Računalništvo, telefonija
22.10.2020 20:00
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kontrola pristopa, ki mimoidočim meri temperaturo

.. Odzivi varnostne industrije na pojav virusa Covid-19 so bili zelo hitri in kreativni. Podjetje Dahua je že zelo zgodaj predstavilo vrsto rešitev, ki temeljijo na merjenju temperature človeškega telesa ..
Kontrola pristopa, ki mimoidočimi meri temperaturo
Kontrola pristopa, ki mimoidočimi meri temperaturo

Povišana temperatura je eden od znakov, ki kažejo na prisotnost bolezni, prav zato je merjenje temperature človeškega telesa tako pomembno.

Glavna priporočila za zmanjšanje tveganja okužbe s Covid-19 se nanašajo na osebno odgovornost, izolacijo okuženih, ohranjanje medsebojne razdalje in uporabo mask ter redno razkuževanje rok in prostora.

Čeprav je na trgu res veliko rešitev, lahko opazimo, da je sprejemanje v obliki implementiranih rešitev precej počasno. Vzrokov je veliko – negotovost glede trajanja tveganja, postopek izbire ustrezne rešitve, iskanje finančnih virov in razpoložljivosti opreme. V podjetju Dahua so se globalno in lokalno odločili, da si bodo prizadevali za odpravo morebitnih ovir pri odločanju, da bi čim prej zagotovili vrnitev na običajne poti poslovanja.

Pomen izobraževanja

Zavedati se je treba, da je situacija s Covid-19 vsem nova in neznana ter da je v interesu vseh poiskati rešitev za težave, s katerimi se soočamo. Vsak si želi “nekaj”, kar bo rešilo njegove težave. A težave na letališčih ali v nakupovalnih središčih, kamor dnevno prehaja veliko število ljudi, so povsem drugačne od poslovnih stavb, kjer so v večini vsak dan isti ljudje. Zato je treba rešitve prilagoditi v funkcionalnem in finančnem delu. V tem razdelku ni besede “ena velikost za vse”.

V podjetju Dahua izvajajo vrsto izobraževanj za sistemske integratorje, distributerje in končne uporabnike, s sestanki, testiranji, spletnimi izobraževanji, posnetimi videoposnetki in vsem drugim, kar se izkaže za praktično. Želijo si, da nameščeni sistemi služijo resnični zaščiti in ne ustvarjajo zgolj občutka lažne varnosti.

Kontrola pristopa

Da bi končnim uporabnikom omogočili čim lažjo izvedbo, so ponudili samostojen sistem za nadzor vstopa. Ne le za neželene goste, temveč tudi za zaposlene, ki kažejo znake bolezni ali ne upoštevajo priporočil o nošenju maske. Osnova sistema je terminal ASI7213X-T1 s 7-palčnim zaslonom, kamero in vrsto drugih funkcij, s katerimi lahko meri človeško telesno temperaturo, prepoznava obraze, katerih slike so bile vnesene v bazo podatkov, in zazna nošenje zaščitnih mask. Merila za odpiranje vrat izbere uporabnik sistema. Sistem je na voljo v treh možnostih: za pritrditev na steno, za pritrditev na tla z visokim nosilcem ali za pritrditev na podlage, kot so miza, stojalo in podobno. Te naprave so namenjene predvsem poslovnim prostorom, kjer se jih namesti na vhodih v zgradbe. Prav tako se lahko uporabljajo v avtobusih ali na vlakih. Ponujajo natančnost odčitavanja 0,5 ° C. Naj vas ne skrbi – terminal ASI7213X-T1 je skladen tudi z GDPR, saj lahko na 7-palčnem zaslonu maskiramo obraz, prav tako pa tudi podatke o temperaturi.

Z omenjenim terminalom bomo poskrbeli za svojo varnost in varnost drugih ter prispevali k boljši epidemiološki sliki. Je eden izmed ukrepov , ki lahko poskrbi za to, da ostanemo zdravi, hkrati pa tudi za nemoteno poslovanje podjetij.

Za več informacij pišite na smolej.uros@dahuatech.com (P.R.)


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56
V digitalnem svetu se poraja pomembno vprašanje. Je digitalna prisotnost vse, kar potrebuje podjetje? Je digitalna identiteta dovolj za krepitev prepoznavnosti blagovne znamke? Ne, ... Več
Zlati partner

XLAB

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področja oddaljenega namizja (ISL Online), avtomatizacije in upravljanja hibridne infrastrukture (XLAB Steampunk) ter umetne inteligence, napredne ... Več

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640
Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več