Računalništvo, telefonija
14.09.2019 09:00

Deli z drugimi:

Share

Kaspersky z novo rešitvijo za odkrivanje goljufanja v e-športih

Igričarji so dandanes pogosto izpostavljeni nepoštenim praksam svojim soigralcev. Problem je naslovila družba Kaspersky, ki je predstavila različico beta nove rešitve Kaspersky Anti-Cheat in tako naredila korak v smeri zagotavljanja poštene igre v e-športih. Nova rešitev organizatorjem tekmovanj v e-športih pomaga v boju proti goljufijam pri igranju. Gre za storitev v oblaku, ki je bila prvič javno predstavljena na nedavnem turnirju The StarLadder Berlin Major 2019. Rešitev prepozna goljufanje v realnem času in mogoča samodejno pripravo poročil za sodnike, ki so odgovorni za izvedbo disciplinskih ukrepov zoper kršitelje pravil.
Kaspersky z novo rešitvijo za odkrivanje goljufanja v e-športih
Kaspersky z novo rešitvijo za odkrivanje goljufanja v e-športih

Globalna raziskava Irdeto Global Gaming Survey je pokazala, da le 12 % vprašanih doslej pri igrah z več igralci ni izkusilo nepoštenih praks svojih soigralcev. Hkrati je v drugi raziskavi tretjina vprašanih celo priznala goljufanje. Goljufi lahko odvrnejo poštene, profesionalne igralce od udeležbe na tekmovanjih in vplivajo na odnose znotraj igričarske skupnosti. Goljufanje lahko vpliva na priljubljenost in ugled nekega turnirja, organizatorje pa prikrajša zaradi nižjih prihodkov in od sodelovanja odvrne potencialne partnerje.

Za zmanjšanje možnosti nepoštenega igranja na tekmovanjih v e-športih prek spleta je Kaspersky razvil poseben sistem proti goljufijam (angl. Anti-Cheat system). Preko aplikacijskega programskega vmesnika (API) je sistem mogoče preprosto integrirati v platformo tekmovanja, v sistem povezati igralce in zagotoviti pošteno igro skozi faze turnirja na spletu, ko je goljufanje še posebej težko prepoznati.

Igralec mora za sodelovanje v tekmovanju preko igralne spletne platforme namestiti poseben odjemalec proti goljufijam (Anti-Cheat client). Po namestitvi programa na računalnik igralca se izvede postopek zbiranja informacij o poteku igre. Te informacije analizira rešitev družbe Kaspersky v oblaku (angl. Kaspersky Anti-Cheat cloud), ki ugotavlja nenavadne dogodke. Hkrati sodnik prek spletnega vmesnika v realnem času prejema poročila o zaznanih goljufijah. Tako rešitev Kaspersky Anti-Cheat zagotavlja tehnične dokaze o goljufanju, odločitev o ukrepanju zoper igralca pa je prepuščena sodnikom. Pomembno je to, da rešitev Kaspersky Anti-Cheat med zaznavanjem goljufanja ne vpliva na sam proces igre niti ne preobremeni podatkovnega prometa.


»Poštena igra je izjemno pomembna pri igralcih, ki želijo dokazati svoje sposobnosti. Ko pri igrah, kot so CS:GO, PUBG ali DOTA 2, prevladujejo igralci, ki goljufajo, to odvrne poštene tekmovalce. Slednji izstopijo iz igranja dotične igre ali pa opustijo igranje nasploh. Naša rešitev omogoča organizatorjem tekmovanj, da ohranijo ravnovesje v igričarski skupnosti in nadzorujejo potek svojih tekmovanj. Z rešitvijo Kaspersky Anti-Cheat v našem podjetju apliciramo več kot 20 let izkušenj s področja boja proti zlonamernim grožnjam in kibernetskemu kriminalu na novo področje je poudaril Anton Selikhov, skrbnik rešitve Kaspersky Anti-Cheat.

Na dogodku The StarLadder Berlin Major 2019, ki je potekal med 23. avgustom in 8. septembrom 2019, je družba Kaspersky naznanila svojo prvo komercialno sodelovanje z organizatorjem tekmovanj StarLadder. Na podlagi tega sodelovanja bo Kaspersky zagotavljal svoje storitve za organizacijo poštenih in nadzorovanih turnirjev v e-športih, kjer lahko igralci in gledalci pričakujejo pošteno igranje.

Alexander Chegrinez, glavni direktor za razvoj poslovanja pri družbi StarLadder, je pojasnil: »Številni igralci goljufajo zaradi želje po osvojitvi denarne nagrade ali kvalifikacije na turnir. Ta naraščajoči trend lahko spodkopa zaupanje v panogo e-športov in zmanjša priljubljenost spletnih turnirjev. Rešitev Kaspersky Anti-Cheat solution nam omogoča, da strokovno znanje in tehnologije družbe Kaspersky uporabimo v igričarstvu. To novo rešitev bomo preizkusili na naših turnirjih in preverili, kako pogosto se igralci zatekajo k goljufanju. Prepričani smo, da bo nova rešitev družbe Kaspersky privabila še več igralcev na platformo StarLadder in spodbujala poštene prakse v igričarski skupnosti.«


Rešitev Kaspersky Anti-Cheat je na voljo po vsem svetu in je namenjena tako razvijalcem iger kot organizatorjem turnirjev v e-športih. Več informacij o potencialnem partnerstvu in cenah storitev je na voljo na spletni strani https://go.kaspersky.com/anticheat.html.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PRISTOP d.o.o., KASPERSKY LAB
Za več informacij so vam na voljo pri PRISTOP d.o.o., KASPERSKY LAB
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PRISTOP d.o.o., KASPERSKY LAB? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več
Zlati partner

FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE

Ljubljanska cesta 31a, 8000 Novo mesto, Tel: 07 373 78 84, 07 373 78 70
Sodobni študijski programi, možnost virtualne udeležbe na vseh predavanjih in vajah FIŠ je prva in edina javna fakulteta v Novem mestu, ki ponuja tako brezplačen redni ... Več