04.12.2017      10:00
Konica Minolta Slovenija

Konica Minolta nadgrajuje GDPR!

Pred uveljavitvijo Splošne uredbe o varstvu podatkov Evropske skupnosti (EU General Data Protection Regulation - GDPR) 25. maja 2018, Konica Minolta predstavlja svojo politiko imenovano "Global Personal Data Protection Policy" (v nadaljevanju Politika) s katero želi uveljaviti najboljše možne mehanizme za varovanje osebnih podatkov. GDPR predstavlja najpomembnejšo spremembo regulative o varovanju osebnih podatkov v zadnjih 20 letih. Uredba bo zahtevala znatne spremembe pri načinu poslovanja – tako za podjetja, ki imajo sedež v EU kot tudi za neevropska podjetja, ki poslujejo z državljani člani EU. Cilj nove Politike Konice Minolta je ne le doseganje in izpolnjevanje zahtev GDPR, temveč jih tudi nadgraditi.

Medtem ko se podjetja pripravljajo na uvedbo GDPR, Konica Minolta preko svoje svetovne uvedbe Politike varstva osebnih podatkov, ki presega tako standarde kot geografsko pokritost uredbe, ohranja svojo pionirsko vlogo na tem področju. Ikuo Nakagawa, predsednik uprave Konica Minolta Business Solutions Europe, pravi: "Na Konici Minolti se zavedamo, da je zaupanje naših strank, poslovnih partnerjev, in zaposlenih naše največje bogastvo. Prizadevamo si, da to zaupanje nadgrajujemo ne le z najboljšimi izdelki in storitvami, temveč tudi z izpolnjevanjem najvišjih standardov skladnosti, varnosti in družbene odgovornosti."

Nov okvir Politike skupine Konica Minolta, ki stopa v veljavo s takojšnjim učinkom, je ključen za zagotavljanje varstva osebnih podatkov. Kot to zahteva GDPR bo Politika veljala za poslovanje po celem svetu in ne le v državah članicah EU. Slednje zagotavlja najvišjo možno raven zaščite podatkov naših strank, ne glede na to kje se nahajajo.

Za zagotavljanje učinkovitega operativnega izvajanja Politike, trajne skladnosti in odgovornosti na nacionalni ravni je skupina Konica Minolta v vsaki evropski državi imenovala koordinatorja za varovanje osebnih podatkov. Koordinatorji poročajo neposredno generalnemu direktorju vsake od nacionalnih organizacij in dr. Frederike Rehker, ki je kot "Data Protection Officer" za Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH odgovorna za koordinacijo in izvajanje predpisov za varovanje osebnih podatkov znotraj skupine Konica Minolta. Njena osrednja vloga je ključni element za sistematičen in strateški pristop k uveljavitvi GDPR in Politike v nacionalnih organizacijah članicah EU in za širjenje v drugih ne EU državah.

Svetovni izziv varovanja podatkov
Konica Minolta vidi svojo vodilno vlogo na področju varovanja osebnih podatkov, kot veliko odgovornost - ne samo za zaščito svojih strank, ampak tudi za spodbujanje širše ozaveščenosti podjetij o pomenu neizbežnih regulatornih sprememb. Po IDC raziskavi, skoraj 80 odstotkov odgovornih za IT odločitve v podjetjih, bodisi niso v celoti seznanjeni z vplivi GDPR, ali za uredbo še niso slišali. Od 20 odstotkov, ki so z GDPR seznanjeni, le petina njih izpolnjuje nove obveznosti, 59 odstotkov še vedno dela na izpolnjevanju, 21 odstotkov pa ni pripravljenih na uvedbo GDPR.

Hkrati pa potreba po izvajanju ustrezne zaščite podatkov še nikoli ni bila večja kot danes. Dnevno smo soočeni z raznimi varnostnimi grožnjami: na primer, 73 odstotkov vseh svetovnih blagovnih znamk, organizacij in podjetij so že bili žrtve zavrnitve storitve (DDoS) napadov, ki se pogosto izvajajo kot del dejavnosti za krajo podatkov, ob tem, da na globalnem nivoju beležimo kar 3.700 tovrstnih napadov dnevno.

Trenutno ni aktivne ankete

Najbolj popularni spletni brskalniki leta 2018

Huawei Nova 4: Telefon z luknjo v zaslonu 2
Blaž Veber  |  Lukna na zaslonu....kaka bedarija. Kaj č...