Računalništvo, telefonija
05.08.2020 13:28
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kateri prenosnik je pravi za učenca, dijaka in kateri za študenta?

Poletje vedno prehitro mine in kmalu se bodo učenci in dijaki vrnili v šolske klopi, mesec za njimi pa tudi študenti. Poleg učbenikov, zvezkov in drugih pripomočkov je morda na vrsti tudi nakup novega prenosnega računalnika. Kako izbrati pravega?

Prenosnik Dell Latitude 7389
Prenosnik Dell Latitude 7389

Osnove najbrž že poznate: najpomembnejši so velikost zaslona, disk – SSD in baterija. Poleg tega sta pomembna še procesor in tipkovnica, spregledati pa ne gre niti velikost delovnega pomnilnika in nabora priključkov. Na voljo moramo imeti čim več USB-jev, za USB-C in Thunderbolt 3 pa bo mladim uporabnikom malo mar, prav tako ne bodo pogosto uporabljali čitalca pomnilniških kartic. Nekaterim kriterijem lahko tudi pogledamo skozi prste, če je naš proračun malo manjši.

Serija Elitebook – odlična za mlajše šolarje kot tudi za manj zahtevne dijake in študente

HP-jeva serija Elitebook je odlična izbira, saj gre za poslovno serijo prenosnikov. Gre za serijo, ki jo je HP izdelal po najboljših močeh. Trpežno ohišje in prava izbira materialov sta samo dve od mnogih prednosti Elitebookov. Model, ki ga priporočamo, je vsekakor zelo razširjen in priljubljen HP Elitebook 840 G1. Je zmogljiv prenosnik, ki se ga dobi v Intel Core i7 različici z 8 GB delovnega spomina z možnostjo razširitve. Opremljen je z odličnim zaslonom, ki poskrbi za udobje ob daljšem delu na prenosniku. Rabljen Elitebook 840 G1 je lahko vaš že za 362 € z vključeno namestitvijo sistema Windows 10 Home.

Lenovo Thinkpad, priljubljen med poznavalci prenosnikov

Lenovo Thinkpad je najbolj razširjena poslovna serija prenosnikov proizvajalca Lenovo. Gre za klasično obliko z rdečim sredinskim kurzorjem na sredini tipkovnice. Thinkpadi so opremljeni z zmogljivimi procesorji, vse zmogljive komponente pa se skrivajo v ohišju iz magnezija, ki je zelo trpežno. To so računalniki, ki se jih ne sramujejo še tako zahtevni uporabniki. Thinkpadi imajo tudi eno izmed najboljših tipkovnic, ki tipkanje spremenijo v pravi užitek.

Dell prenosniki poslovne serije Latitude

Tudi Dell ima svojo serijo poslovnih prenosnikov, s katero se postavlja ob bok prejšnjima dvema tekmecema. Pri Dell prenosnikih bi izpostavili nekaj v srednjem rangu. Prenosnik Dell Latitude 7389 ob dodatnem pisalu Dell Active Pen postane pravi stroj. Gre za novejši prenosnik 2 v 1, opremljen z i5 procesorjem sedme generacije in 8 GB delovnega pomnilnika. Zaslon, ki deluje na dotik, poskrbi za prikaz podatkov v najboljši možni luči. Je idealen za vse, ki bi radi bili mobilni, saj gre za majhno in lahko napravo.

Zgodba zase so t.i. delovne postaje, kot je npr. HP-jeva serija Zbook – nujen predvsem za študente tehničnih smeri

ZBook 15 G3 je najbolj prodajana mobilna delovna postaja na svetu. Odlikuje jo kombinacija mobilnosti in robustne konfiguracije. Ima izredno zmogljiv procesor, 32GB rama, hiter SSD disk in močno grafično kartico Nvidia Quadro. Je kot nalašč za vse oblikovalce in zahtevnejše uporabnike – strojnike, arhitekte, ipd.

Več najdete na PoceniPC.com.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem INSIS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri INSIS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem INSIS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35
Zlati partner

E-Rasta d.o.o.

Vodnikova ulica 2, 2250 Ptuj, Tel: +386 (0) 70 474 398
Podjetje E-RASTA je inovativno podjetje, ki se osredotoča na razvoj tehnoloških rešitev v povezavi z biometričnimi fotografijami in identifikacijo. Njihova glavna storitevje aplikacija ... Več

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640
Zlati partner

NLB d. d.

Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Tel: 01 477 2000
Dobro delujoč finančni sistem je temelj sodobnega gospodarstva in banke pri tem opravljajo pomembno družbeno funkcijo. Banke morajo biti zmožne posojati denar potrošnikom in podjetjem ... Več