29.01.2016 18:27
Posodobljeno 8 let nazaj.

Katere so bile najbolj vroče nosljive naprave v januarju 2016?

V letu 2015 smo bili priča pravi eksploziji pametnih in športnih ur, merilnikov za fitnes in drugih sorodnih naprav, ki jih lahko združimo pod skupnim izrazom nosljiva tehnologija. Brez dvoma lahko trdimo, da so nosljive naprave največja novost v tehnologiji po pametnih telefonih in možnosti za prihodnost so praktično neskončne.
Katere so bile najbolj vroče nosljive naprave v januarju 2016?

Epidemija pametnih ur in športnih merilnikov

Trenutno so ena najbolj široko uporabljenih nosljivih naprav zagotovo pametne ure, ki predstavljajo nekakšno majhno okence v digitalno življenje uporabnika. Povezane so s pametnim telefonom in prikazujejo klice, sporočila, e-pošto in običajno tudi obvestila z družbenih omrežij.

Še ena široko uporabljena nosljiva naprava je merilnik za fitnes. Na voljo je v obliki zapestnice ali ure, njegov glavni namen pa so štetje korakov, merjenje srčnega utripa, porabe kalorij, spremljanje vadbe in druge sorodne funkcije. Bolj napredne športne ure so primerne za vse aktivne uporabnike, ki se ukvarjajo s tekom, kolesarjenjem, plavanjem in podobnimi športi. Običajno imajo integriran GPS, poleg tega pa merijo vse elemente fizične aktivnosti in s tem ponesejo trening uporabnika na povsem nov nivo.

Januarja na vrhu Samsung in Garmin

Na vodilnem slovenskem portalu za primerjalno nakupovanje Ceneje.si, kjer beležijo že več kot pol milijona uporabnikov mesečno, so preverili, katere nosljive napravice so bile januarja najbolj gledane.

Med pametnimi urami je januarja po priljubljenosti vodila znamka Samsung. Na prvem mestu po ogledih je bil model SAMSUNG S2 Gear Classic SM-R723, ki za okrog 350 evrov omogoča intuitivno uporabniško izkušnjo. Ponaša se z edinstveno oblikovanim vrtljivim okvirjem, ki zagotavlja hitrejši, enostavnejši dostop do obvestil in aplikacij.

Na drugem mestu je bila bistveno ugodnejša pametna ura U8-Plus Bluetooth za mobilne naprave za nekaj čez 80 evrov, ki kljub dostopni ceni prinaša vse funkcije, ki jih uporabnik pričakuje od take naprave – kompatibilnost s sistemoma iOS in Android ter drugimi napravami s povezljivostjo Bluetooth, klicanje in sprejem klicev, poleg tega pa še merilnik kakovostni spanca, štetje korakov, prikaz kalorij in drugo.

V kategoriji športnih ur in merilnikov sta vodilni znamki še vedno Garmin in Polar. Januarja so si uporabniki portala Ceneje.si največkrat ogledali GARMIN VIVOACTIVE, izredno lahko, tanko športno uro z integriranimi Garminovimi športnimi programi, ki na eni strani ponuja vse funkcije za intenzivno vadbo, obenem pa uporabniku omogoča, da je ves čas v stiku z nujnimi službenimi zadevami. Zanjo je treba odšteti od 175 evrov dalje.

Na drugem mestu po priljubljenosti je sledila športna ura POLAR M400 BLK HR za 160 evrov, ki po besedah proizvajalca ponuja izjemno kombinacijo športnega dizajna, integriranega sistema GPS in naprednih funkcij za vadbo za sledenje aktivnostim uporabnika 24 ur na dan.

Med nosljivo tehnologijo za športne aktivnosti so priljubljene tudi različne slušalke. Na portalu Ceneje.si so januarja zabeležili največ ogledov pri preprostih športnih slušalkah s predvajalnikom MP3, ki za samo deset evrov omogočajo udobje, a obenem trdno namestitev za najbolj aktivne uporabnike, kot so kolesarji, rekreativni in profesionalni tekači, joggerji in drugi.

Zapestje postaja »mainstream«, kaj prinaša prihodnost?

Večina nosljive tehnologije, ki jo uporabljamo danes, je namenjena namestitvi na zapestje, vedno bolj vroče pa postajajo napravice, ki jih uporabnik pripne na telo, okoli vratu ali celo na obraz.

Med temi naj omenimo zaslone HMD, ki uporabniku dobesedno tik pred oči prinašajo virtualne informacije, na primer računalniško generirano virtualno resničnost, ki daje občutek, da se nahaja nekje povsem drugje.

Še ena zelo zanimiva kategorija nosljive tehnologije, ki se bo v prihodnosti verjetno dodatno razvijala, so pametna oblačila, kamor spadajo obleke z integrirano elektroniko. Oblačila so sicer videti povsem normalno, a prinašajo dodatne funkcionalnosti. V zadnjem času je zlasti med ženskimi uporabnicami zelo priljubljen pametni nakit. Gre za nekakšno pametno uro, skrito v modnem dodatku, ki uporabnice obvešča o klicih in sporočilih, kadar telefona nimajo pri sebi.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem CENEJE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri CENEJE d.o.o.

Ceneje.si logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem CENEJE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več

Kontron, d. o. o.