09.03.2018 12:21

Knjižni skenerji CZUR – novost na slovenskem trgu

CZUR M3000 Pro

Vse knjige, revije, pogodbe in druge papirne dokumente do velikosti A3 lahko optično preberete brez rezanja ali razdiranja vezave s hitrostjo 1,2 sek na stran.

Podjetje Xenon forte je v svoj prodajni program vključilo ponudbo optičnih bralnikov kitajskega proizvajalca CZUR. Za razliko od tradicionalnih skenerjev, pametni knjižni skenerji CZUR s preprostim, inteligentnim in hitrim optičnim branjem, revolucionarno spreminjajo izkušnjo skeniranja. Osnovni model ET16 Plus je namenjen domačim uporabnikom in manjšim podjetjem, zmogljivejši M3000 PRO pa bo dobrodošel v večjih organizacijah, knjižnicah, arhivih, muzejih, zdravstvenih zavodih ali pravnih pisarnah.

»Skenerje CZUR odlikuje širok razpon uporabnosti, saj z njimi lahko skenirate dokumente vseh formatov, do velikosti A3,« je izjavil Ciril Kraševec, direktor podjetja Xenon forte. »Zaradi njihove zasnove, vezanih dokumentov, kot so na primer knjige ali revije, ni potrebno razvezati, obenem pa zmogljiva programska oprema omogoča številne možnosti obdelave. S funkcijo optičnega prepoznavanje besedila (ABBYY OCR) z enim klikom prenesete skeniran dokument v datoteko Word, PDF ali TIFF, katere je možno spreminjati in po njih iskati.«

Inovativna tehnologija omogoča programsko ravnanje krivulj. Skener na odprto knjigo sproži tri laserske linije, ki so neškodljive za zdravje in analizira konture strani. Pametni algoritem nato digitalno obnovi ukrivljene strani v popolno ravno sliko. Vse v enem koraku! Programska oprema samodejno poravnava strani in jih obreže, omogoča pa tudi združevanje strani, kar je še posebej koristno pri skeniranju kreditnih kartic ali osebnih izkaznic.

Napravi so priloženi posebni naprstniki s katerimi ob skeniranju držimo robove knjig. Programska oprema samodejno odstrani prste iz slike in obenem popravi nepravilnosti v ozadju. Z vgrajeno programsko opremo lahko obdelujete dokumente v petih barvnih načinih: Barvni, Vzorci, Ozadja, Sivinsko in Č&B. Stranske luči pa omogočajo kakovostno skeniranje tudi svetlečih materialov.

Zmogljivejši model M3000 Pro poganja 32-bitni MIPS procesor in je opremljen s HD kamero, ki ponuja 20 milionov slikovnih pik v ločljivosti 5248 x 3936 dpi. Ponuja več vrst upravljanja, sprožilec je nameščen na napravi, možno je samodejno programsko proženje, obenem pa sta na voljo še ročni sprožilec in nožni pedal za prostoročno upravljanje.

Knjižni skenerji CZUR so s svojo kamero zmožni zajeti gibanje in ustvariti video posnetek ali prenašati dogajanje v realnem času. Tako naprava lahko izdatno popestri predstavitve vseh vrst.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XENON FORTE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri XENON FORTE d.o.o.

Enter your state here

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XENON FORTE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 589 81 26
Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji, je globalno tehnološko podjetje za plačilne rešitve. Družba je del mreže Mastercard, ki obsega več kot 210 držav in ozemelj po ... Več

POINT.ER IT d.o.o.