Računalništvo, telefonija
19.06.2020 07:30

Deli z drugimi:

Share

Konferenca o sobivanju tehnologij, podjetništva, startupov in skupnosti

Na konferenci o sobivanju tehnologij, podjetništva, startupov in skupnosti VIZIJA PRIHODNOSTI 5.0 želijo osvetliti nekatera ključna področja tehnologij, podjetništva ter tudi vpliva le teh na družbo prihodnosti.
Konferenca o sobivanju tehnologij, podjetništva, startupov in skupnosti
Konferenca o sobivanju tehnologij, podjetništva, startupov in skupnosti

Obravnavali bodo tematike, ki se bodo dotikale tehnologij in življenja v prihodnosti. Družba, podjetništvo in industrija 5.0, se bodo dotaknili našega dela, življenja in bivanja na vsakem koraku. V naša življenja vstopajo vse bolj pametne naprave, ki s svojo prepletenostjo ponujajo številne nove možnosti za razvoj, druženje in delo. Hkrati se nam že dogajajo inovacije, kot na primer vpeljava umetne inteligence, roboti, ki bodo zelo kmalu postali nepogrešljiv del našega vsakdana ter avtonomne tehnologije, ki nam bodo omogočile povsem drugačne dimenzije gibanja in poslovanja ter družbenega sodelovanja.

Odgovore na vprašanja, kaj bodo prioritete človeštva ter kako bomo sobivali s tehnologijo, ki že trka na vrata in ki bo v prihodnosti terjala odgovore v obliki Družbe 5.0, bodo poizkusili najti s strokovnjaki s tega področja.

Spoznali boste aktivnosti laboratorijev Tehnološkega parka Ljubljana

Obiskovalci se bodo lahko udeležili različnih predavanj in delavnic, ki jih razvijajo v XR laboratorijih za obogateno resničnost ter Smart and Digital labu – Laboratoriju za pametne in digitalne rešitve. Oba laboratorija sta odprta za zainteresirane podjetnike, inovatorje, startupe, študente in raziskovalce, ki želijo preizkusiti opremo in skupaj s pomočjo mentorjev narediti prototipe oz. nadgrajevati svoje rešitve. Oba laboratorija bo povezal večerni XR meetup event, kjer se bodo predstavile različne tehnologije, rešitve slovenskih ustvarjalcev in startupov, ter trendi, ki se nakazujejo v prihodnosti.

Ves dan bo v recepciji stavbe B potekala razstava izdelkov in rešitev, s katerimi so tehnološka podjetja sodelovala v boju proti koronavirusu. Predstavljen bo slovenski ventilator, vizirji in 3D maske ter ostale aktivnosti, kjer so slovenska tehnološka podjetja skupaj s partnerji pripomogla k uspešnemu omejevanju oz. zdravljenju COVID-19.

Udeležba na dogodku je brezplačna. Vabijo vas, da se za udeležbo na konferenci (v živo ali preko Zooma) prijavite na povezavi, najkasneje do ponedeljka, 22. junija 2020.

Datum konference: 23. 06. 2020 ob 14:00

Lokacija konference:

· V živo: DVORANA B – TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA

· Preko spleta: platforma ZOOM

Program je dostopen TUKAJ.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več

LabelProfi d.o.o. – digitalna produkcija etiket in fleksibilne embalaže

Ozare 18a, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 080 10 12
Podjetje LabelProfi d.o.o. je svojo poslovno pot začelo leta 1994 kot majhen studio za grafično oblikovanje in pripravo za tisk. V podjetju od same ustanovitve stremijo k uporabi ... Več
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več