Računalništvo, telefonija
14.12.2017 15:00

Deli z drugimi:

Share

Kolesa omogočajo samostojnost in rišejo nasmehe

Kolesa omogočajo samostojnost in rišejo nasmehe
Kolesa omogočajo samostojnost in rišejo nasmehe

Saop je Medobčinskemu društvu prijateljev mladine (MDPM), ki deluje v okviru Zveze prijateljev mladine Slovenije, doniral večje število koles. Sestavili so jih Saopovi zaposleni v okviru projekta Tovarna koles za nasmeh do ušes. MDPM bo kolesa podaril otrokom, med katerimi so tudi petošolci, ki bodo v letošnjem šolskem letu opravljali kolesarski izpit. Svojih koles nimajo, starši pa jim jih zaradi finančne stiske ne morejo kupiti. Z donacijo je k akciji pristopilo tudi podjetje Decathlon.

V Saopu se zavedajo, kako nujno je prispevati k spremembi miselnosti in vrednot, pri tem pa je treba začeti pri sebi, kar je bil tudi glavni namen projekta, v katerega je podjetje povabilo svoje sodelavce.

»Zaposlene smo povabili na dogodek, na katerem smo sestavili kolesa za otroke iz socialno ranljivih družin. Med našimi sodelavci je veliko staršev, ki se zavedajo, kako je hudo, če otroku ne moreš izpolniti želje. Prav zato v Saopu dodane vrednosti podjetja ne merimo zgolj v preseženih finančnih načrtih, temveč v tem, kako uspešno in pošteno te presežke vračamo okolju. Verjamemo, da človek lahko spreminja družbo le tako, da najprej spremeni samega sebe,« je dejala Petra Šinigoj, direktorica podjetja Saop.

V društvu so se odločili, da bodo kolesa otrokom posodili za obdobje dveh do treh let z iskreno željo, da jih ohranijo v dobrem stanju, da jih bodo kasneje lahko uporabile tudi naslednje generacije. Idejo so tako starši kot otroci sprejeli z navdušenjem.

»V društvu se vsakodnevno srečujemo z otroki, ki imajo manj kot ostali, in zato je njihova sreča ob darilu toliko bolj iskrena. Še bolj pa nas veseli, da smo s tem osrečili tudi starše, saj jim sami tega ne bi mogli privoščiti,« je poudarila Iva Devetak, predsednica MDPM-ja za Goriško, ki se že 60 let trudi izboljševati kakovost življenja otrok, mladostnikov in družin.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Seyfor d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Seyfor d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Seyfor d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več
Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808