Računalništvo, telefonija
07.02.2012 20:14

Deli z drugimi:

Share

Kliknite Brother Earth za naravo in okolje

Brother je dosegel velike uspehe s svojim Earth programom, ki pomaga uresničevati Brotherjevo zavezanost okolju in podjetje hkrati označuje kot enega najbolj okoljevarstveno naravnanega na področju proizvajanja tiskalnikov.
Z enim samim brezplačnim klikom pomagajte naravi!
Z enim samim brezplačnim klikom pomagajte naravi!

Dobro okoljevarstveno zavedanje glede tiskalnikov ni le nizka poraba energije, prihranki pri količini papirja in recikliranje kartuš in tonerjev. Pri Brotherju to pomeni tudi sponzorstvo velikega števila pomembnih svetovnih okoljskih in naravnih projektov.

Brother že skoraj dve leti vodi obsežen Brother Earth program, kjer lahko vsakdo, ki je zainteresiran, dobesedno klikne denar za dobre namene. Preprosto izberete enega izmed Brother Earth projektov, ga kliknete in za vsak klik Brother podari znesek z razlogom

Trenutno Brother sponzorira naslednjih 10 projektov: zaščita amazonskega deževnega gozda v Peruju, pogozditev v Kanadi, zaščita mangrov na Tajskem, pogozditev v bivših kamnolomih v Angliji, podpora fundaciji Arbor Day za delo v deževnem gozdu v Latinski Ameriki, obnavljanje gozdov v ZDA, zaščita ekosistema v vodah po Avstraliji, pogozditev na Japonskem, zaščita pred krčenjem gozdov na Kitajskem in zaščita edinstvene narave na Madagaskarju.

Veliko klikov je enako veliko denarja in skozi preteklo leto je približno 160.000 ljudi iz vsega sveta obiskalo spletno stran Brother Earth in dalo svoj prispevek k boljšemu svetu z nekaj kliki na računalniku.

“S sodelovanjem z Brother Earth lahko pomagate dokazati, da to niso le lepe besede. Uporabnika ne stane prav nič, toda vsak klik pripravi podjetje Brother, da pobrska po svojih žepih. Na letni bazi to pomeni veliko denarja in upamo na še več klikov,” je povedal Andrej Zalokar, regionalni vodja razvoja za Slovenijo in Hrvaško pri Brother CEE.

Okolju prijazni tiskalniki
Brother je eden najbolj zelenih proizvajalcev tiskalnikov. Skoraj vsi tiskalniki Brother so nagrajeni z nemškim certifikatom Blue Angel, ki velja za svetovno najstrožji okoljevarstveni standard za pisarniško opremo

Andrej Zalokar je poudaril: “Certifikat pomeni obljubo našim uporabnikom, da, ko primerjamo z običajnimi izdelki, imajo naši tiskalniki in naprave vse-v-enem manjši vpliv na okolje, porabijo manj sredstev med uporabo in odstranjevanjem, so visoke kakovosti in ne vsebujejo snovi, ki so škodljive za zdravje ali okolje.”

Brother prav tako ponuja brezplačen odvzem praznega ali obrabljenega potrošnega materiala (črnilne kartuše, tonerji in bobni), ki ga nato pošlje naprej v recikliranje. Vračanje potrošnega materiala lahko uporabniki uredijo z izpolnitvijo posebnega obrazca na spletni.

Od zibelke do groba
Še več, Brother razmišlja o recikliranju in okolju tudi skozi življenjsko dobo tiskalnika. Tiskalnik je torej narejen iz neoporečnih materialov in ekooptimiziranih faktorjev, zapakiran v reciklirane škatle in dostavljen z najbolj CO² prijaznim transportom. Po njegovi “smrti” pa je večino materialov tiskalnika možno reciklirati.

Pravzaprav dobijo tiskalniki Brother popolnoma novo življenje – kot nov tiskalnik, kot material za avtomobilske dele iz plastike itd. Deli Brother tiskalnikov so torej lahko v marsikateri stvari, ki nas obkroža v vsakdanjem življenju.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem BROTHER CEE GmbH
Za več informacij so vam na voljo pri BROTHER CEE GmbH
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

brother_logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem BROTHER CEE GmbH? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Glavna cesta 46, 4202 Naklo, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več
Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več