Računalništvo, telefonija
02.11.2016 18:30
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kitajski iPhone, ki ga dobite že za ceno škatle lego kock

Kitajski iPhone, ki ga dobite že za ceno škatle lego kock
Kitajski iPhone, ki ga dobite že za ceno škatle lego kock

Verjetno vas ni veliko med bralci, ki ste že slišali za kitajskega proizvajalca telefonov Doogee. Še manj pa takih, ki si katerega od njihovih izdelkov lastite. Lahko vam je le žal. Gre namreč za prave manekene med telefoni, ki se poleg z videzom lahko pohvalijo tudi z izjemno strojno močjo. Češnjo na vrhu te torte pa predstavlja Doogeejev zadnji izdelek, telefon Y6, ki velja za nič manj kot umetniško stvaritev.

Popoln modni dodatek

Zapakiran v bleščeče črno-srebrno ohišje z mehko zaobljenimi robovi ošabno izraža elitistično podobo, ki mu jo zavidajo tudi najbolj uveljavljena imena mobilnega sveta. Nedvomno telefon, ki se najbolj poda k dodelani večerni toaleti. Dih jemajoča lupina pa nikakor ni vse kar telefon ponuja. Pri Doogeeju se dobro zavedajo, da knjige ne gre soditi po platnicah, zato so tako kot zunanjost, izpilili tudi notranjost.

Najprej velja omeniti Sharpov 5,5 palčni (13,97-centimetrski) visokoločljivostni zaslon z ločljivostjo 1280 x 720 slikovnih pik. S široko barvno paleto in dobro ostrino slike, se ta odlično odreže tako pri ogledu videoposnetkov in brskanju po spletu, kot tudi pri igranju iger. Za tekoče delovanje le-teh v prvi vrsti skrbi pod zaslonom skriti MediaTekov 8-jedrni procesor MT6750 s hitrostjo 1,5 gigaherca, družbo pa mu delata še 2 gigabajta delovnega pomnilnika (RAM). 16 gigabajtov notranjega spomina zadošča, da si na telefon lahko naložite kar precej aplikacij, če vam zmanjka prostora, pa shrambo s spominsko kartico lahko razširite še za dodatnih 64 gigabajtov.

Na selfiju še nikoli niste bili lepši

Poglavje zase je kamera. Doogeejeve naprave že tako ali tako slovijo po kakovostnih kamerah, Y6 pa stopi še stopničko više. Na hrbtni strani telefona najdemo kamero z ločljivostjo 13 megapikslov, Samsungovim tipalom in dvojno LED bliskavico, še bolj pa pozitivno preseneti prednja kamera. Ta se ponaša z ločljivostjo kar 8 megapikslov in tako sporoča, da se pri Doogeeju še kako zavedajo današnjega pomena in priljubljenosti selfijev.

Za konec skočimo še nazaj izven ohišja k bralniku prstnih odtisov. Ta je priročno nameščen na zadnji strani ohišja, najbolj pa navduši njegova funkcionalnost. Dodelimo mu namreč lahko številne ukaze, tako da se ob pritisku nanj na primer sproži fotoaparat, odpre fotogalerija, predvaja glasbena ali video zbirka in seveda odklene naprava.

Če želite tudi vi izstopiti iz povprečja in si omisliti bolj unikaten telefon, obiščite spletno stran trgovca Everbuying, kjer vas bo Doogee Y6 stal manj kot dva polna tanka goriva, oziroma povedano drugače, slabih 100 evrov.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Nevtron & Company, d. o. o., Ljubljana
Za več informacij so vam na voljo pri Nevtron & Company, d. o. o., Ljubljana
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Nevtron & Company, d. o. o., Ljubljana? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50

Mauco d.o.o.

Zalog 2, 6230 Postojna, Tel: 068 642 605
V poslovnem svetu diverzifikacija pomeni razvejanje poslovanja na druge kategorije izdelkov, panoge ali trge. Diverzifikacija je pogosto zaščitna mreža pred izpadom dela v posamezni ... Več