropi, je Sindoh konec leta 2017 odprl nove skladiščne prostore v Evropi. Tako je na Nizozemskem nastalo veliko skladišče 3D tiskalnikov in kartuš, ki je po novem precej skrajšalo dobavne roke.

Za ogled ali dodatne informacije kontaktirajte pooblaščenega zastopnika v Sloveniji, podjetje Solid World d.o.o. iz Radomelj. Več na www.solidworld.si (P.R.)


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

XLAB

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področja oddaljenega namizja (ISL Online), avtomatizacije in upravljanja hibridne infrastrukture (XLAB Steampunk) ter umetne inteligence, napredne ... Več
Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več
Zlati partner

Endava PLC

Vilharjeva cesta 46, 1000 Ljubljana,
Endava spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo. Pri izkoriščanju prednosti novih poslovnih modelov in priložnosti na trgu pomagamo nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz ... Več

MIKRONIS IT, Boštjan Rudl s.p.

Jezdarska ulica 3, 2000 Maribor, Tel: 02 429 27 82
Kot lastnik podjetja, še posebej manjšega, imate številne odgovornosti in vloge. Ne ostane vam veliko časa za obvladovanje tehnoloških delovnih okolij, kjer se zahteva specializirano ... Več