11.05.2020 07:00
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Kingston Technology vodilni ponudnik pogonov SSD v lanskem letu

Poleg tega, da je bil Kingston Technology vodilni ponudnik pogonov SSD v 2019, so tudi za letos poslovni obeti izjemno dobri.
Kingston Technology vodilni ponudnik pogonov SSD v lanskem letu

Kingston Digital, Inc., podružnica Kingston Technology Company, Inc., vodilnega podjetja na področju pomnilniških izdelkov in tehnoloških rešitev, je danes najavila dobre poslovne obete za področje pogonov SSD, ki sledijo prodajno uspešnemu letu 2019. Povpraševanje po pogonih SSD je tudi v prvem četrtletju 2020 ostalo visoko, tako na področju domačih uporabnikov, podjetij in strank OEM. V letu 2019 je Kingston še razširil nabor pogonov SSD s tremi novimi modeli za domače uporabnike, petimi modeli za podatkovne centre ― dva med njimi premoreta certifikat VMware Ready ― in predstavil svoj prvi pogon z vmesnikom U.2 NVMe PCIe.

Podatki o tržnih deležih za leto 2019, ki sta jih prispevali raziskovalno-analitski podjetji Forward Insights in TRENDFOCUS, kažejo, da je Kingston vodilni ponudnik na trgu. Forward Insights je družbo Kingston uvrstil na prvo mesto na svetu, saj je trgovcem lani razposlala skoraj 120 milijonov pogonov SSD in s tem dosegla 18,3-odstotni globalni tržni delež pred konkurentoma Western Digital in Samsung (16,5 in 15,1-odstotni tržni delež).

“Povpraševanje po pogonih SSD je bilo lansko leto močno v vseh segmentih, saj so njihovi proizvajalci trgovcem razposlali kar za 36 % več pogonov kot v letu 2018,” je povedal Gregory Wong, predsednik in glavni analitik v Forward Insights, ter dodal: “Kingstonova konkurenčna ponudba pogonov in razvejana distribucijska mreža sta podjetju omogočili, da raste hitreje od povprečja trga in to kar za faktor dve.”

TRENDFOCUS je Kingston uvrstil na tretje mesto na svetu med izdelovalci pogonov SDD in mu prisodil 10,4-odstotni globalni tržni delež, za podjetjema Samsung in Western Digital. Družba TRENDFOCUS je poročala, da so proizvajalci lani izdelali 276 milijonov pogonov SSD oziroma 36 % več kot leto pred tem. Poraba pomnilniških čipov NAND je prav tako ostala visoka, saj so pogoni SSD v povprečju celo leto povečevali svoje zmogljivosti.

“Ugodne cene pogonov SSD, ki so veljale večji del leta 2019, so dodatno spodbujale prodajo domačim uporabnikom pa tudi povpraševanje s strani proizvajalcev računalnikov,” je povedal Don Jeanette, podpredsednik organizacije TRENDFOCUS, in dodal: “V 2020 pričakujemo, da se bo odjem pogonov SSD za vgradnjo v osebne računalnike še krepil, prav tako pa pričakujemo močno povpraševanje po pogonih SATA SSD v podatkovnih centrih, medtem ko bodo veliko pogonov SSD na vmesniku PCIe zahtevali superračunalniki in podobni veliki sistemi.”

“Ugotovitve raziskav obeh analitičnih podjetij za leto 2019 potrjujejo vzpon družbe Kingston na trgu pogonov SSD,” je povedal Tony Hollingsbee, vodja oddelka SSD v Kingston EMEA, in dodal: “Svojo prisotnost v segmentu pogonov za računalnike še naprej utrjujemo z močno ponudbo različnih pogonov z vmesniki SATA in NVMe, optimiziranimi za prenosnike in namizne računalnike. Poleg rasti OEM in partnerske proizvodnje smo ponosni, da ponujamo več novih poslovnih rešitev s predvidljivimi zmogljivostmi in večjo zanesljivostjo za različne aplikacije in gostiteljska okolja.”

Za več informacij obiščite kingston.com.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Kingston Technology
Za več informacij so vam na voljo pri Kingston Technology

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Kingston Technology? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več

Enaa / Gambit trade d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Gambit trade d.o.o. je eno najstarejših in uspešnejših računalniških podjetij pri nas. S svojo inovativnostjo premikajo meje. Tako so že leta 1999 postavili tudi Enaa prvo spletno ... Več

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10