16.05.2018      10:13

Kateri komunikacijski projekti so tokrat nagrajeni z odličnostjo?

Hotel Slovenija te dni v Portorožu gosti 21. Slovensko konferenca o odnosih z javnostmi (SKOJ), kjer so se zopet zbrali domači in mednarodni strokovnjaki na področju komuniciranja. Rdeča nit tokratne dvodnevne strokovne konference so izzivi sprememb, ki nam jih prinaša prihodnost. Zaključni večer uvodnega dne SKOJ-a je bil odet v barve praznovanj, saj so Prizme podelili najboljšim komunikacijskim primerov preteklega leta. Med vsemi štirinajstimi prijavljenimi programi so letos nagrade podelili v šestih kategorijah: programi internega komuniciranja, celoviti komunikacijski programi, programi upravljanja sprememb, specifični komunikacijski programi, programi družbene odgovornosti ter neprofitne kampanje in uporaba komunikacijskih veščin, komunikacijskih orodij in medijev, ob tem pa je bila podeljena tudi posebna nagrada za izjemno prepoznavnost, učinkovitost in kreativnost.

Nagrado Prizma je v programu internega komuniciranja za projekt Od Si.mobila do A1 Slovenija prejel A1 Slovenija d.d., v kategoriji celoviti komunikacijski programi si je Luka Koper d.d nagrado prisvojila za projekt 6 X 60, v programu upravljanja sprememb pa je nagrado s seboj domov odnesel Propiar, družba za strateško komuniciranje d.o.o., in sicer za ohranjanje javne podobe vrhunskega športnika v krizni okoliščini. V kategoriji specifični komunikacijski programi so si Prizmo prislužili v oglaševalski agenciji Luna TBWA, d.o.o. za projekt Heroji furajo v pižamah. Pristop d.o.o. je nagrado za #ZA ženske v znanosti prevzel v kategoriji družbene odgovornosti, v programu uporabe komunikacijskih veščin, orodij in medijev pa je slavil Propiar, družba za strateško komunicranje d.o.o. za projekt Od 0 do 2.864. Kot omenjeno, so tudi letos podelili posebno nagrado za izjemno prepoznavnost, učinkovitost in kreativnost – to odličje so osvojili heroji, ki furajo v pižamah oglaševalske agencije Luna TBWA, d.o.o.

Na letošnjem SKOJ-u so inovativne rešitve na področju komuniciranja iskali tudi mladi komunikatorji, ki so sodelovali v študentskem natečaju »Inkubator PRiložnosti 2018«. Med prijavljenimi komunikacijskimi programi je strokovno žirijo najbolj prepričala komunikacijska rešitev »Pr(a)vi prijatelj, ko ga potrebujem«, s katero si je Neža Hrovat prislužila zmago na drugem natečaju za mlade komunikatorje.

Na letošnji konferenci bo na oder stopilo več kot 30 priznanih domačih in tujih praktikov ter akademikov s področja odnosov z javnostmi, udeleženci pa bodo podrobneje spoznali, da je pripravljenost na izzive sprememb, ki jim jih prinaša prihodnost, komunikatorjeva komunikacijska kondicija, ki je ključna  za upravljanje in krepitev ugleda ter nujna, da v prelomnih trenutkih učinkovito komunicirajo in sooblikujejo spremembe. Danes, na prvi konferenčni dan, so udeleženci že spoznali kako morajo podjetja nastopiti kot privlačen delodajalec ter kako ustvariti prijetno delovno okolje, kjer se zaposleni počutijo prijetno in ki privablja ter zadržuje talente. Kot glavni govorec je danes nastopil Michael Nord, vodilni norveški svetovalec globalnega komunikacijskega podjetja Fifth Business, ki je spregovoril o prepoznavanju vplivnežev v organizacijah. Jutri pa bodo ugotovili, katere veščine so pomembne, kadar se znajdejo v krizi in kako se spoprijeti s težavami in kar je najpomembneje – iz njih stopili še močnejši. Glavni govorec zaključnega dne bo Igor Samobor, ravnatelj SNG Drama Ljubljana, ki bo razkril drame v dramah in v Drami, za popotnico do naslednjega SKOJ-a pa bosta Katja Krasko Štebljaj, vodja službe za odnose z javnostmi v družbi ELES, in Maja Golob, soustanoviteljica agencije Spago namenili še nekaj besed temu, da je včasih treba sebe postaviti na prvo mesto.

Povezave:SKOJ

Kakšna se vam zdi ideja upogljivih pametnih telefonov?

Zakaj upogljivi pametni telefoni niso idealni

Pri novem računalniku Mac mini lahko sami zam... 1
Domen Valentinuzzi  |  to je pa res ifixit video morm rečt preb...
Lyft z nagradami za zveste uporabnike 1